Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Φόβοι για αναζωπύρωση του κορωνοϊού στην Ξάνθη

Φόβοι για αναζωπύρωση του κορωνοϊού στην Ξάνθη

0

Έκρηξη των κρουσμάτων Τρίτη και Τετάρτη  –  Πάνω από 20 άτομα καθημερινά με συμπτώματα στο νοσοκομείο

 

Κατέληξε συμπολίτισσά μας που νοσηλεύονταν στην Αλεξανδρούπολη

Δεν εντοπίστηκαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Ξάνθη

 

 

«Καμπανάκι» από την ιατρική κοινότητα της Ξάνθης μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων σε 64 την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου και 49 την Τετάρτη 15/9. Ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι έχει αυξηθεί τις τελευταίες μέρες η προσέλευση πολιτών στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοϊού, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχουν σημάδια αναζωπύρωσης της πανδημίας στην περιοχή μας.

Πάνω από 20 άτομα καθημερινά με συμπτώματα στο νοσοκομείο

Ανήσυχος εμφανίζεται ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης κ. Γιώργος Γεωργίου από την αύξηση της καθημερινής προσέλευσης με συμπτώματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο Ξάνθης. Είναι γεγονός ότι όλο το καλοκαίρι το φαινόμενο παρουσιάζει ύφεση και μόνο 2 – 3 περιστατικά προσέρχονταν στο νοσοκομείο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι γιατροί να είναι αισιόδοξοι ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας δεν ήλθε στην Ξάνθη. Ωστόσο το τελευταίο καιρό παρουσιάζει μια σταθερή αύξηση ενώ στην υπόλοιπη χώρα σε ότι  αφορά τα κρούσματα υπάρχει μια σταθερή μείωση. Όπως ανέφερε η καθημερινή προσέλευση είναι πάνω από 20 άτομα τα περισσότερα με ήπια συμπτώματα που τους δίνονται οδηγίες ή αγωγή και  επιστρέφουν στο σπίτι.  Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις με σοβαρά συμπτώματα που διακομίζονται  στην Αλεξανδρούπολη για νοσηλεία. Να σημειώσουμε ότι στην Ξάνθη δεν λειτουργεί κλινική covid και όλα τα σοβαρά περιστατικά διακομίζονται στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης  κ. Καραδέδος,  σ’ ότι αφορά την αύξηση των κρουσμάτων στην Ξάνθη επεσήμανε πως εν μέρει μπορεί να αποδοθεί και στα υπερδιπλάσια τεστ που έγιναν που τα υπολογίζει σε πάνω από 500. Επεσήμανε δε πως ο δείκτης θετικότητας δεν έχει αυξηθεί.

Κατέληξε συμπολίτισσά μας που νοσηλεύονταν στην Αλεξανδρούπολη

Ένα ακόμη θύμα του κορωνοϊού προστέθηκε σήμερα στην λίστα της Ξάνθης. Πρόκειται για συμπολίτισσά μας που κατέληξε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ. Η είδηση προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της πόλης μας καθώς ήταν γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή.

Συγχωνεύτηκαν 4 κλινικές σε 2 για να λειτουργήσει  το νοσοκομείο μετά τις αναστολές

Όπως είναι γνωστό σε αναστολή εργασίας βγήκαν 5 γιατροί και 30 – 40 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και άλλοι τόσοι περίπου από άλλες ειδικότητες.

Η διοίκηση του  νοσοκομείου αντιμετώπισε τις απώλειες με συγχωνεύσεις κλινικών. Έτσι συγχωνεύτηκε η Ουρολογική με την Χειρουργική και η Οφθαλμολογική με την Ορθοπεδική.

Να σημειώσουμε ότι τακτικά χειρουργεία συνεχίζουν να μην γίνονται παρά μόνο έκτακτα .

Δεν εντοπίστηκαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Ξάνθη

Σ’ ότι αφορά τον  θόρυβο που προκλήθηκε από τις περιπτώσεις υγειονομικών με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ο κ. Γεωργίου είπε πως στην Ξάνθη δεν έχουν εντοπιστεί. Το ίδιο βεβαίωσε και ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης κ. Καραδέδος. Να υπενθυμίσουμε ότι στην Καβάλα έχουν εντοπιστεί δύο περιπτώσεις γιατρών. Οι φάκελοί τους μεταβιβάστηκαν χθες στην Εισαγγελία από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Οι δύο γιατροί έχουν καταθέσει πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, ωστόσο εντοπίστηκαν χωρίς αντισώματα. Επίσης στο ίδιο νοσοκομείο ελέγχονται άλλες 14 περιπτώσεις υγειονομικών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…