Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ψήφισμα για τα διόδια Νέας Ηρακλείτσας από το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ

Ψήφισμα για τα διόδια Νέας Ηρακλείτσας από το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ

0

Πρόταση από την Περιφερειακή Σύνθεση σχετικά με την εγκατάσταση πλευρικών διοδίων

Επισημάνθηκαν ζητήματα επικινδυνότητας λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης, και η διέλευση βαρέων οχημάτων από το εθνικό δίκτυο

Το ζήτημα που προκαλεί η κατασκευή και λειτουργία πλευρικών διοδίων στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας για τους κατοίκους των νομών Καβάλας και Δράμας ανέδειξε η παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ. Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» κατέθεσε αίτημα υιοθέτησης ψηφίσματος για την ατελή διέλευση από τον σταθμό πλευρικών διοδίων στην Ηρακλείτσα για τους κατοίκους των Π.Ε. Καβάλας και Δράμας.

Στη σχετική συζήτηση ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Κώστας Αντωνιάδης ενημέρωσε ότι τις προηγούμενες ημέρες σε επικοινωνία του με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χρήστο Μέτιο αποφασίστηκε και εστάλη επιστολή διαμαρτυρίας από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας προς την διοίκηση της εταιρείας «Εγνατίας Οδός Α.Ε.» σχετικά με την επικινδυνότητα του σημείου, αλλά και την επιλογή του, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία απολύτως απάντηση από τη διοίκηση.

Το περιφερειακό συμβούλιο έλαβε απόφαση για την υιοθέτηση ψηφίσματος, προκειμένου να λάβει υπόψη της η Εγνατία τους προβληματισμούς.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τον λόγο πήραν οι Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας, Αργύρης Πατακάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας,Κώστας Αντωνιάδης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»,Κώστας Κατσιμίγας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιείας,Ανδρέας Καραγιώργης.

Συγκεκριμένα όσα ειπώθηκαν:

1.Α.Πατακάκης: «Ομολογουμένως οι διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, αφού ο συνωστισμός που προκαλείται από την 30-40λεπτη αναμονή των οχημάτων στην ουρά των διοδίων έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Άμεσο αποτέλεσμα αυτής της ‘’ασφυκτικής’’ κατάστασης είναι να έχει διαγραφεί από το ανάγλυφο η γραμμή έκτακτης ανάγκης. Το σημείο διέλευση είναι ’’τυφλό’’. Συνεπώς, σπείρει προβληματισμό αναφορικά με τη δυνατότητα ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων. Εμείς θέτουμε τη λύση ως ελεύθερη διέλευση σταθμών μόνιμων κατοίκων Π.Ε. Δράμας και Καβάλας. Δεν είναι τόσο το οικονομικό, αλλά μιλάμε πρωτίστως για ζήτημα ασφάλειας».

2.Κ.Αντωνιάδης: «Με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν και της τουριστικής περιόδου στα πλευρικά διόδια της Νέας Ηρακλείτσας προκλήθηκε τεράστιο πρόβλημα. Αυτό το φαινόμενο επιδεινώνεται κυρίως τα Σαββατοκύριακα, τις απογευματινές ώρες κατά τις ώρες επιστροφής των λουόμενων από τις δυτικές ακτές του νομού Καβάλας. Άμεσα αντέδρασε η Π.Ε. Καβάλας. Ειδικότερα, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χ.Μέτιο έστειλα επιστολή τόσο στον Πρόεδρο, όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εγνατίας Οδού και τους γνωστοποιούσα το τεράστιο πρόβλημα. Υπογραμμίζω τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης: σχηματίζονται τεράστιες ουρές οχημάτων, οι οδηγοί δηλώνουν αγανακτισμένοι, αμαυρίζεται η τουριστική εικόνα της Π.Ε. Καβάλας, και το σημαντικότερο αδυνατεί να έχει πρόσβαση όχημα του ΕΚΑΒ σε περίπτωση ατυχήματος».

3.Κ.Κατσιμίγας : «Αναντίρρητα, το θέμα της Εγνατίας συνιστά ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που πρέπει κάποια στιγμή να μας απασχολήσει, αφού αφορά άμεσα τους πολίτες. Η μη ορθολογική χρήση των διοδίων οδηγεί τα βαρέα οχήματα να προτιμούν το εθνικό δίκτυο που αποτελεί αρμοδιότητα της ΠΑΜΘ και επιβαρύνεται».

4.Α.Καραγιώργης: «32 λεπτά στην αναμονή σημαίνει αγανάκτηση του κόσμου.Χάνουμε τουρίστες,πελατειακό κοινό,κόσμο που έχει τη διάθεση να έρθει στην περιοχή μας,όμως τελικά αποθαρρύνεται λόγω του προβλήματος. Το ψήφισμα πρέπει να γίνει! Πρέπει να δοθεί τέλος στην κυκλοφοριακή συμφόρηση, να μπορούμε άμεσα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προκύψει».

Σχόλιο από την Περιφερειακή Σύνθεση

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης σημείωσε σε ανακοίνωση: «Ακόμη μία φορά η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επιβεβαίωσε την προβληματική κατάσταση της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η οποία αδυνατεί να αντιληφθεί -συνεπώς και να αντιμετωπίσει- τις προκλήσεις και τις αναγκαιότητες που διαγράφονται μπροστά μας, υπό την πίεση των εξελίξεων.

Δυστυχώς και χθες (σ.σ. τη Δευτέρα) η συνεδρίαση του Π.Σ. απέδειξε αυτή ακριβώς την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις αναγκαιότητες που βιώνουν οι πολίτες και η κοινωνία. Στα πλαίσια αυτά η παράταξή μας έθεσε την αναγκαιότητα να παρέμβει η Περιφέρεια προκειμένου να περιορισθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση των διοδίων που επιβάλει η Εγνατία Οδός ΑΕ και με αφορμή την εξαιρετικά αρνητική και επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται με τα πλευρικά διόδια στον τ. Δήμο Ελευθερών. Έτσι υπό την πίεση της παράταξής μας η διοίκηση, η οποία παρακολουθούσε με αδιαφορία και απάθεια τα διόδια να κατασκευάζονται θα στείλει ψήφισμα του Π.Σ. το οποίο προτείναμε και με το οποίο εκφράζει άποψη και διαμαρτυρία επί του θέματος».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…