Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

0

Έχουν πολλά να κάνουν
Συμπολίτης που καθημερινά διαβάζει την εφημερίδα, μου τηλεφώνησε το πρωί και με ερέθισμα το σχόλιο της στήλης χθες με τίτλο «Τα έργα θα μετρήσουν» μου είπε αυτό που ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ξανθιωτών.
«Συμφωνώ με το περιεχόμενο του σχολίου. Και βέβαια τα έργα θα μετρήσουν στην τελική κρίση των δημοτών στην επιλογή της δημοτικής παράταξης που θα ψηφίσει. Συμπληρώνω μάλιστα το σχόλιό σας με την πεποίθησή μου πως σε κάθε δήμο υπάρχει πεδίο μεγάλο για εκτέλεση νέων έργων. Κι αυτά στο τέλος θα μετρήσουν υπέρ».
Αυτά υποστήριξε ο αγαπητός συμπολίτης. Ελπίζουμε οι δημοτικοί άρχοντες να τα λάβουν υπόψη τους.
Γ.Δ.


Εκλογές ΝΟΔΕ
Δόθηκε η εκκίνηση για εκλογές στη Νέα Δημοκρατία σε επίπεδο τοπικών οργανώσεων· τις γνωστές ΝΟΔΕ.
Έτσι, στην Ξάνθη αποφασίστηκε να γίνουν στις 24 Οκτωβρίου και οι χώροι που θα γίνει η ψηφοφορία θα οριστούν σύντομα, παρότι είναι ίδιοι σε πόλη και κεφαλοχώρια.
Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκλογές, θα πρέπει να τακτοποιήσουν την οικονομική τους υποχρέωση που είναι δέκα ευρώ.
Έχουν προθεσμία για την τακτοποίηση αυτή μέχρι 15 Οκτωβρίου.
Ήδη όπως φαίνεται, υπάρχει ενδιαφέρον και κάποιοι ξεκίνησαν εδώ και καιρό τις επαφές, ζητώντας την υποστήριξη των μελών και φίλων.
Γ.Δ.


Πρωτοφανές και σοκαριστικό
Είναι σοκαριστικό  αυτό που συνέβη στο Μυρωδάτο και πρωτοφανές στα χρονικά τουλάχιστον για τον νομό μας αλλά και πανελλαδικά δεν έχουμε υπ’ όψιν κάτι ανάλογο.  Προκαλεί ανατριχίλα και μόνο να σκεφτεί κανείς αυτό που έγινε. Ότι κάποιος ή κάποιοι παραβίασαν την κλειδαριά της δεξαμενής για να ρίξουν πετρέλαιο ή ποιος ξέρει τι άλλο στο νερό. Δηλαδή ο απώτερος στόχος ποιος ήταν; Να μολύνουν το νερό που θα πιουν ανυποψίαστοι άνθρωποι μεγάλοι και  παιδιά! Αυτό είναι εγκληματική ενέργεια και πραγματικά δεν ξέρουμε ποιος παρανοϊκός, ποιος διεστραμμένος νους σκέφτηκε κάτι τέτοιο!  Αυτό πρέπει να προβληματίσει τις Αρχές.  Πρέπει να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα φύλαξης σε όλες τις δεξαμενές.
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό.
Μ.Ξ.


Ερώτηση προς δήμους
Δεν είμαι αφελής. Γνωρίζω πως ο Πολιτισμός δεν αποτελεί πρώτη επιλογή για κυβερνήσεις, περιφέρειες και δήμους. Θα έλεγα μάλιστα πως βρίσκεται τελευταίος στη λίστα επιλογών ικανών και άξιων να τον υπηρετήσουν και προσφέρουν.
Έχουμε σχετικά παραδείγματα πολλά και στην πόλη μας, ας μην ανοίγω πληγές τώρα.
Στο θέμα μας τώρα με μια ερώτηση. Ποιες προτάσεις έκαναν, εάν έκαναν φυσικά, για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης στον τομέα Πολιτισμού;
Τους ενημερώνουμε πως έχουν λίγο χρόνο ακόμη. Αν «τρέξουν» ίσως προλάβουν. Διαφορετικά θα χαθεί άλλη μια ευκαιρία.
Γ.Δ.


Επιστρέφει η Σοσιαλδημοκρατία
Περίοδος κρίσης, περίοδος ανάκαμψης.
Για τη Σοσιαλδημοκρατία ο λόγος. Η οποία στην Ευρώπη, αλλά και αλλού, δείχνει σημαντικά σημάδια ανάκαμψης. Ήδη Νορβηγία, Δανία, Σουηδία και Φινλανδία έχουν σοσιαλδημοκράτες πρωθυπουργούς.
Παράλληλα θεωρείται σίγουρη η εκλογή του Σολτς στη Γερμανία, σ’ ένα μεγάλο κράτος  με ισχυρή οικονομία.
Προηγείται όμως η Σκανδιναβία και ακολουθεί ο Ευρωπαϊκός Νότος με Ισπανία και Πορτογαλία.
Σήμερα λοιπόν στρέφονται οι πολίτες προς τις δυνάμεις εκείνες που κατά το παρελθόν τόλμησαν γενναίες αλλαγές υπέρ των ίσων ευκαιριών για όλους, για κοινωνικό κράτος.
Γ.Δ.


Δεν βλέπουν, δεν ακούν;
«Είμαστε υπέρ των εμβολιασμών μεν, αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας». Τα λένε αυτά δημόσια οι αρνητές και θεωρούν πως έτσι, με την άρνηση αυτή πως απαντούν στο αίτημα για εμβολιασμό.
Υπάρχει βέβαια κι ένα όριο σ’ αυτόν τον παραλογισμό. Πώς είσαι υπέρ, όταν είσαι εναντίον; Ποια λογική είναι αυτή;
Το ακούσαμε πρόσφατα και από τους αστυνομικούς και δεν αποκλείεται να το ακούσουμε και από  τους στρατιωτικούς για να τρελαθούμε μια κι έξω.
Εδώ οι άλλοι ετοιμάζονται για την 3η δόση κι άλλοι «ψειρίζουν τη μαϊμού» με αστείες δικαιολογίες, όταν γύρω τους πεθαίνουν κάθε μέρα πάνω από 30 άτομα, όλοι ανεμβολίαστοι.
Χάζεψαν κάποιοι ομαδικά…
Γ.Δ.


Ήρθε τελικά ο Μπιλ Πάππας

Ήρθε χαμογελαστός και με θετική διάθεση ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης μας ΠΑΕ Ξάνθη. Εμφανίστηκε προχθές στο γήπεδο κι έτσι δόθηκε τέλος στις φήμες και τα διάφορα σενάρια που κυκλοφόρησαν όπως ένα από αυτά πως πούλησε τις μετοχές της ΠΑΕ.
Μάλιστα το αφεντικό της  Ξάνθης προχώρησε σε δηλώσεις εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επίσκεψη ενώ επεσήμανε πως η ομάδα δουλεύει συνολικά για την επίτευξη των στόχων.
Τέλος καλό λοιπόν, όλα καλά και τα σενάρια παίρνουν τέλος και η ηρεμία επιστρέφει στην ομάδα.
Γ.Δ.


Πιλοτικό πρόγραμμα από τη ΔΕΔΑ
Από τη ΔΕΔΑ τα οικολογικά μέτρα και ιδού το γιατί και το πώς.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάριος Τσάκας στη διάρκεια συνεδρίου έκανε γνωστό πως η ΔΕΔΑ θα είναι σε θέση στο τέλος του χρόνου να τρέξει πιλοτικό έργο για την έγχυση βιομεθανίου στο δίκτυο διανομής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στόχος είναι, όπως είπε, έως το 2025 το 30% της κατανάλωσης φυσικού αερίου να προέρχεται από βιομεθάνιο. Και ως προς την πρώτη ύλη για την παραγωγή του, κατά τον ίδιο οι συγκεκριμένες ακριτικές περιοχές λόγω της έντονης κτηνοτροφικής δραστηριότητας διαθέτουν ποσότητες υπολειμμάτων ικανές για να προχωρήσει με επιτυχία το εγχείρημα.
Δηλαδή, επιδιώκει η ΔΕΔΑ την ανάπτυξη αγωγών που θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μορφές αερίου που θα είναι καθαρές από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Γ.Δ.


Θα περάσουν δεκάδες χρόνια…
Δεν πρόκειται ν’αλλάξουμε δυστυχώς ως προς κάποιες άσχημες και απαράδεκτες νοοτροπίες σε σχέση με την καθαριότητα των δημόσιων και δημοτικών χώρων.
Κάνοντας μια βόλτα στους περιμετρικούς – περιφερειακούς χώρους των δήμων μας, ο συνειδητός πολίτης νοιώθει μια απογοήτευση ανάμεικτη με αγανάκτηση.  Αιτία; Οι διάσπαρτοι χώροι που διάφοροι αναίσθητοι δημότες αποθέτουν πάσης φύσεως σκουπίδια.
Αυτή η εικόνα είναι ενδεικτική του επιπέδου του πολιτισμού και της κουλτούρας του καθενός.
Και δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλοί που βρίσκονται χωρίς τα δύο αυτά συστατικά του ανθρώπου που σέβεται το περιβάλλον, τον τόπο του, τη δική του ποιότητα ζωής.
Δυστυχώς θ’ αργήσει πολλά, πάρα πολλά χρόνια να φθάσουν κάποιοι το επίπεδο αυτό. Δυστυχώς.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …