Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021» :Εκδηλώσεις στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων

«Ελλάδα 2021» :Εκδηλώσεις στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων

0

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάλεξη, φωτογραφική έκθεση και έκθεση παλαιών εκδόσεων της Ξάνθης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, συμμετέχοντας στην πανελλήνια δράση «Ελλάδα 2021» τιμά την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 προγραμματίζοντας εντός του Σεπτεμβρίου διάφορες δράσεις.

Η πρώτη από αυτές θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, στον αύλειο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Αβδήρων. Η εκδήλωση περιλαμβάνει διάλεξη, φωτογραφική έκθεση και έκθεση παλαιών εκδόσεων της Ξάνθης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Χαιρετισμός: Κωνσταντίνα Καλλιντζή, Προϊσταμένη της ΕΦΑ Ξάνθης

Παρουσίαση του πλαισίου του εορτασμού: Μαρία Χρυσάφη, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων ΕΦΑ Ξάνθης

Διάλεξη του Θανάση Μουσόπουλου (φιλόλογου – συγγραφέα – ποιητή), με τίτλο «Δύο αιώνες αντιφάσεων και αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης». Στο πρώτο μέρος, θα παρουσιαστούν στοιχεία σχετικά με τη ζωή και τους αγώνες των Ξανθιωτών για την απελευθέρωση κατά την περίοδο που η Θράκη παρέμενε τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το δεύτερο μέρος, επικεντρώνεται στην προσπάθεια οργάνωσης του κράτους σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο μετά το 1919.

Παρουσίαση της φωτογραφικής έκθεσης από τον Τάσο Τεφρωνίδη (συλλέκτης – ερευνητής). Ο συλλέκτης παλαιών φωτογραφιών, στον οποίον οφείλεται η επιλογή και η σύνθεση της φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Στιγμές της Ξάνθης τον 19ο αιώνα» θα παρουσιάσει το περιεχόμενό της. Η έκθεση περιλαμβάνει δύο ενότητες που αφορούν την πόλη και τους ανθρώπους της.

Παρουσίαση της εκδοτικής δραστηριότητας των Ξανθιωτών: Θανάσης Μουσόπουλος.

Κλείσιμο εκδήλωσης: Κωνσταντίνα Καλλιντζή.

Η μουσική επένδυση της εκδήλωσης οφείλεται στον Ξανθιώτη μουσικό Γεώργιο Λαζαρίδη.

• Η Φωτογραφική έκθεση θα παραμείνει στον χώρο του μουσείου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2021.

• Η πύλη θα ανοίξει για το κοινό από τις 19.00 ώστε να υπάρξει ομαλή ροή κατά την προσέλευση του κοινού.

• Ο αναμενόμενος αριθμός συμμετεχόντων είναι 60 άτομα, και για τον λόγο αυτόν απαραίτητη είναι η προκράτηση στο τηλέφωνο 25410-51003. Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα για την αποφυγή της νόσου COVID-19: αποκλειστικά καθήμενοι, τήρηση αποστάσεων και χρήση μη ιατρικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Κομοτηνή την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα φιλοξενήσει τη Νατάσσα Μποφίλιου

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, με την αρωγή της …