Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διαδικτυακή ημερίδα ΔΠΘ: Επιπτώσεις των φυσικών φαινομένων στο περιβάλλον και στον άνθρωπο

Διαδικτυακή ημερίδα ΔΠΘ: Επιπτώσεις των φυσικών φαινομένων στο περιβάλλον και στον άνθρωπο

0

Με αφορμή τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τον πρόσφατο σεισμό στην Κρήτη θα αναλυθούν θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα την ΠΑΜΘ

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Κέντρο Εκτίμησης Διακινδύνευσης και Ανθεκτικότητας Κεφαλαίου Περιφέρειας ΑΜΘ διοργανώνουν την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 στις 16:00, διαδικτυακή εκδήλωση αναλύοντας θέματα που άπτονται  στις επιπτώσεις των φυσικών φαινομένων στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Με αφορμή τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τον πρόσφατο σεισμό στην Κρήτη, προσκεκλημένοι ομιλητές και εμπειρογνώμονες από την ακαδημαϊκή κοινότητά  του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα παρουσιάσουν εισηγήσεις με θεματολογία που απασχολούν ειδικότερα την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω zoom.

Το πρόγραμμα

16:00 Ιωάννης Δόκας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ. Ευγενία Μπεζιρτζόγλου, Καθηγήτρια Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ

16:30 Γεώργιος Μάλλινης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων ΔΠΘ.

17:00 Αναστασία Πασχαλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων ΔΠΘ. «Θερμικό στρές και δημόσια υγεία.

17:30 Απόστολος Βασιλείου,5:30μμΜεταδιδάκτορας, Τμήμα Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων ΔΠΘ. «Προσδιορισμός επιπτώσεων των δασικών πυρκαγιών στην διόδευση πλημμύρας με τη βοήθεΛα των γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών και των λογισμικών Hec Hms και Hec Ras. Η περίπτωση της υδρολεκάνης των Κιμμερίων.»

18:00 Χρήστος Στεφανής, Μεταδιδάκτορας, Τμήμα Ιατρικής ΔΠΘ. Βιβλιομετρική ανάλυση του επιστημονικού περιεχομένου της πολιτικής προστασίας στην Ελλάδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …