Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαράκι σε πήλινο

Μοσχαράκι σε πήλινο

0

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι

2 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένες)

1 μεγάλο κρεμμύδια (ψιλοκομμένο)

1 κ.σ. πελτέ

250 γρ. σάλτσα ντομάτας

1.200 γρ. ζωμό λαχανικών

100 γρ. μοτσαρέλα (όχι φρέσκια, κομμένα σε μικρούς κύβους)

100 γρ. γκούντα (κομμένο σε μικρούς κύβους)

1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικό)

3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές (κομμένες σε μικρούς κύβους)

Φρέσκο θυμάρι

Κόβουμε σε μέτριες μπουκιές το μοσχάρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αν θέλετε λίγο μπούκοβο.

Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας ελαφρά.

Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρέας προσωρινά.

Προσθέτουμε 2 κ.σ. ακόμη ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τον πελτέ, την σάλτσα ντομάτας, την τριμμένη ντομάτα, το κρέας, προσθέτουμε το ζωμό και σιγομαγειρεύουμε για 1 1/2 ώρα περίπου (μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας).

Δέκα λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και φρέσκο θυμάρι.

Σε δύο πήλινα 17 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μικρότερα ατομικά η ένα μεγάλο) βάζουμε από 2 κλωναράκια θυμάρι και μοιράζουμε το κρέας τοποθετώντας τους κύβους με τα τυριά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

-½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …