Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τις πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ συνάντησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Θράκης

Τις πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ συνάντησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Θράκης

0

Παρών ήταν και ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Θράκης, Δημήτρης Χαρίτου, Νατάσα Γκαρά και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου συναντήθηκαν με τις πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ, τον πρύτανη Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και τις αντιπρυτάνεις Μαρία Μιχαλοπούλου και Ζωή Γαβριηλίδου με αφορμή την έναρξη της δια ζώσης λειτουργίας του πανεπιστημίου.

Στη συνάντηση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «έγινε εκτενής συζήτηση για τις σοβαρές επιπτώσεις της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) στα τμήματα του ΔΠΘ, τόσο στην Αρχιτεκτονική Σχολή Ξάνθης όσο και σε τμήματα του Β. Έβρου, και τη μεγάλη μείωση εισακτέων που αυτή προκάλεσε, ενώ τέθηκε με έμφαση από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να αποτραπεί οποιαδήποτε ενδεχόμενο να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν τμήματα του ΔΠΘ, ενόψει των αλλαγών στον ακαδημαϊκό χάρτη που επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση».

Οι πρυτανικές αρχές εξέφρασαν τη διάθεσή τους να μην υπάρξει συρρίκνωση του ΔΠΘ, θέση που θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν στις επικείμενες συνεδριάσεις της Συγκλήτου το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…