Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Νέες καταδιώξεις και διακινήσεις με κλεμμένα αμάξια στη Θράκη

Νέες καταδιώξεις και διακινήσεις με κλεμμένα αμάξια στη Θράκη

0

Έξι ακόμη διακινητές συνελήφθησαν, ως εμπλεκόμενοι σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη 25/26 Οκτωβρίου 2021 σε περιοχές της Ροδόπης, της Δράμας και του Έβρου, έξι  διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Το πρωί της Δευτέρας,26/10 στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και τον οικισμό Ιάσμου Ροδόπης, αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις  δράστες (δύο γυναίκες και έναν άνδρα), διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε δύο ΙΧ και να μεταφέρουν παράνομα οκτώ  μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι οι οδηγοί και των δύο οχημάτων αρχικά δεν συμμορφώθηκαν σε σήματα στάσης των αστυνομικών στον ανατολικό κόμβο της Εγνατίας Οδού, ενώ στο ύψος του οικισμού Ιάσμου τελικά τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και οι δύο οδηγοί μαζί με τη συνοδηγό – συνεργό τους συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια, το βράδυ της ίδιας μέρας, στο οικισμό Αηδονόκαστρου Δράμας, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν  διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ. μετέφερε π τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος έχει δηλωθεί κλοπή την 1-10-2014 στις γερμανικές αρχές. Σημειώνεται ότι οι οδηγοί και των τριών οχημάτων μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Τέλος, την Τρίτη,26/10 στην παρέβρια περιοχή Ψαθάδων Έβρου, αστυνομικοί συνέλαβαν δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα τρεις  μη νόμιμους μετανάστες. Σύμφωνα με την αστυνομία, με τη σύλληψη των διακινητών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα εβδομήντα  περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τουρκικό έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Και από τις τρεις υποθέσεις κατασχέθηκαν τρία ΙΧ, μία πλαστική βάρκα και χρηματικό ποσό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι συνδικαλιστές αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ΑΜΘ συνάντησαν τον Τ. Θεοδωρικάκο

Κατέθεσαν υπόμνημα με τις διεκδικήσεις τους Tη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, στην αίθουσα πο…