-1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου, σε μερίδες
-1 κιλό πράσα
-1/2 κιλό σέλινο
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 κρόκους αβγών
-¾ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
-2-3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαλμυρίζετε. Καθαρίζετε και πλένετε τα χορταρικά. Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες και ψιλοκόβετε το σέλινο.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε μισό φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
Πάνω από τα λαχανικά ακουμπάτε τα κομμάτια του μπακαλιάρου το ένα δίπλα στο άλλο, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα στην κατσαρόλα (θα χρειαστείτε το ζωμό για το αβγολέμονο) και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί και το ψάρι. Κατόπιν, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με το χυμό λεμονιού και το κορνφλάουρ και με μια κουτάλα ρίχνετε λίγο λίγο ζωμό από την κατσαρόλα.
Περιχύνετε τον μπακαλιάρο με το αβγολέμονο, ανακινείτε την κατσαρόλα να πάει παντού (χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό) και τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.