Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δραματική μείωση του εμβολιασμού στην Ξάνθη

Δραματική μείωση του εμβολιασμού στην Ξάνθη

0

Έκκληση γιατρών: «Εμβολιαστείτε γιατί κινδυνεύουμε»

 

Αποδυναμωμένο το νοσοκομείο Ξάνθης καλείται ν’ αντιμετωπίσει το τέταρτο κύμα με 1,5 αναισθησιολόγο! – Κλειστή η ΜΕΘ από τον Ιούνιο

 

Σε δραματικούς τόνους η έκκληση που  απευθύνουν  οι γιατροί της Ξάνθης προς τον κόσμο: «Εμβολιαστείτε γιατί κινδυνεύουμε», είναι η κραυγή αγωνίας τόσο των γιατρών του νοσοκομείου όσο και των ιδιωτών. Μια έκκληση που έχει ιδιαίτερη σημασία από την στιγμή που τα επιδημιολογικά δεδομένα του νομού μας είναι στο «κόκκινο», το νοσοκομείο αποδυναμωμένο και το ιατρικό προσωπικό στα όρια του!

Δραματική έκκληση γιατρών: «Εμβολιαστείτε γιατί κινδυνεύουμε»

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το νοσοκομείο Ξάνθης, υποστηρίζει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Γιώργος Γεωργίου, τη στιγμή που αυξάνεται η πίεση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και των προσελεύσεων: «Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί. Δεν έχουμε άλλη θεραπεία, είναι το μόνο μας όπλο το εμβόλιο. Ο εμβολιασμός έχει μειωθεί στο μισό. Από τα 200 εμβόλια που κάναμε καθημερινά στο νοσοκομείο τώρα κάνουμε 100. Στα Κέντρα υγείας είναι πολύ λιγότερα. Και είμαστε σαν νομός κάτω από 50% και τον μέσο πανελλαδικό όρο. Οι προσελεύσεις αυξάνονται διαρκώς. Νέα άτομα, όλα ανεμβολίαστα », επισημαίνει ο κ. Γεωργίου.

 

Το νοσοκομείο δουλεύει με 1,5 αναισθησιολόγο! – Κλειστή η ΜΕΘ από τον Ιούνιο

Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργίου χαρακτηρίζει «τραγική» την κατάσταση του νοσοκομείου: «Η κατάσταση είναι τραγική. Έχει επιδεινωθεί από τότε που πέντε γιατροί με ειδικότητες πρώτης γραμμής τέθηκαν σε αναστολή. Έχουμε 1, 5 αναισθησιολόγο, δηλαδή ο ένας δουλεύει βάρδιες. Η ΜΕΘ έχει κλείσει από τον Ιούνιο και όσο δούλευε ήταν με γιατρούς που ήρθαν με αποσπάσεις. Δεν είχαμε καμιά νέα πρόσληψη. Όλοι εμείς που δουλεύουμε είμαστε στα όρια μας. Το τέταρτο κύμα είναι εδώ και βρίσκει το νοσοκομείο μας αποδυναμωμένο», καταλήγει ο κ. Γεωργίου.

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης, Α. Καραδέδος: «Δεν προχώρησε ο εμβολιασμός στην Ξάνθης. Έχουμε  πολλούς αρνητές»

Την εξήγησή του για το τι έφταιξε και άλλαξε η επιδημιολογική εικόνα της Ξάνθης με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο μίνι lockdown δίνει στο «Ε» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Αναστάσιος Καραδέδος: «Είναι γεγονός ότι δεν τα πήγαμε καλά στους εμβολιασμούς. Δεν προχώρησε ο εμβολιασμός στην Ξάνθη. Απ’ την άλλη έχουμε πολλούς αρνητές. Πρέπει να αναλογιστεί ο κόσμος και να αναλάβει τις ευθύνες του. Είμαστε στο τέταρτο κύμα μ’ ένα νοσοκομείο ρημαγμένο. Αναλογιστείτε ότι δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία, υπάρχει έλλειψη γιατρών με ειδικότητες πρώτης γραμμής, όπως αναισθησιολόγο. Πρέπει ο κόσμος να στρέψει την προσοχή του στο πραγματικό πρόβλημα και να πάψει να ακούει τους υποτιθέμενους πνευματικούς και να μην εμβολιάζεται. Εμβολιαστείτε γιατί χανόμαστε είναι το μήνυμα. Πραγματικά εκλιπαρούμε τον κόσμο να εμβολιαστεί».

Λάθη στην ενημέρωση οδήγησαν σε σύγχυση και αμφισβήτηση

Ο κ. Καραδέδος αναφέρθηκε σε μια λάθος τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση αναφορικά με την ενημέρωση που είχε σαν αποτέλεσμα να προκαλέσει σύγχυση, καχυποψία και φόβο και να δημιουργήσει αντιεμβολιαστές: «Αντί να θεσπίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έπρεπε να κάνει καλύτερη ενημέρωση. Ένα οργανωμένο, συνεκτικό πρόγραμμα πειθούς. Ο κόσμος ποτίστηκε με αμφιβολία από την αρχή με όλα όσα έγιναν με το Astra Zeneca. Δημιουργήθηκε μια αμφισβήτηση που ενισχύθηκε από θεωρίες συνωμοσίας από παραθρηκευτικά κυκλώματα και εθνικιστικοπατριωτικά.».

Έκκληση στις Αρχές για στελέχωση του νοσοκομείου

Τέλος ο κ. Καραδέδος απηύθυνε έκκληση και στους πολιτικούς παράγοντες αλλά και τις αυτοδιοικητικές αρχές να εντείνουν τις προσπάθειες για σωστή στελέχωση του νοσοκομείου και να μην το αφήσουν να συρρικνωθεί κι άλλο: «Νοσοκομείο – Νοσοκομείο  – Εμβόλιο» αυτό είναι το τρίπτυχο και το μήνυμα. Κάνουμε έκκληση να πάρουμε σαν πολίτες την υπόθεση του εμβολιασμού στα χέρια μας. Κάνουμε έκκληση στις αρχές να πιέσουν για δυνατό, στελεχωμένο νοσοκομείο».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…