Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έσβησε σήμερα στις 7 το πρωί η πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Ξάνθης

Έσβησε σήμερα στις 7 το πρωί η πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Ξάνθης

0

Για ενδείξεις εμπρησμού κάνει λόγο ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης  που έσπευσε στο σημείο το βράδυ της Πέμπτης όταν ξέσπασε η φωτιά

Συνεχίζονται οι  επιχωματώσεις γιατί η πυρκαγιά συνεχίζεται υπογείως – Επιτακτική ανάγκη για έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ

Φωτιά ξέσπασε περίπου στις 9.20 το βράδυ της Πέμπτης στην νότια πλευρά του ΧΥΤΑ Ξάνθης αμέσως μόλις έφυγε ο φύλακας. Η φωτιά αρχικά ήταν επιφανειακή και  ορατή στην πόλη. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο 4 πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Ξάνθης και την Πυροσβεστική της ΒΙ.ΠΕ Ξάνθης τα οποία επιχείρησαν όλο το βράδυ. Επίσης από την πρώτη στιγμή έσπευσαν και χωματουργικά μηχανήματα προκειμένου να κάνουν επιχωματώσεις. Να σημειώσουμε ότι αυτός ο τρόπος χρησιμοποιείται για να σβήσει η φωτιά που καίει σε μεγάλο βάθος και όχι επιφανειακά καθώς δεν είναι δυνατόν να σβήσει με τη ρίψη νερού αλλά με τις μετακινήσεις μεγάλων ποσοτήτων χώματος για να  προκληθεί έλλειψη οξυγόνου.  Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την Πυροσβεστική η επιφανειακή φωτιά έσβησε στις 7 το πρωί ενώ η συνεχίζεται υπογείως που αντιμετωπίζεται με επιχωματώσεις. Από την πρώτη στιγμή έσπευσε στο σημείο ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης. Μιλώντας στο “Ε” έκανε λόγο για ενδείξεις εμπρησμού: “Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν εμπρησμό. Δεν είναι δυνατό με τόση υγρασία και φρέσκα απορρίμματα να πιάσει φωτά το βράδυ στον ΧΥΤΑ. Θα μας δείξει η έρευνα που διενεργεί η πυροσβεστική”.
Επιτακτική ανάγκη για έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ
Να σημειώσουμε ότι οι πυρκαγιές στον ΧΥΤΑ είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που  φέρνουν επιτακτικά στο προσκήνιο την αναγκαιότητα να γίνει επιτέλους το έργο επέκτασης για το οποίο όπως είπε ο δήμαρχος ότι δρομολογείται μετά την παραχώρηση του χώρου από τον δήμο Τοπείρου Πρόσθεσε δεν ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη και θα το εντάξει η ΔΙΑΑΜΑΘ στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Υπενθυμίζουμε ότι το έργο είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης με 5 εκ. ευρώ αλλά απεντάχθηκε μετά από μια σειρά αστοχίες της προηγουμένης δημοτικής αρχής κατά τη διαδικασία της δημοπράτησης.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…