Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Ο Παπουτσωμένος Γάτος» επί σκηνής στο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος» επί σκηνής στο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο

0

Παιδική παράσταση το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

“Ο ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ” βάζει τις μπότες του και έρχεται να επισκεφθεί την πόλη μας!

Τον πιο παιχνιδιάρη ΓΑΤΟ όλων των παραμυθιών συνεχίζει να παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου, η οποία μετράει 17η χρόνια συνεχούς παρουσίας στα παιδικά θεάματα της χώρας…

Το πασίγνωστο παραμύθι γράφτηκε από το Γάλλο συγγραφέα ΣΑΡΛ ΠΕΡΩ το 1812 όπου μέχρι και στις μέρες μας συνεχίζει να συντροφεύει τους μικρούς και μεγάλους.

Η Ιστορία του παραμυθιού Το παραμύθι των παραμυθιών, ξεκινάει με μία φαινομενικά αδικία. Ένας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά στον πρώτο και τον δεύτερο γιο του ότι έχει, και στον τρίτο ένα τσουβάλι με ένα Γάτο! Ο Γάτος δεν είναι απλά ένας κοινός Γάτος, αλλά είναι πολύ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ! Μιλάει σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Φοράει μπότες! Και πάνω από όλα είναι ΕΞΥΠΝΟΣ!

Έτσι θα βοηθήσει τον μικρό γιο στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει και στην πορεία να τον χρήσει Κόμη να του δώσει το παλάτι του Γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του Πριγκίπισσα!

Το έργο είναι συνάμα και διδακτικό γιατί μιλάει για το πως δημιουργείται και χτίζεται μία φιλία μέσα απ’ τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο, για την επιπολαιότητα και το κόστος της, για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος και την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης!

Τις σκηνοθετικές οδηγίες έδωσε ο Μπάμπης Κλαλιώτης. Η παράσταση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική και τραγούδι που έγραψε η Ελένη Καρβέλη μέσα από τους στοίχους της Κατερίνας Αναστασίου.

Η παράσταση θα ανέβει στο θερινό αμφιθέατρο Ξάνθης, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ. Προπώληση βιβλιοπωλείο “ΠΥΡΓΕΛΗ” & VIVA.GR

Τηλ. για πληροφορίες 6973056635

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…