Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ερώτηση Ζεϊμπέκ για το πρόβλημα στέγασης στην Φοιτητική Εστία Ζωγράφου

Ερώτηση Ζεϊμπέκ για το πρόβλημα στέγασης στην Φοιτητική Εστία Ζωγράφου

0

Συνυπογράφουν 30 βουλευτές την ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας

Κοινοβουλευτική ερώτηση κατέθεσαν 30 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Κεραμέως, σχετικά με το πρόβλημα των δικαιούχων φοιτητών στέγασης στην Φοιτητική Εστία Ζωγράφου.

Η Παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου που λειτουργεί από το 1975 και καλύπτει τις ανάγκες στέγασης ιδίως φοιτητών που προέρχονται από σχολές που δεν διαθέτουν ιδιόκτητες εστίες, όπως η Γεωπονική Σχολή Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, δεν θα λειτουργήσουν την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, καθώς θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισής της. Όμως, όπως καταγγέλλεται, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως επίσης και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν μεριμνήσει για την ανεύρεση εναλλακτικών λύσεων στέγασης των εν λόγω φοιτητών. «Ως αποτέλεσμα, οι φοιτητές βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον τόπο στέγασής τους, ενώ το φοιτητικό επίδομα στέγασης σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τις στεγαστικές τους ανάγκες», αναφέρεται σχετικά στην ερώτηση.

Με αφορμή τα παραπάνω, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν την  άμεση ανεύρεση λύσης στο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών, είτε μέσω της κατανομής τους σε άλλες διαθέσιμες φοιτητικές εστίες των Αθηνών , είτε μέσω της παροχής αυξημένου φοιτητικού επιδόματος στέγασης, ικανού να καλύψει τα έξοδα στέγασής τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…