Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

0

Λίγα λόγια για τον Κώστα Δέλκο
Ένας χρόνος από τον θάνατο του Κώστα Δέλκου. Ενός συμπολίτη μας που επέλεξε συνειδητά την Ξάνθη. Ενός ανθρώπου με γνώσεις, με αρχές, με ήθος αλλά και με πραγματική προσφορά.
Υπήρξε ένας συνειδητός δημοκράτης, ανιδιοτελής σαν άνθρωπος και αγαπητός ακριβώς για τις αρετές του αυτές. Τον γνωρίσαμε, συζητήσαμε μαζί του, αγωνιούσαμε για να πετύχουν οι προσπάθειές του, ήταν ο ευπροσήγορος «Κώστας» του μέτρου και της λογικής.
Καταθέτουμε στη μνήμη του αυτά τα λίγα λόγια, σαν μνημόσυνο για έναν πολίτη της Ξάνθης που έφυγε νέος και που θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη πολλά στον τόπο που αγάπησε.
Γ.Δ.


Μεταναστευτικό Ι
Με στοιχεία από προσωπικές εμπειρίες συμπολιτών από κάμπο και βουνό για τους μετανάστες, σημειώναμε στέκια και διαδρομές και όσα συνέβαιναν στην πορεία τους.
Τέλος, συχνά εκφράζαμε τόσο τον δικό μας προβληματισμό όσο και των συμπολιτών μας για το πως οι άνθρωποι αυτοί καταφέρνουν και περνούν τα φυλασσόμενα σύνορα στον Έβρο.
Το ερώτημα αυτό εξακολουθεί να ισχύει και απάντηση δεν δίδεται γιατί μάλλον «καίει» αρκετά.
Γ.Δ.


Μεταναστευτικό ΙΙ
Στο σημερινό μας σχόλιο επανερχόμαστε στο θέμα καταθέτοντας μαρτυρία από σοβαρό και αξιόπιστο συμπολίτη μας.
Λοιπόν, οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα της διακίνησης προσφύγων τόσο από Τουρκία όσο και από την Ελλάδα, συχνά αλλάζουν τις διαδρομές τους που «μεταφέρουν»  το φορτίο τους. Τελευταία, ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών μετακινείται μέσω Βουλγαρίας κι αφού μπουν στην χώρα μας σταθμεύουν στον Κένταυρο. Ναι, στο χωριό Κένταυρος στα ορεινά της Ξάνθης.
Πρόσφατα μάλιστα «στάθμευσαν»  λίγο έξω από το χωριό γύρω στα εξήντα άτομα. Βέβαια δεν μένουν μέρες, διότι έρχεται μέλος της ομάδας και με αυτοκίνητο βαν τους μεταφέρει ανά δέκα άτομα στο εσωτερικό της χώρας.
Έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές ως εφημερίδα με τη δημοσίευση τόσο δικών μας σχολίων και απόψεων όσο και των συμπολιτών μας για το σοβαρό θέμα της παράνομης εισόδου προσφύγων-μεταναστών. Είχαμε ενημερώσει τους πολίτες και τις αρχές για διαδρομές που ακολουθούν οι άνθρωποι αυτοί όταν έμπαιναν στη χώρα μας μετά από διαδρομή στα μέρη μας.
Ερωτήσεις απλές που ζητούν απαντήσεις.
-Πώς μπήκαν τόσα άτομα από τα σύνορα;
-Πόσοι έρχονται κάθε τόσο;
-Η αστυνομία, οι συνοριοφύλακες τι κάνουν;
-Το γνωρίζουν και αδιαφορούν ή όχι;
-Είναι στο κόλπο κάποιοι ισχυροί από τις δύο πλευρές και καλύπτονται γιατί τα χρήματα είναι πολλά;
-Εν αναμονή απαντήσεων φυσικά για να σταματήσει η κοροϊδία.
Γ.Δ.


Απώλεια μιας αγαπημένης κυρίας
Με πόνο ψυχής και οδύνη αποχαιρετούμε σήμερα την αγαπημένη φίλη Κατερίνα Γκουμανίδου.
Το νέο του θανάτου της μας συγκλόνισε, γιατί έφυγε ένας άνθρωπος αγαπητός απ’ όλους, ευγενικός, πάντα με το χαμόγελο και τον γλυκύτατο λόγο.
Έφυγε μια κυρία, μια γειτόνισσά μας, ένας ευπροσήγορος και δοτικός άνθρωπος που χαιρόσουν τη συζήτηση και την παρέα μαζί της.
Λύπη δε μεγαλύτερη μας πρόσφερε ο θάνατος της φίλης μας Κατερίνας γιατί ήταν ξαφνικός και άδικος. Τι κρίμα αλήθεια…
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 11 η ώρα στο Κουτσό, σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Στις κόρες της τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον χαμό της αγαπημένης τους Κατερίνας.
Γ.Δ.


Τι γίνεται με το «Αντώνης Τρίτσης»;
Νηνεμία επικρατεί στους δήμους, μια ηρεμία ως προς την εκτέλεση νέων έργων ή λάθος εντύπωση υπάρχει περί συνέχισης της καλοκαιρινής ραστώνης;
Οι κάτοικοι των δήμων επιθυμούν να βλέπουν έργα, παρεμβάσεις, ζωντάνια και κινητικότητα.
Ρωτούν μάλιστα να μάθουν πως πάει το γνωστό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, εάν υπάρχουν εντάξεις και ποιες, εάν υπάρχουν έργα που έχουν μείνει από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Ενδιαφέρον δικαιολογημένο και απόλυτα σωστό διότι δείχνει ακριβώς ενδιαφέρον για το δήμο τους.
Γ.Δ.


Και την «πατάνε» και μυαλό δεν βάζουν
Πρόσφατο θέμα συζήτησης στην παρέα, οι συχνές απάτες που στήνουν κάποιοι πονηροί μέσω διαδικτύου. Εντοπίζουν αγγελία για πώληση κάποιου είδους, τηλεφωνούν ως δήθεν ενδιαφερόμενοι και με μέθοδο και επιδεξιότητα καταφέρνουν και αποσπούν στοιχεία από τον προσωπικό τραπεζικό αριθμό του θύματος.
Από κει και πέρα, το ξάφρισμα του ποσού του λογαριασμού του θύματος ακολουθεί και μετά χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο αλλά είναι πλέον αργά.
Υπάρχει όμως και κάτι περίεργο σ’ αυτήν την συνεχιζόμενη κομπίνα με τις διαδικτυακές αγγελίες.
Τόσοι άνθρωποι την πάτησαν κι έχασαν χρήματα, πώς ακόμη συνεχίζουν να υπάρχουν κορόιδα;
Ισχύει λοιπόν το λεχθέν «πως τα κορόιδα με την κόσα να θερίζεις δεν τελειώνουν».
Γ.Δ.


Ο θάνατος του πνευματικού
«Θα ρωτήσω τον πνευματικό μου εάν πρέπει να εμβολιαστώ», απάντησε συμπολίτης σε ερώτηση για το εάν έκανε το εμβόλιο. Όμως δεν πρόλαβε. Ο πνευματικός του πέθανε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά από διασωλήνωση δύο εβδομάδων, θύμα του κορωνοϊού για τον οποίο δήλωνε πως δεν χρειάζεται κανείς προστασία με το εμβόλιο.
Το πιο τραγικό; Ο θρησκευόμενος συμπολίτης, παρά τον θάνατο του καλόγερου-πνευματικού του, συνεχίζει να παραμένει προβληματισμένος…
Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας.
Γ.Δ.


Ο αναδασμός Σουνίου
Ίσως κάποιοι συμπολίτες απορήσουν και ρωτήσουν « Γίνονται ακόμη αναδασμοί; Δεν έχει τελειώσει αυτή η υπόθεση;»
Λοιπόν, ναι, υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες. Ναι δεν έχει τελειώσει αυτή η ιστορία και δυστυχώς συνεχίζεται και ταλαιπωρεί τους αγρότες που υφίστανται ακόμη τη διστακτικότητα και απροθυμία του δημοσίου να λύνει προβλήματα.
Μια λοιπόν από τις αγροτικές περιοχές του νομού μας που εξακολουθεί να περιμένει τον αναδασμό, είναι η περιοχή Σουνίου.
Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν καρτερικά χρόνια τώρα και η αδιαφορία της πολιτείας συνεχίζεται. Αλήθεια μέχρι πότε;
Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι γι’ αυτήν την μεταχείρισή τους και απαιτούν το θέμα επιτέλους να τελειώσει. Επιτέλους ας ενδιαφερθεί η αντιπεριφέρεια, οι βουλευτές, η δημοτική αρχή, φτάνει η κοροϊδία τόσων χρόνων φωνάζουν οι κάτοικοι της περιοχής Σουνίου που θεωρούν και δικαιολογημένα πως τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες β΄ κατηγορίας.
Γ.Δ.


Προεκλογικά σημάδια…
Μεγάλη κινητικότητα διακρίνουμε στα κυβερνητικά στελέχη. Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει ένα πλουσιοπάροχο πακέτο με μειώσεις φόρων και εισφορών.  Ένα πακέτο που δείχνει ότι υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο και μοιάζει με προεκλογικό. Αμέσως μετά τα κυβερνητικά στελέχη οργώνουν τις περιφέρειες. Στα μέρη μας ήρθε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για να επικοινωνήσει το κυβερνητικό έργο και να συναντηθεί με στελέχη του χώρου.
Στο μεταξύ και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο έχουμε κινήσεις που αποπνέουν προεκλογικό άρωμα και προετοιμάζεται συσπείρωση της γαλάζιας παράταξης.
Ο πρωθυπουργός είπε μεν ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους αλλά είναι γεγονός ότι ποτέ δεν προαναγγέλλονται.
Μήπως κοντεύει η ώρα τους;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…