Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μυρίζει ακόμη πετρέλαιο το νερό στο  Μυρωδάτο

Μυρίζει ακόμη πετρέλαιο το νερό στο  Μυρωδάτο

0

Καθαρίστηκε η δεξαμενή και το δίκτυο αλλά η οσμή παραμένει

 

Ήθελε να εκδικηθεί την ΔΕΥΑ Αβδήρων ο δράστης; Εξετάζεται να τοποθετηθούν συστήματα συναγερμού στις δεξαμενές στο δήμο Αβδήρων

 

Δεν λέει να φύγει η μυρωδιά του πετρελαίου στο νερό του Μυρωδάτου παρότι καθαρίστηκε η δεξαμενή και το δίκτυο. Παράλληλα δεν λέει να φύγει η ανησυχία και ο προβληματισμός στους κατοίκους αλλά και στις Αρχές μέχρι να εντοπιστούν οι δράστες αυτής της σοβαρότατης παραβατικής πράξης, δηλητηρίασης ενός δημοσίου αγαθού, μιας πράξης  που στρέφεται ενάντια την δημόσια υγεία.

Είναι πετρέλαιο δείχνουν οι πρώτες εξετάσεις σε εργαστήριο της Ξάνθης

Όπως ανάφερε η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων κα Κωνσταντίνα Ζουρνατζίδου τα πρώτα αποτελέσματα από τα δείγματα που εξετάστηκαν σε Εργαστήριο της Ξάνθης έδειξαν ότι το υγρό ήταν πετρέλαιο σε μικρή ποσότητα. Την Δευτέρα αναμένονται και τα άλλα αποτελέσματα από τα δείγματα που εστάλησαν σε Εργαστηριακό κέντρο στην Αθήνα μετά από προτροπή της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Ξάνθης.

Καθαρίστηκε η δεξαμενή και το δίκτυο αλλά και πάλι μυρίζει πετρέλαιο

Ως φαίνεται θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να εκλείψει παντελώς η οσμή πετρελαίου στο νερό του Μυρωδάτου. Η κα Ζουρνατζίδου ανέφερε πως έχει καθαριστεί η δεξαμενή και το δίκτυο με τον τρόπο που υπέδειξε η Διεύθυνση Υγείας αλλά ακόμη παραμένει η οσμή: «Καθαρίσαμε τη δεξαμενή και το δίκτυο με ήπιο απορρυπαντικό και ξύδι όπως μας υπέδειξαν και τροφοδοτήσαμε με νερό αλλά παραμένει ακόμη η οσμή του πετρελαίου. Συνεχίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των κατοίκων σε πόσιμο νερό με εμφιαλωμένο έως ότου φύγει η οσμή», σημειώνει η κα Ζουρνατζίδου.

Άρχισαν να πίνουν νερό τα άλογα…

Ένα θετικό σημάδι ότι το νερό του δικτύου είναι πόσιμο είναι ότι τα άλογα του Ράντζου Κυριακού που βρίσκεται στο Μυρωδάτο και τα οποία ήταν τα πρώτα που  αντιλήφθηκαν το πετρέλαιο και δεν έπιναν νερό, τώρα άρχισαν να πίνουν!

Ήθελε να εκδικηθεί την ΔΕΥΑ ο δράστης;

Σ’ ότι  αφορά τον δράστη ή τους δράστες οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο αλλά κυρίως οι έρευνες στρέφονται σε άτομα που είχαν ανοιχτά θέματα με την ΔΕΥΑ καθώς η πράξη αυτή δείχνει θυμό και εκδικητική διάθεση προς την δημοτική επιχείρηση με τελικό αποδέκτη τους κατοίκους.

Συστήματα συναγερμού στις δεξαμενές

 

Να σημειώσουμε ότι η δεξαμενή είναι σε απόσταση 200 μέτρων από το τελευταίο σπίτι του χωριού και έχει πρόσβαση από μια πλευρά που είναι αθέατη στον οικισμό ιδίως τη νύχτα. Αυτό που ανέφερε η κα Ζουρνατζίδου είναι ότι  θα ενισχυθούν όλες οι δεξαμενές του δήμου με διπλά καπάκια και  θα μπουν συστήματα συναγερμού για καλύτερη φύλαξη, δεδομένου ότι δεν είναι εφικτή η φύλαξη με σεκιούριτι στις 40 δεξαμενές του δήμου Αβδήρων.

 

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…