Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκδηλώσεις στην Ξάνθης για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Εκδηλώσεις στην Ξάνθης για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

0

Θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή

Η 14η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 19η Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Κυριακή. Για τον εορτασμό της ημέρας στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης θα λάβουν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ώρα 8:00. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής του Δ΄Σ. Στρατού και Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος.

Ώρα 10.15. Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης, υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.Παντελεήμονος. Θα ακολουθήσει ομιλία από τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κ.Στυλιανίδου Ευμορφία.

Ώρα 10:45. Κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, από τις τοπικές αρχές και από το Σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης. Τιμές θα αποδοθούν από το Δ΄ Σώμα Στρατού.

Ώρα 18:50. Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής του Δ΄ Σ. Στρατού και Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…