Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Σοκ και δέος από την πρωτοφανή ενέργεια δηλητηρίασης του νερού του Μυρωδάτου!

Σοκ και δέος από την πρωτοφανή ενέργεια δηλητηρίασης του νερού του Μυρωδάτου!

0

Συγκλονισμένες οι Αρχές. Κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια

 Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης: «θα κάνουμε ότι  είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τις δεξαμενές και να διασφαλίσουμε την υγεία των συνδημοτών μας»

 Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία απ’ αυτό που συνέβη στο Μυρωδάτο. Πρόκειται για  ένα πρωτοφανές και ανήκουστο θέμα που χρήζει προβληματισμού και λήψης αυστηρών μέτρων προστασίας από τους δήμους και γενικά από τις αρχές του τόπου, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο να ξανασυμβεί.

Έντονη μυρωδιά πετρελαίου είχε το νερό που έτρεχε από τις βρύσες των κατοίκων του Μυρωδάτου!

Οι κάτοικοι του Μυρωδάτου βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη το πρωί της Τρίτης. Το νερό που έτρεχε από τις βρύσες τους είχε έντονη μυρωδιά πετρελαίου. Κάποιοι από κεκτημένη ταχύτητα μπορεί να ήπιαν νερό, κάποιοι πλύθηκαν ωστόσο η μυρωδιά ήταν  έντονη και αναγνωρίσιμη. Άμεσα ειδοποίησαν πρώτα της ΔΕΥΑ Αβδήρων, η οποία και με τη σειρά της ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων.

Βρήκαν τη κλειδαριά της δεξαμενής παραβιασμένη και κηλίδες πετρελαίου στο νερό της δεξαμενής

Όπως μας ανέφερε η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων κα Ζουρνατζίδου Κωνσταντίνα με εμφανή ανησυχία, άμεσα συνεργείο της ΔΕΥΑ μετέβη στη δεξαμενή και βρήκε την κλειδαριά παραβιασμένη ενώ κηλίδες υγρού με μυρωδιά πετρελαίου επέπλεαν στην δεξαμενή. Άμεσα λήφθηκαν δείγματα από το νερό τα οποία και έχουν  αποσταλεί για εργαστηριακό έλεγχο στο Χημείο του Κράτους, ενώ κλήθηκε η Αστυνομία. Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων πραγματοποίησαν αυτοψία και συνέλεξαν στοιχεία που θα τους  οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Αβδήρων Γιώργος Αποστολίδης μετά τη συλλογή δειγμάτων το συνεργείο διέκοψε τη ροή νερού, άδειασε τη δεξαμενή και  τους αγωγούς και προέβη σε καθαρισμό του δικτύου και  της δεξαμενής.

 Συγκλονισμένες οι Αρχές. Κάνουν λόγο για πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια

Τη σοβαρότητα του περιστατικού ανέδειξαν τόσο η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων κα Ζουρνατζίζου όσο και ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης καθώς επίσης και ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης κ. Πασχάλης Γιώρης.

Μιλώντας στο «Ε» χαρακτήρισαν ως «εγκληματική ενέργεια» την πράξη αυτή καθώς αποσκοπούσε στο να μολύνει ένα δημόσιο αγαθό και να βλάψει  ανυποψίαστους ανθρώπους όλων των ηλικιών: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ποιο άρρωστο μυαλό σκέφτηκε κάτι τέτοιο. Είναι πρωτοφανές και ανήκουστο. Θα λάβουμε αυστηρά μέτρα φύλαξης. Έχουμε συγκλονιστεί αναλογιζόμενοι το χειρότερο», τονίζει η κα Ζουρνατζίδου, επισημαίνοντας ότι η ΔΕΥΑ θα καλύψει από νερό τον οικισμό με εμφιαλωμένο που θα διανεμηθεί στους κατοίκους.

Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης: «θα κάνουμε ότι  είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τις δεξαμενές και να διασφαλίσουμε την υγεία των συνδημοτών μας»

Έντονα προβληματισμένος και ανήσυχος και ο δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης: «Κάποιοι θέλησαν να μολύνουν το νερό, ένα δημόσιο αγαθό. Αφήνουμε την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Απ’ την πλευρά μας θα κάνουμε ότι  είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τις δεξαμενές και να διασφαλίσουμε την υγεία των συνδημοτών μας». Να σημειώσουμε ότι η δεξαμενή είναι χωρητικότητας 104 κυβικών νερού.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιώρης: «Έχουν συλλεχθεί δείγματα για να διαπιστωθεί η περιεκτικότητα του υγρού. Σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα από  το χημείο. Διενεργείται προανάκριση με τα στοιχεία από την αυτοψία πρόκειται με ένα πολύ σοβαρό αδίκημα για εγκληματική ενέργεια κατά του κοινού».

Να σημειώσουμε ότι  το αδίκημα εμπίπτει στο  άρθρο 275 του ποινικού κώδικα για «Δηλητηρίαση πραγμάτων προορισμένων για δημόσια χρήση» και διώκεται με αυστηρές ποινές.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

 

Η δεξαμενή

Η ΔΕΥΑΑ καλύπτει τις ανάγκες για νερό με διανομή εμφιαλωμένων στους κατοίκους του Μυρωδάτου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…