Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Η κυρά της Ρω» έρχεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό σχολείο Μάνδρας

«Η κυρά της Ρω» έρχεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό σχολείο Μάνδρας

0

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Festival Via Egnatia

Η Π.Ε. Ξάνθης, σε συνέχεια των δράσεων που πραγματοποιεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Via Egnatia, διοργανώνει τη θεατρική παράσταση «Η κυρά της Ρω», η οποία θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:30.

Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ελληνίδας χήρας – γνωστής ως Κυρά της Ρω – που έζησε μόνη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τον θάνατό της στο νησί της Ρω και έγινε θρύλος που συμβολίζει την ελπίδα, τη γενναιότητα και την τρυφερότητα. Πρόκειται για διαχρονική ιστορία που αντιπροσωπεύει την ανθρωπιά και τον αγώνα των γυναικών να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές.

Το έργο, το οποίο έχει παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ και Αυστραλία και παρουσιάζεται με νέα σκηνοθεσία του Σταύρου Λίτινα, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και της Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού. Στον ομώνυμο της παράστασης ρόλο η Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης είναι ελεύθερη για το κοινό, ωστόσο προϋποθέτει ηλεκτρονική κράτηση θέσης στο σύνδεσμο https://booking.open1.eu/pamth-xanthi-fest Η πλατφόρμα ηλεκτρονικών κρατήσεων θα ενεργοποιηθεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021.

Με την είσοδό σας στην εφαρμογή, συμπληρώνετε τα στοιχεία που σας ζητούνται και με την ολοκλήρωση της κράτησης λαμβάνετε επιβεβαιωτικό μέιλ το οποίο επιδεικνύετε –τυπωμένο ή στο κινητό σας – κατά την προσέλευσή σας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«ΧΩΡΙΣ», μια αυτοσχεδιαστική παράσταση στη Ξάνθη

Σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Nostos Live O Παναγιώτης Κούδας και ο Κωνσταντής Μπίτσης …