Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

0

50 ναι, 50 όχι
Δεν πανηγυρίζουμε, όχι. Εξάλλου να θλίβεται κανείς είναι η υπόθεση.
Ένας στους δύο Ξανθιώτες επιτέλους, έχει εμβολιαστεί. Δηλαδή, το υπόλοιπο 50% είναι ανεμβολίαστοι.
Γι’ αυτό δεν χρειάζονται οι πανηγυρισμοί. Εκείνο που χρειάζεται είναι να δούνε όλοι, δήμοι, περιφέρεια, εκκλησία, γιατροί, πώς θα πεισθούν όλοι αυτοί που αρνούνται τη ζωή τους και την ευτυχία τόσο των ίδιων όσο και των γύρω τους.
Από την άλλη άρχισαν οι γκρίνιες από τους εμβολιασμένους, που η δική τους ζωή συνεχίζει σε ένα ποσοστό να είναι περιορισμένη ενώ περίμεναν πως μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών η ζωή τους θα έμπαινε σε διαφορετική ρότα. Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται έτσι κι αυτό δημιουργεί εντάσεις που υπό κανονικές συνθήκες δεν έπρεπε να υπάρχουν.
Γ.Δ.


Το ακτινίδιο δίνει χρήμα
Άμεση επιβεβαίωση του χθεσινού σχολίου για την ασχολία των αγροτών μας και με τις δενδρώδεις καλλιέργειες οι οποίες πλέον έχουν εξαπλωθεί σε πάρα πολύ μεγάλη έκταση.
Χαμόγελα ικανοποίησης λοιπόν υπάρχουν στους παραγωγούς ακτινιδίων στο νομό οι οποίοι μάλιστα είναι και πολλοί.
Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως η φετινή εμπορική σεζόν για το ελληνικό ακτινίδιο πάει εξαιρετικά καλά.
Λίγες ημέρες πριν τη συγκομιδή του προϊόντος, οι παραγωγοί «πολιορκούνται» από εμπόρους.
Η  ζήτηση του προϊόντος κινείται σε υψηλά επίπεδα και η τιμή ξεκινάει λίγο πάνω από το ένα ευρώ. Τιμή που ικανοποιεί τον παραγωγό διότι του αφήνει ένα ικανοποιητικό εισόδημα.
Γ.Δ.


Για το Φυσικό Αέριο
Φυσιολογική συνέπεια ο προβληματισμός πολλών συμπολιτών για το θέμα του Φυσικού Αερίου η αλματώδης αύξηση της τιμής του διεθνώς και στη χώρα μας ως εκ τούτου, λειτουργεί ανασταλτικά στην απόφαση για τη σύνδεση με το δίκτυο που δημιουργείται.
Βέβαια αναλογική είναι και η αύξηση της τιμής πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος και σε σύγκριση το αέριο είναι πάντα φθηνότερο έναντι των υπολοίπων.
Γενικά όμως, υπάρχει όντως ένα «μούδιασμα»  στον κόσμο που από την αρχή είχε ξεκινήσει με ενθουσιασμό. Βλέποντας μάλιστα οι Ξανθιώτες το έργο εγκατάστασης των αγωγών στις γειτονιές να προχωρά, είχαν θετική στάση ως προς τη σύνδεση σπιτιών και επιχειρήσεών τους.
Ερμηνεύοντας τις οικονομικές εξελίξεις, πιστεύω πως μέσα στην Άνοιξη η αγορά θα ομαλοποιηθεί.
Γ.Δ.


Καιρός ήταν
Αφαιρείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του αντιεμβολιαστή γιατρού Φαίδωνα Βόβολη με απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μετά από εισήγηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ο διάσημος από τις εμφανίσεις του στις διαδηλώσεις κατά των εμβολίων γιατρός, διεγράφη για έξι μήνες.
Πρόκειται για τον πρώτο γιατρό που δεν θα μπορεί να εργαστεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, επειδή αμφισβήτησε δημοσίως τη χρησιμότητα των εμβολίων, ενώ η διαγραφή του ήρθε με διαδικασίες εξπρές. Το Πειθαρχικό του ΠΙΣ θεώρησε ότι από τη συμπεριφορά και τις ενέργειές του «ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».
Η περίπτωση Βόβολη είναι ίσως η πιο κραυγαλέα αλλά όχι η μοναδική και είναι καιρός να λάβουν τα μέτρα τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι ανά τη χώρα…


Παράδειγμα ο ίδιος ο δήμαρχος
Αξιοσημείωτο και το τονίζουμε επαινώντας τον δήμο Ιάσμου και τον δήμαρχο Οντέρ Μουμίν.
Εδώ και λίγο καιρό, στις εφημερίδες του νομού Ροδόπης, ο δήμος Ιάσμου δημοσιεύει σχετικό μήνυμα προς τους δημότες του προτρέποντάς τους να εμβολιαστούν.
Τα μηνύματα του σχετικού κειμένου είναι σαφή, λιτά και κατανοητά απ’ όλους τους δημότες και στη σχετική φωτό εμφανίζεται ο ίδιος ο δήμαρχος να εμβολιάζεται.
Το μήνυμα είναι σαφές και ξεκάθαρο: Εμβολιαζόμαστε! Όλοι, και πρώτος ο δήμαρχος.
Πάντως, παρόμοια κίνηση δεν είδαμε από δήμαρχο του νομού μας, βουλευτή ή άλλο άρχοντα.
Καμία δήλωση  υπέρ του εμβολιασμού, τίποτε. Αδιαφορία.
Γι’ αυτό εξάλλου είμαστε σα νομός προτελευταίοι σε ποσοστό και μετά βίας περάσαμε το 50%. Τυχαίο;
Γ.Δ.


Σφίγγουν τα λουριά
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) κυκλοφόρησε και είναι σαφής και παρερμηνείες δεν σηκώνει. Με λίγα λόγια από δω και πέρα τα rapid test γίνονται υποχρεωτικά στον ιδιωτικό τομέα.
Εκεί, οι ευθύνες είναι πλέον τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
Παράλληλα το πρόστιμο για τον εργοδότη εάν δεν υποβάλλει Υπεύθυνη Δήλωση είναι 2.000 ευρώ και για τον εργαζόμενο 150 έως 300€.
Υπάρχουν κι άλλα απαγορευτικά και παράλληλα πρόστιμα πάντα με στόχο να περιοριστεί ο αριθμός των ανεμβολίαστων τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα.
-Το «συμφωνώ με το εμβόλιο αλλά όχι υποχρεωτικά» πλέον τελείωσε. Όποιος δεν εμβολιαστεί και επιμένει σ’ αυτό, χάνει τη δουλειά του.
Τα ψέματα και οι δικαιολογίες τελειώνουν γιατί τα πρόστιμα θα έρχονται ηλεκτρονικά πλέον και τα «στραβά μάτια» δεν έχουν πέραση.
Γ.Δ.


Μπες -βγες του Κεγκέρογλου
Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε ο σύντροφος Κεγκέρογλου, υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για κάποιες ώρες.
Μόλις εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου αμέσως δήλωσε την απόφασή του να αποσυρθεί και να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του.
Θα ρωτήσει κάποιος. Είναι αυτό κακό;  Όχι βέβαια, αλλά είναι θέμα αξιοπρέπειας. Τόσα χρόνια στο πολιτικό κουρμπέτι, αυτό μάλλον το έχει ξεχάσει.
Τέλος πάντων, εκείνο που θέλουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, είναι να γίνει ένας καθαρός προεκλογικός αγώνας με αρχές και σεβασμό της προσωπικότητας όλων των υποψηφίων για το αξίωμα του προέδρου χωρίς διαγκωνισμούς και χτυπήματα κάτω από τη μέση.
Γ.Δ.


Περί της Ηθικής επιστολή
Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση στα σχόλια της στήλης για την Ηθική στην Πολιτική κι αν αυτή υφίσταται ή όχι. Μας γράφει στο σχετικό ηλεκτρονικό γράμμα:
«Το θέμα της έλλειψης ηθικής στην πολική, ως γνωστόν δεν περιορίζεται στα υψηλά λεγόμενα κλιμάκια μεταξύ των χωρών και μακάρι να ήταν μόνο εκεί. Το φαινόμενο έχει επεκταθεί και πιο κάτω, δηλαδή στις μικρές τοπικές κοινωνίες. Εμφανίζεται δε εκεί με την μορφή του εκμαυλισμού διαφόρων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού με στόχο την απόσπαση της ψήφου.
Το γεγονός είναι γνωστό και στην περιοχή μας όπως και σχεδόν σε όλες τις περιοχές που ζουν άνθρωποι με μειωμένη αντίσταση στην εξαγορά της ψήφου τους. Εμφανίζεται δε σε κάθε εκλογική περίοδο, είτε αυτή αφορά εκλογές για την αυτοδιοίκηση είτε βουλευτικές.
Μ’ αυτήν την διαδικασία εξαγοράς της ψήφου, ενεργοποιείται η κατάργηση της Ηθικής.
Ανάλογα και αντίστοιχα γεγονότα συμβαίνουν με τις υποσχέσεις για «αποκατάσταση» κάποιων για διορισμούς ή με οικονομικές συμφωνίες ύψους πολλών εκατομμυρίων».
-Το θέμα, κλείνοντας, είναι σημαντικό και περίπλοκο. Θα το ξανασυναντήσουμε σίγουρα πολύ σύντομα…
Γ.Δ.


Πάμε όλο και χειρότερα
Όσο πάει και επιδεινώνεται η επιδημιολογική εικόνα του νομού μας. Τα στοιχεία τρομάζουν. Δυο θάνατοι την εβδομάδα που μας πέρασε. Ένας 46χρονος και μία 52χρονη. Και οι δυο ανεμβολίαστοι. Κάθε μέρα έχουμε πάνω από 20 προσελεύσεις στο νοσοκομείο. Αυξήθηκαν πολύ οι νοσηλείες και οι διακομιδές στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα. Τα κρούσματα καθημερινά είναι πάνω από 50 και έχουν φτάσει και έως και πάνω από 100.  Στα σχολεία έχουμε αύξηση κρουσμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις μέρες που έβρεχε δηλαδή την προηγουμένη Πέμπτη και Παρασκευή τα κρούσματα στα σχολεία είχαν φτάσει τα 29 – 30.
Επίσης είχαν 4.000 self test διαθέσιμα για να τα δίνουν στα παιδιά του τμήματος όταν εντοπίζεται κρούσμα και εξαντλήθηκαν όλα. Τα στοιχεία που παρουσίασαν από το υπουργείο θέτουν την Ξάνθη και τη Δράμα σε επίπεδα συναγερμού επισημαίνοντας πως
ο ιός κυκλοφορεί σε επίπεδα που θυμίζουν την προ εμβολιασμού εποχή!
Ο εμβολιασμός έχει καθηλωθεί σε 120 – 130 εμβόλια ημερησίως από τα οποία μόνο τα 30 – 50 είναι νέα εμβόλια ενώ τα άλλα είναι β΄ και γ ΄δόση.
Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Έχει χτυπήσει και την εκκλησία και αρκετοί εκπρόσωποί της νοσούν ή έχουν διαγνωστεί θετικοί.
Είναι ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας!
Αν δεν εμβολιαστούμε όλοι δεν θα γλυτώσουμε από τον κορωνοϊό!
Μ.Ξ.


Η νέα Δ.Ε.Ε.Π και οι σύνεδροι
Όσα μέλη της ΝΔ διακαώς επιθυμούσαν να εκλέξουν αυτούς που θα τους εκπροσωπούν στα τοπικά όργανα διαψεύσθηκαν. Εκλογές δεν έγιναν είτε γιατί δεν υπήρχαν υποψήφιοι για τις δημοτικές οργανώσεις είτε γιατί όσοι ήταν οι υποψήφιοι τόσες ήταν και οι θέσεις και απλά έγινε ανακήρυξη. Έτσι λοιπόν έγινε και στην Δ.Ε.Ε.Π. ΞΑΝΘΗΣ όπου ανακηρύχθηκε πρόεδρος ο Νταμπουρατζής Αλέξανδρος. Στην περίπτωσή του επιλέχθηκε από τον Γενικό Συντονιστή των Οργανώσεων της ΑΜΘ της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χατζίδη εξ Έβρου, έναντι του συνυποψηφίου του  για την προεδρία της ΔΕΕΠ που ήταν ο κ. Γιώργος Μυλωνάς. Επίσης στους συνέδρους έχουμε μια διαφοροποίηση καθώς ο κ. Θεολόγος Καλαϊτζής που είχε αρχικά ανακοινωθεί ως σύνεδρος αντικαταστάθηκε από τον κ. Κώστα Ζαγναφέρη για άγνωστους λόγους.
Όλα με περισσή δημοκρατικότητα…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…