Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Για πιθανή συνάντηση με καφέ αρκούδα προειδοποιεί το Δασαρχείο Καβάλας

Για πιθανή συνάντηση με καφέ αρκούδα προειδοποιεί το Δασαρχείο Καβάλας

0

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι κάτοικοι των οικισμών Αντιφιλίππων, Χορτοκοπίου, Παλαιοχωρίου, Δρυάδος, Γαληψού του Δήμου Παγγαίου, της Λιμνιάς του Δήμου Καβάλας και του Πλαταμώνα του Δήμου Νέστου

 

Η Διεύθυνση Δασών Νομού Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση-ενημέρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων για τη διαχείριση περιστατικών προσέγγισης-αλληλεπίδρασης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Με βάση την ανακοίνωση, παρακαλούνται οι κάτοικοι της ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ και ιδιαιτέρως οι κάτοικοι των οικισμών Αντιφιλίππων, Χορτοκοπίου, Παλαιοχωρίου, Δρυάδος, Γαληψού του Δήμου Παγγαίου, της Λιμνιάς του Δήμου Καβάλας και του Πλαταμώνα του Δήμου Νέστου, να είναι πολύ προσεκτικοί  κατά τις μετακινήσεις τους τις βραδινές ώρες και σε περίπτωση που αντιληφθούν εμφάνιση αρκούδας να ενημερώσουν αμέσως το Δασαρχείο Καβάλας καλώντας τους αριθμούς 2313309940, 2313309961 ή το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ή το Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας στον αριθμό 1591.

Τονίζεται ότι η καφέ αρκούδα είναι απόλυτα προστατευόμενο είδος με βάση την εθνική νομοθεσία [άρθρο 258, παρ. 2ε και 2ζ (ΝΔ 86/69) του Δασικού Κώδικα], ενώ περιλαμβάνεται και ως είδος προτεραιότητας στα παραρτήματα ΙΙ και IV της Οδηγίας των Οικοτόπων (92/43/EΟΚ). Επίσης, περιλαμβάνεται στο παράρτημα ΙΙ της Σύμβασης της Βέρνης ως είδος υπό αυστηρή προστασία, ενώ το εμπόριό της καθώς και το εμπόριο τμημάτων της απαγορεύεται σύμφωνα με τη Σύμβαση CITES.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…