Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ο καραγκιόζης και το χρυσό δισκοπότηρο έρχονται στα Άβδηρα

Ο καραγκιόζης και το χρυσό δισκοπότηρο έρχονται στα Άβδηρα

0

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του μουσείου Αβδήρων το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, συμμετέχοντας στην πανελλήνια δράση «Ελλάδα 2021» τιμά την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με διάφορες δράσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, απευθύνει πρόσκληση για το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Αβδήρων.

Εκεί, παιδιά από 6 έως 96 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης και το χρυσό δισκοπότηρο» από τον καραγκιοζοπαίχτη Ορφέα Καλλιντζή.

Το έργο: Ένας γενναίος πολεμιστής, ο καπετάν Ανδρόνικος, και το ασκέρι του, έχουν γίνει ο φόβος κι ο τρόμος του αυταρχικού Φεϋζουλάχ Πασά. Το επιτελείο του Πασά πληροφορείται ότι οι Έλληνες είναι ανίκητοι επειδή έχουν κάποιο θαυματουργό δισκοπότηρο – και αποφασίζουν να το πάρουν στα χέρια τους πάση θυσία. Όμως, ο φύλακας του δισκοπότηρου, δεν είναι άλλος από τον Καραγκιόζη…

Η παράσταση θα πλαισιώνεται από έκθεση με επιλεγμένες φιγούρες και σκηνικά του θεάτρου σκιών από τη συλλογή του Ορφέα Καλλιντζή. Η έκθεση θα παραμείνει στον χώρο του μουσείου για το επόμενο διάστημα.

  • Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 20.00.
  • Η πύλη θα ανοίξει για το κοινό από τις 19.30 ώστε να υπάρξει ομαλή ροή κατά την προσέλευση του κοινού.
  • Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 60 άτομα, και για τον λόγο αυτόν απαραίτητη είναι η προκράτηση στο τηλέφωνο 25410-51003.
  • Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα για την αποφυγή της νόσου COVID-19: αποκλειστικά καθήμενοι, τήρηση αποστάσεων και χρήση μη ιατρικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
  • Σύμφωνα με το ΦΕΚ 4206/12.09.2021, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει υποχρεωτικά να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή Rapid Test τελευταίων 48 ωρών για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών, ή, τέλος, self-test τελευταίου 24ώρου για παιδιά 5 έως 11 ετών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Ηλίας Φουντούλης και ο Άγγελος Σπηλιόπουλος έρχονται στην Ξάνθη με την παράσταση «Τόσο Όσο»

Την Πέμπτη 18 Απριλίου στο Nostos Live Όταν ο Άγγελος και ο Ηλίας γνωρίστηκαν, ήταν Τρίτη …