Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

0

Καλώς να έρθουν, όμως…
Επισκέψεις στην επαρχία ξεκινήσαν οι βουλευτές της Ν.Δ.
Οι περιοδείες είναι ενταγμένες στο πλαίσιο των επαφών με φορείς και εκπροσώπους όπως Μητροπολίτες, δημάρχους κλπ.
Την Παρασκευή θα μας επισκεφτούν εμάς εδώ στην όμορφη πόλη μας, ένας βουλευτής κι ένα στέλεχος.
Ο βουλευτής είναι ο Δημήτρης Καιρίδης, γνωστός από τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση και το στέλεχος Βασίλης Φεύγας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Ν.Δ.
Βέβαια δεν αναμένουμε κάτι διαφορετικό κι ούτε έχουμε προσδοκίες για δηλώσεις επίλυσης προβλημάτων.
Έτσι για μια βόλτα γνωριμίας έρχονται, γι’ αυτό και τους καλοσωρίζουμε στα μέρη μας…
Γ.Δ.


Καμιά αίσθηση οικονομίας του χρόνου στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης
Ένα ακόμη μαραθώνιο δημοτικό συμβούλιο είχαμε την Τρίτη που κράτησε 7 ώρες αφήνοντας εξουθενωμένους όσους το παρακολούθησαν. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης δεν έχουν την αίσθηση της οικονομίας του χρόνου.   Μιλούσαν επί ώρες για θέματα διαδικαστικά και διαφωνούσαν για τις θέσεις φορτοεκφόρτωσης και ΑΜΕΑ, ροκανίζοντας τον χρόνο και μετά δεν είχαν δυνάμεις να παρακολουθήσουν την παρουσία ενός τόσο σημαντικού θέματος όπως το επιχειρησιακό σχέδιο που εκπονείται για τον δήμο με ορίζοντα 4ετίας  Η αλήθεια είναι ότι έχει ευθύνη και η δημοτική αρχή που δεν συναίνεσε να αναβληθεί όπως το ζήτησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και να παρουσιαστεί σε ειδική συνεδρίαση αλλά επέμεινε να γίνει παρουσίαση στη 1 μ.μ. με συμμετέχοντες 15 συμβούλους, υποβαθμίζοντας την σπουδαιότητά του.
Μ.Ξ.


Παραλειπόμενα
Στα παραλειπόμενα του δημοτικού συμβουλίου καταγράφεται ο καβγάς μεταξύ του Στέλιου Γουναρίδη και του Πασχάλη Λύρατζη για ασήμαντη αφορμή.
«Αν ανοίξω το στόμα μου δεν θα σε ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας» είπε ο κ. Γουναρίδης και ο κ. Λύρατζης τον προκάλεσε: «Άνοιξε το …Ψευτομαγκιές σ’ αυτούς που ξέρεις…Ποιον έχεις επικεφαλής ξέρεις ή μπερδεύεσαι;»
Καυστικά ήταν και τα σχόλια του κ. Παπαχρόνη για την ανεξαρτητοποίηση του Σταμάτη Σταματιάδη. Ο τρόπος που τον συνεχάρη ανακοινώνοντας τον νέο του ρόλο ως προέδρου στο ΚΚΠΑ στην θέση του κ. Αμβροσιάδη ήταν ειρωνικός ενώ αν τελικά ισχύει δείχνει τον λόγο της ανεξαρτητοποίησης.
Τώρα αν τον τιμά ή όχι αυτό το αφήνουμε στην κρίση σας!
Μ.Ξ.


Είμαστε υπέρ, αλλά κατά…
Αγαπητοί της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, χωρίς παρεξήγηση, αλλά, «Ναι στο εμβόλιο, Όχι στην υποχρεωτικότητα»  σημαίνει ό,τι θέλει κάνει ο καθένας.
Αυτό σαν πράξη μπορεί να το υποστηρίζουν οι αστυνομικοί; Να αγνοούν τους νόμους και τις αποφάσεις της πολιτείας;  Αυτοί μάλιστα που είναι εντεταλμένοι για την τήρησή τους;
Σεβόμαστε τη συνδικαλιστική ντρίπλα για την ικανοποίηση του ακραίου ακροατηρίου, όμως δεν συμφωνούμε, διότι τα ίδια θα πει και ο στρατός αύριο και στο τέλος θα το διαλύσουμε το μαγαζί λόγω ανοχής και υπερβολών εν ονόματι της Δημοκρατίας πάντα.
Και μια ερώτηση: Πώς «ελέγχουν» οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί τους πολίτες;  Ή μήπως δεν ελέγχουν καν…
Γ.Δ.


ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ χάνουν από 10%
Το εντοπίσαμε στην εφημερίδα «Γνώμη»  του Έβρου κι αξίζει να ενημερωθείτε κι εσείς.
Λοιπόν, σύμφωνα με αποτελέσματα Δημοσκόπησης και σε σύγκριση με τις εκλογές του 2019 που αφορούν το νομό Έβρου, από 10 μονάδες χάνουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή.
Συγκεκριμένα αναφέρει η Εφημερίδα: Τις παλινωδίες της στο μεταναστευτικό και τη διαχείριση της πανδημίας, με τις δραματικές οικονομικές και κοινωνικές της συνέπειες, που ακόμη δεν έχουν φανεί σε όλο τους το εύρος, φαίνεται πως «πληρώνει»  η Νέα Δημοκρατία στον Έβρο, αφού, σύμφωνα με δημοσκόπηση και σε σύγκριση με το ποσοστό που πέτυχε στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, χάνει πάνω από 10 μονάδες. Την ίδια στιγμή, τις απώλειες αυτές δεν τις καρπώνεται επουδενί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επίσης χάνει περίπου 10 μονάδες σε σχέση με το εκλογικό ποσοστό που είχε σημειώσει στο νομό, πριν από περίπου 2 χρόνια.
Σε ηλεκτρονική δημοσκόπηση της GPO για τον Έβρο, που δημοσίευσαν τα Παραπολιτικά, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 17,6%, με τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την Κυριακή» 35,8% και τον ΣΥΡΙΖΑ 18,2%. Η διαφορά αυτή είναι σχεδόν ίδια με τη διαφορά των δύο κομμάτων στις εκλογές του 2019:  17,44%, με τη Ν.Δ. τότε να είχε συγκεντρώσει το 44,99% των ψήφων και τον ΣΥΡΙΖΑ το 27,55%».
Ε


Το ταμείο θα γίνει σε δύο χρόνια
Συμπληρώθηκαν τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας των δημοτικών μας αρχόντων.
Δύο χρόνια που προφανώς δεν μπορεί κανείς να βγάλει αξιόπιστα συμπεράσματα κυρίως για τους νέους που εξελέγησαν για πρώτη φορά.
Όμως, εάν τώρα δεν είναι λογική η εξαγωγή συμπερασμάτων, στο τέλος της θητείας όλων θα γίνει το απαραίτητο ταμείο και τότε θα κριθούν όλοι αυστηρά.
Γι’ αυτό λοιπόν, και χωρίς να επικαλούνται δικαιολογίες για πανδημίες και λοιπά, οφείλουν ν’ ανασκουμπωθούν και να παράγουν έργο. Έργα πραγματικά, κι όχι θεωρίες για έργα που θα γίνουν.
Τα δύο εναπομείναντα χρόνια είναι δικά τους και αρκετά για να υλοποιήσουν μέρος τουλάχιστον του προγράμματός τους.
Γ.Δ.


Για χαλάρωση
Φίλος είχε την έμπνευση να μου στείλει κάποια ωραία, έξυπνα και χαριτωμένα κειμενάκια, έτσι, για χαμόγελο και χαλάρωση.
Τα μοιράζομαι μαζί σας κι ελπίζω να σας αρέσουν. Απολαύστε τα.
-Τσακώθηκε κάποιος στη Μύκονο με έναν που έχει beach bar και του λέει «κάτσε καλά, θα σου το κάνω χειμερινό»!

-Προχθές το βράδυ πήρα το τηλέφωνο μιας κοπέλας….-Και τι έγινε; -Με κυνηγάει ακόμη… το θέλει πίσω…

-Πολούντε έξι τόμι λεξικό σίνγχρονις ελινικής γλόσας αχρισιμοπίητη!..

-Μη χαίρεσαι που τρέχουν από πίσω σου… και πίσω από τη μπάλα τρέχουν αλλά μετά τη σουτάρουν!

-Σήμερα θα κάνουμε πρόσθεση. Έχετε στο ένα χέρι 500 ευρώ και στο άλλο 200… τι έχετε; -Παραισθήσεις!
Γ.Δ.


Το ερείπιο του 1ου Νηπιαγωγείου
Πολύ καλά και σωστά ο δήμος Ξάνθης ψάχνει, βρίσκει και ζητά οικόπεδα για να ιδρύσει νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και άλλες δομές για τα παιδιά. Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα.
Όμως, παραδόξως, τόσο ο Δημαρχόπουλος που επί των ημερών του έκλεισε το 1ο Νηπιαγωγείο, όσο και η σημερινή δημοτική αρχή, αγνοούν το γεγονός πως διαθέτουν ένα μεγάλο οικόπεδο που χρόνια μένει αναξιοποίητο εκεί στη γωνία των οδών Δράμας, Καπνεργατών και 12 Αποστόλων.
Μένει εκεί το κουφάρι να θυμίζει την αδιαφορία και την εγκατάλειψη δημιουργώντας εύλογες απορίες γιατί μένει έτσι χωρίς αξιοποίηση ένα μεγάλο δημοτικό οικόπεδο που κατά το παρελθόν στέγασε το 1ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης.
Περιμένουμε μια απάντηση, μια αιτιολόγηση για την περίεργη αυτή περίπτωση του να μην αξιοποιείται ένα δημοτικό οικόπεδο.
Γ.Δ.


Τι βλέπουν οι δημοτικοί σύμβουλοι;
Συμπολίτης που κυκλοφορεί στην πόλη συνήθως πεζός, με καλή διάθεση έναντι της δημοτικής αρχής, ήρθε στο γραφείο για να επισημάνει μια υποχρέωση των δημοτικών συμβούλων.
Ο αγαπητός φίλος λοιπόν εστίασε τις παρατηρήσεις του στο ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, πως έχουν υποχρέωση να κυκλοφορούν στην πόλη, στο κέντρο αλλά και τις γειτονιές.
Κι αυτή η κυκλοφορία τους να είναι η παρατήρηση και επισήμανση των διαφόρων αναγκών, ελλείψεων, παραλείψεων τις οποίες στη συνέχεια να μεταφέρουν προς το δημοτικό συμβούλιο για να πάρουν τον δρόμο της επίλυσής τους.
Μάλιστα μου ανέφερε πως ο ίδιος παρατήρησε την άμεση ανάγκη να γίνουν οι διαγραμμίσεις στο κέντρο, να κοπούν τα χόρτα από τα πεζοδρόμια, να μην υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους, ν’αυξηθούν οι μικροί κάδοι, να κοπούν και καθαριστούν από δεντράκια που μεγάλωσαν αρκετά στα πεζοδρόμια, να επισκευαστούν πλακάκια που έχουν ξεκολλήσει, κι αυτά όλα να’ ναι καθημερινή φροντίδα μιας μικρής ομάδας εργατών που θα παρεμβαίνουν άμεσα.
Ας ελπίσουμε να εισακουστεί ο αγαπητός συμπολίτης.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…