Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με συγγνώμη έληξε το περιστατικό ενδοσχολικής βίας στο 3ο γυμνάσιο

Με συγγνώμη έληξε το περιστατικό ενδοσχολικής βίας στο 3ο γυμνάσιο

0

Επισκέφτηκε στο νοσοκομείο τον συμμαθητή του

 

Τιμωρήθηκε με αποβολή – Θα γίνει προκαταρκτική

 

Προβληματισμός επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα από το σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας που συνέβη στην αυλή των 2ου και 3ου Γυμνασίων Ξάνθης.

Υπενθυμίζουμε ότι υπήρξε αρχικά διαπληκτισμός σε δύο παρέες παιδιών και στην συνέχεια ξυλοδαρμός ενός μαθητή με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή και προκάλεσε αίσθηση στην τοπική κοινωνία.

Ο θύτης με τους γονείς του επισκέφτηκε το θύμα στο νοσοκομείο και του ζήτησε συγγνώμη

Σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια μέρα που συνέβη το περιστατικό ο μαθητής που άσκησε βία στον συμμαθητή του μαζί με τους γονείς του τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο Ξάνθης όπου νοσηλεύονταν και παρουσία των δικών του γονιών του ζήτησε  συγγνώμη. Απολογήθηκε δε στην γιαγιά του θύματος που ήταν παρούσα με τη φράση: «Δεν ξέρω τι μ’ έπιασε… δεν μπορούσα να σταματήσω». Η κίνηση του αυτή ωστόσο αποτελεί μια ένδειξη μεταμέλειας. Μετά απ’ αυτό εκφράστηκε η διάθεση και από τις δύο πλευρές να λυθεί το θέμα μέσα στο σχολείο.

Τιμωρήθηκε με αποβολή – Θα γίνει προκαταρκτική

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μαθητής που διέπραξε το αδίκημα τιμωρήθηκε με αποβολή  μιας ημέρας όπως προβλέπει ο κανονισμός. Ο μαθητής που το υπέστη πήγε χθες κανονικά στο σχολείο. Ωστόσο έχει κινητοποιηθεί η ομάδα σχολείων Επιτροπή Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Ε.Δ.Ε.Α.Υ.) έχει αρμοδιότητα την εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των μαθητών και της σχολικής κοινότητας. Η επιτροπή διαθέτει κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο που θα παράσχουν στήριξη στα παιδιά. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαταχθεί προκαταρτική διερεύνηση από την δευτεροβάθμια Ξάνθης προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες που προκάλεσαν το περιστατικό ενδοσχολικής βίας.

Οξυμένα νεύρα  παρατηρούνται στους μαθητές

Οι εκπαιδευτικοί  διαπιστώνουν ένταση και οξυμένα νεύρα στους μαθητές και το αποδίδουν στον εγκλεισμό της περσινής χρονιάς που έχει αφήσει τα σημάδια του στην ψυχολογία των μαθητών και βρίσκει τώρα εκτόνωση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…