Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπαντίκος προς μαθητές: Επιστρέφετε στο δεύτερο σπίτι σας

Μπαντίκος προς μαθητές: Επιστρέφετε στο δεύτερο σπίτι σας

0

Το μήνυμα του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης ΑΜΘ για τη νέα σχολική χρονιά.

 

Με συνεργασία και με όπλο τους εμβολιασμούς και την τήρηση των μέτρων, εκτίμησε ότι θα εξελιχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και εντός των αιθουσών η σχολική χρονιά

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος ,Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 έδωσε το δικό του μήνυμα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Προέβλεψε δε, πως το 2021-2022 η παιδαγωγική διαδικασία πρόκειται να εκτυλιχθεί με τον καλύτερο τρόπο εντός των σχολικών αιθουσών, αρκεί μονάχα να έχουν όλοι ως όπλο τον εμβολιασμό και να αναπτύσσουν αγαστή συνεργασία. Τέλος, υπογράμμισε τον βαρυσήμαντο ρόλο εκπαιδευτικών και γονέων, οι οποίοι στηρίζουν τα παιδιά σε οποιαδήποτε προσπάθεια.

 

Μήνυμα Κ. Μπαντίκου

Αγαπητοί μαθητές, Φίλοι εκπαιδευτικοί και γονείς,

Κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καλούμαστε να ξεκινήσουμε το νέο διδακτικό έτος λαμβάνοντας όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Με τη συνεργασία όλων μας και έχοντας ως όπλο τους εμβολιασμούς και την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών κανόνων, ενισχύεται η πεποίθησή μας ότι το 2021-2022 θα είναι μια χρονιά που η παιδαγωγική διαδικασία θα εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο και θα ολοκληρωθεί εντός των σχολικών αιθουσών, που αποτελούν τον φυσικό χώρο των παιδιών.

Δεδομένης της ανωτέρω κατάστασης, ελπίζουμε ότι η επιστροφή στους γνώριμους ρυθμούς της διδασκαλίας, της μελέτης, της εκπαίδευσης, της σκληρής δουλειάς, θα είναι μια ευχάριστη επιστροφή στην καθημερινότητα και ότι θα συνεχίσετε να απολαμβάνετε τα μαθητικά σας χρόνια όσο περισσότερο μπορείτε. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεστε νοσταλγία για τις όμορφες στιγμές των διακοπών αλλά η αισιοδοξία, η ανυπομονησία για τη νέα γνώση, για τον άγνωστο κόσμο της μάθησης και η χαρά για την ανεμελιά και το παιχνίδι με τις παρέες και τους συνομηλίκους, που αποτελούν τον δικό σας κόσμο, θα σας κάνουν να νιώσετε ότι επιστρέφετε στο δεύτερο σπίτι σας – στο σχολείο σας – στην δεύτερη οικογένειά σας.

Έργο των εκπαιδευτικών, πέρα από την παροχή γνώσεων και πληροφοριών, είναι η στήριξη κάθε μαθητή σε προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζει με τρόπο διακριτικό και έμπρακτο, επιτελώντας με τον καλύτερο τρόπο το λειτούργημα που τους έχει ανατεθεί, έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυξημένο επίπεδο προσόντων. Όλοι τους είναι εδώ για να σας στηρίξουν, να σας νουθετήσουν με τον καλό τους λόγο και να σας περιβάλλουν με αγάπη, ευγένεια και χαμόγελο.

Οι γονείς και κηδεμόνες είστε πολύτιμοι σύμμαχοι στην προσπάθειά μας προκειμένου να επιτευχθεί η πρόοδος των παιδιών σας, αφού είστε εσείς που μπορείτε να συμβάλετε στο να γίνουν ορατές οι ικανότητές τους, να αναδειχθεί και να διαμορφωθεί ο χαρακτήρας τους. Περιμένουμε από σας να είστε ενεργοί μέσα στη σχολική κοινότητα, να βοηθήσετε όπου σας ζητηθεί, να επισημάνετε τα προβλήματα και η φωνή σας θα ακουστεί.

Μία στέρεη εκπαίδευση αποτελεί το θεμέλιο για ένα  μέλλον καλύτερο, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Καλή σχολική χρονιά!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών στην Εγνατία Ξάνθης-Κομοτηνής

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι από σήμερα (7-2-2023) και ώρα 11.00, σύμφωνα με αποφάσε…