Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ξέσπασμα από ποδοσφαιριστές που ακόμα περιμένουν τα χρήματά τους μετά το θάνατο του Νίκου Τσουμάνη

Ξέσπασμα από ποδοσφαιριστές που ακόμα περιμένουν τα χρήματά τους μετά το θάνατο του Νίκου Τσουμάνη

0

Με επιστολή τους στην αθλητική ηγεσία και τους αρμόδιους υπουργούς

Ο Νίκος Τσουμάνης έδωσε τέλος στη ζωή του, λόγω των οικονομικών προβλημάτων και η τραγική του κατάληξη σηκώνει θύελλα αντιδράσεων για τους παίκτες που παραμένουν απλήρωτοι από προηγούμενες ομάδες τους.

Συγκεκριμένα, μέσω της Κίνησης Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών για τα χρέη των ΠΑΕ απέστειλαν ανοικτή επιστολή – πρόσκληση, σ’ όλους τους φορείς του ελληνικού αθλητισμού και ποδοσφαίρου για να βοηθήσουν όσους παίκτες είναι στην ίδια κατάσταση.

Αναλυτικά, στην επιστολή που δημοσιεύεται από τον Γιώργο Παναγόπουλο, νομικό εκπρόσωπο της ΚΕΠ, αναφέρεται:

«ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ (ΚΕΠ) ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΠΑΕ

ΠΡΟΣ

1.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ. Γεώργιο ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ,

2.ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Ελευθέριο ΑΥΓΕΝΑΚΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:

 

1.ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΟ κ. Παναγιώτη ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,

2.ΔΣ SUPER LEAGUE 1,

3.ΠΡΟΕΔΡΟ SUPER LEAGUE 2,κ.Λεωνιδα ΛΕΟΥΤΣΑΚΟ

4.ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΣΑΠ κ. Γεώργιο ΜΠΑΝΤΗ

 

Μετά την τελευταία τραγική εξέλιξη με τον ομοιοπαθή (ως προς τα χρέη) συνάδελφο μας Νίκο ΤΣΟΥΜΑΝΗ και χωρίς καμία διάθεση καπηλείας της μνήμης του, επειδή είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εκ του σύνεγγυς την τραγική οικονομική και οικογενειακή κατάσταση όχι μόνο των μελών μας αλλά και πολλών άλλων συναδέλφων μας, ακριβώς εξαιτίας των επί χρόνια απλήρωτων δεδουλευμένων μας, θέλοντας να προλάβουμε το βασίμως πιθανολογούμενο επερχόμενο ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΩΝ, ΑΥΤΟΔΙΚΙΩΝ και ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΩΝ, ως νομοτελειακή συνέπεια των πολύχρονων ΚΑΚΟΔΙΚΙΩΝ, ΑΡΝΗΣΙΔΙΚΙΩΝ και ΑΝΤΙΔΙΚΙΩΝ, απευθυνόμαστε για τελευταία φορά σε όλους τους αξιωματούχους που διαφεντεύετε πολιτικά και διοικητικά το Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο προτείνοντας σας μία ΘΕΣΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ,η οποία κάλλιστα μπορεί να δοθεί μέσα από μία τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης υπ.αριθμ.114021/19.3.2021 περί της επιχορήγησης των ΠΑΕ από τα έσοδα του Στοιχήματος.

Αν διαθέτετε πολιτική και παραγοντική βούληση κι αν βεβαίως θέλετε να θέσετε ένα τέρμα στον αδικαιολόγητο πλουτισμό των δήθεν επενδυτών του ποδοσφαίρου που εκμεταλλεύονται ασύστολα την υπεραξία του αθλητικού θεάματος που παράγεται από τους ποδοσφαιριστές, μπορείτε να υιοθετήσετε άμεσα τις παρακάτω win-win προτάσεις μας:

Α. Είτε να προβλεφθεί παρακράτηση ολόκληρου του ποσοστού των ΠΑΕ για ικανοποίηση των απαιτήσεων πρώτα των εργαζομένων ποδοσφαιριστών και κατόπιν των φορολογικών κι ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων,

Β. Είτε να προβλεφθεί συγκεκριμένο ποσοστό που θα αποδίδεται στους ποδοσφαιριστές από κάθε δόση.

Γ. Σε κάθε περίπτωση τα ποσοστά των δικαιούχων ποδοσφαιριστών προτείνονται ως εξής:

  1. 50% κεφαλαίου και τόκων, θα αποδίδεται σε όσους έχουν αναγνωριστικές της διαδοχής και του χρέους αποφάσεις του ΔΔΠ/ΕΠΟ, δηλαδή ακόμα κι αν δεν έγινε δεκτή η αίτηση για επιβολή κι ενεργοποίηση πειθαρχικών ποινών,
  2. 35% κεφαλαίου και τόκων, θα αποδίδεται σε όσους έχουν ασκήσει προσφυγές για παλιά χρέη και δεν έχουν ακόμα δικαστεί από ΔΔΠ και ΠΕΕΟΔ,
  3. 30% κεφαλαίου και τόκων, θα αποδίδεται σε όσους έχουν απλές ανεκτέλεστες αποφάσεις ΠΕΕΟΔ ή ανεκτέλεστες αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων κατά της παλιάς ΠΑΕ,
  4. 25% κεφαλαίου και τόκων, θα αποδίδεται σε όσους έχουν αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων κατά των φυσικών προσώπων που διοίκησαν την παλιά ΠΑΕ,
  5. 20% θα αποδίδεται σε όσους κάνουν από εδώ και πέρα κι εντός διετίας από το 2020 αιτήσεις ή προσφυγές στο ΔΔΠ ή στην ΠΕΕΟΔ,
  6. Όλες οι αποφάσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί κατά την τελευταία 20ετια (χρόνος ισχύος μιας απόφασης) από το 2001 κι εντεύθεν.
  7. Δημιουργία Ειδικού Λογαριασμού της ΓΓΑ που θα κατατίθενται τα ποσοστά των ΠΑΕ από τα έσοδα του στοιχήματος.
  8. Σύσταση Επιτροπής Διαχείρισης του Λογαριασμού (Ταμείο Προστασίας Ποδοσφαιριστών)από εκπρόσωπο της ΕΕΑ, του Υπουργείου οικονομικών, της ΓΓΑ, της ΕΠΟ, της SL1,της Sl2,του ΠΣΑΠ και της ΚΕΠ.
  9. Υποβολή εκτελεστών τίτλων , δικογράφων και εξουσιοδοτήσεων από πληρεξουσίους δικηγόρους των ποδοσφαιριστών μέχρι 30.12.2021.
  10. Εξυπακούεται ότι από το ποσοστό θα αφαιρείται όποιο ποσό τυχόν έχει εισπραχθεί μέσω, είτε κατάσχεσης ή κατάπτωσης εγγυητικής επιστολής από φυσικό πρόσωπο, ΕΕΑ, τράπεζα, είτε από επιχορήγηση της FIFPRO ή της Πολιτείας. (Περίπτωση Ν.3607/2007 για ΠΑΕ ΑΡΗΣ και ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)»

Η επιστολή ολοκληρώνεται με την ονομαστική καταγραφή των δεκάδων περιπτώσεων παικτών που τους οφείλουν χρήματα οι πρώην ομάδες τους.

Επιμέλεια Αλέξανδρος Διαφωνίδης

  • lymperopoulos-empros

    Skoda Ξάνθη: Αποχωρήσεις και ανανεώσεις

    Επεκτάθηκε για ένα χρόνο το συμβόλαιο του Σωτήρη Λυμπερόπουλου Αποφασίζουν για τον «άσσο» …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προκρίθηκε στην επόμενη φάση των play offs ο Λεύκιππος

Αντιμετωπίζει αύριο τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη Με κορυφαίο τον Δημήτρη Καλαμπάκα που σημείωσε…