Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επισήμως και χωρίς αστερίσκους… πίσω στα έδρανα οι φοιτητές του ΔΠΘ

Επισήμως και χωρίς αστερίσκους… πίσω στα έδρανα οι φοιτητές του ΔΠΘ

0

Επικυρώθηκε η δια ζώσης διδασκαλία στην έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων, την Τετάρτη 22/09

Ζ.Γαβριηλίδου: «Υψηλό είναι το ποσοστό εμβολιασμού σε φοιτητές και μέλη ΔΕΠ-Απορρίφθηκε η σκέψη μικτού τρόπου διδασκαλίας»

Οριστική κρίθηκε η επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αποσιωπώντας τις αντιδράσεις της Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΠ σχετικά με τη λειτουργία των πανεπιστημίων κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Συνεπώς, μετά από 1,5 χρόνο περίπου οι φοιτητές θα επιστρέψουν πάλι στα αμφιθέατρα, πίσω στα έδρανα. Η αντιπρύτανης φοιτητικών θεμάτων και ακαδημαϊκής μέριμνας του ΔΠΘ κα Ζωή Γαβριηλίδου μίλησε στο «Ε» για την τελεσίδικη απόφαση όσον αφορά την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση και υπογράμμισε τα ικανοποιητικά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης σε φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό

ΠΟΣΔΕΠ: Αίτημα για μικτό τρόπο διδασκαλίας-Αναστολή φοίτησης για ένα εξάμηνο

Η Ε.Γ της ΠΟΣΔΕΠ (διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ) τονίζοντας ότι τάσσεται ευθέως υπέρ της δια ζώσης εκπαίδευσης, ζήτησε να δίνεται ρητά η ευχέρεια εξ αποστάσεως ή μικτού τρόπου διδασκαλίας για την αντιμετώπιση  δυσμενών συνθηκών που παραβιάζουν τους κανόνες υγιεινής και υπερβαίνουν τα όρια του λελογισμένου επιδημιολογικού ρίσκου. Οι πανεπιστημιακοί ζήτησαν ακόμη τη δυνατότητα αναστολής φοίτησης για ένα εξάμηνο για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν ή να κάνουν τεστ, ενώ τονίζουν ότι έχει καθυστερήσει η λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στα ΑΕΙ.

Τη δια ζώσης διδασκαλία αποφάσισε η Σύγκλητος στη συνεδρίαση της 20ης Ιουλίου

Υπενθυμίζεται ότι στις 20/7 η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αποφάσισε ότι «Η επιστροφή στην κανονικότητα, στην ακαδημαϊκή ζωή και στη διά ζώσης εκπαίδευση αποτελεί αναγκαιότητα για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποφάσισε τη διά ζώσης λειτουργία του κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, εφόσον το επιτρέψουν η ισχύουσα νομοθεσία και τα επιδημιολογικά δεδομένα. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής μετάβαση στη διά ζώσης λειτουργία, η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ. θεωρεί τον εμβολιασμό των φοιτητών και του προσωπικού (διδακτικού, διοικητικού, κτλ.), ακαδημαϊκή, κοινωνική και ηθική υποχρέωση, προκειμένου τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμβάλλουν μέσω του εμβολιασμού τους στην προστασία των ιδίων, της κοινωνίας και ιδίως των ευπαθών ομάδων».

Εγκαινιάζουμε τη δια ζώσης διδασκαλία με ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού σε φοιτητές και διδακτικό προσωπικό Ζωή Γαβριηλίδου Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας ΔΠΘ

Ζ Γαβριηλίδου: Χωρίς πισωγυρίσματα η επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία

Η κα Γαβριηλίδου μίλησε στο «Ε» αναφερόμενη στον τρόπο λειτουργίας του ΔΠΘ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.Χαρακτηριστικά,υπογράμμισε: «Μετά από απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου με παρουσία της Υπουργού Παιδείας αποφασίστηκε οριστικά η επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση».

Οι πρυτάνεις κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της 22ης συνόδου  μεταξύ άλλων δήλωσαν ότι τα ΑΕΙ δεν μπορούν να κάνουν ελέγχους για τον εμβολιασμό των φοιτητών θέμα για το οποίο η υπουργός Παιδείας, κα Κεραμέως- κατά τη διάρκεια παρέμβασής της στη Σύνοδο- τους διαβεβαίωσε ότι θα έχουν τη συνδρομή της Πολιτείας με προσωπικό που θα κάνει αυτή τη δουλειά.

Ξεπερνά το 70 % η εμβολιαστική κάλυψη στην φοιτητική κοινότητα του ΔΠΘ

Επιπροσθέτως, η αντιπρύτανης αναφερόμενη στα ποσοστά εμβολιασμού σημείωσε: «Τα ποσοστά των εμβολιασμών αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Ήδη πάνω από το 70% των φοιτητών έχει εμβολιαστεί ,ενώ στα μέλη ΔΕΠ το ποσοστό φτάνει κοντά στο 100%.Άλλωστε,θα λειτουργήσουν κινητές μονάδες εμβολιασμού δίνοντας η δυνατότητα στους φοιτητές να εμβολιαστούν εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …