Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απολύτως αναγκαία, αλλά όχι βέβαιη, η πλήρωση των επτά θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Απολύτως αναγκαία, αλλά όχι βέβαιη, η πλήρωση των επτά θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο Ξάνθης

0

Χρειάζεται ένα γενικευμένο σχέδιο για την ενίσχυση της Υγείας στη χώρα μας και ένα συντονισμένο διεκδικητικό πλαίσιο για την ενδυνάμωση του Νοσοκομείου Ξάνθης, λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου

Ο Τάσος Καραδέδος στηρίζει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους γιατρούς, αλλά αναγνωρίζει τη στάση του συνόλου της ιατρικής κοινότητας την περίοδο της πανδημίας θεωρώντας αποδυνάμωση για το ΓΝΞ την απομάκρυνση των μη εμβολιασμένων

 

Απολύτως αναγκαία για το νοσοκομείο Ξάνθης κρίνει την πλήρωση των επτά θέσεων ιατρών που προκηρύχθηκαν, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Τάσος Καραδέδος, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά την αποδυνάμωση του νοσηλευτικού ιδρύματος της περιοχής μας λόγω της υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό. Αναφερόμενος στην πρόσφατη προκήρυξη των θέσεων ιατρών, ο ίδιος σημείωσε: «είναι παρήγορο ότι ο νέος υπουργός, αμέσως με τη νέα του επιλογή, τουλάχιστον προκήρυξε θέσεις, ένα αίτημα της ιατρικής κοινότητας, εδώ και καιρό, να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία, γιατί χωρίς γιατρούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν και υπάρχει μία άμεση ανάγκη να σκύψουν σοβαρά στις ανάγκες των νοσοκομείων και όχι μόνο με όρους τοπικούς, αλλά με γενικευμένο σχέδιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού και για μια νέα πορεία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κόσμου και της πανδημίας. Στην περιοχή μας ελπίζουμε αυτή τη φορά να είναι πετυχημένη η προκήρυξη, να έρθουν έστω κι αυτοί οι ελάχιστοι γιατροί γιατί, σε όλη την περίοδο της θητείας της νέας Διοικήτριας και της Νέας Δημοκρατίας το νοσοκομείο αποψιλώνεται από ανεπάρκειες και τακτικές να καταλάβουν που βρίσκεται η κατάσταση στο νοσοκομείο και αδυνατούν να το καταστήσουν επιθυμητό στους γιατρούς που θέλουν να εργαστούν στην περιοχή μας».

Ως προς το αν τελικά μετά τις διαδοχικές άκαρπες προκηρύξεις θα έχουμε καλά νέα για το νοσοκομείο Ξάνθη, ο κ. Καραδέδος σχολίασε: «ελπίζω να προκηρύχθηκαν οι θέσεις αυτές με γνώμονα την παρουσία κάποιων ανθρώπων που να θέλουν να εργαστούν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Δεν γίνεται να προκηρύσσουμε μία θέση και αν περάσει κάποιος τυχαίος να την πάρει. Γιατί όταν γίνεται έτσι, όποιος καλύπτει τη θέση στην πρώτη ευκαιρία φεύγει αναζητώντας συνθήκες εργασίες που να είναι πιο ευνοϊκές για τον ίδιο, πιο ανθρώπινες, πιο οικογενειακές».

«Λιγότεροι από 15 είναι οι ανεμβολίαστοι γιατροί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα»
Τάσος Καραδέδος
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

Μάλιστα, επέμεινε στην ανάγκη να ενσκύψουν οι αρμόδιοι στις ανάγκες του ΓΝΞ, αναφέροντας: «το νοσοκομείο Ξάνθης έχει πολύ μεγάλα προβλήματα στελέχωσης, με πιο κρίσιμο το θέμα των αναισθησιολόγων και των παθολόγων, δε φαίνεται κανένα σχέδιο προοπτικής για την περιοχή μας και υπάρχει ανάγκη η πολιτική ηγεσία της περιοχής, της περιφέρειας, οι τοπικές εκλεγμένες ηγεσίες του τόπου να στρέψουν το βλέμμα στο νοσοκομείο  και να μη το αντιμετωπίζουν σαν θέμα που ανήκει σε κάποια άλλη σφαίρα μεταφυσικά, νομίζοντας ότι κάποιοι στην Αθήνα σκέφτονται την Ξάνθη. Από εδώ θα διεκδικήσουμε, από εδώ θα πετύχουμε, αλλιώς κανένας δε θα μας χαρίσει τίποτα».

 

Υπέρ των εμβολιασμών, κατά της απομάκρυνσης ιατρών

Μιλώντας αναφορικά με την αναστολή εργασίας των πέντε συνολικά μη εμβολιασμένων ιατρών στο νοσοκομείο Ξάνθης και με αφορμή την πρόβλεψη κυρώσεων και προστίμων και για τους ιδιώτες ιατρούς που δεν εμβολιάζονται ο πρόεδρος των ιατρικού συλλόγου Ξάνθης επανέλαβε ότι είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ωστόσο ανέδειξε την παρουσία του συνόλου της ιατρικής κοινότητας της Ξάνθης την περίοδο του κορωνοϊού και χαρακτήρισε κρίσιμη την αποδυνάμωση του νοσοκομείου, από την απομάκρυνση των εν λόγω ιατρών. Συγκεκριμένα, σημείωσε: «στην Ξάνθη έχουμε μεγάλη επιτυχία στους εμβολιασμούς στην ιατρική κοινότητα, ο αριθμός των ανεμβολίαστων γιατρών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δεν ξεπερνά τους 15. Με αυτή την έννοια τα ποσοστά είναι συντριπτικά. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους για όλη την προσπάθεια που κάνανε αυτό το διάστημα, νοσοκομειακούς και μη , εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Γιατί και οι συνάδελφοί μας που δεν εμβολιάστηκαν για κάποιο λόγο άλλοτε προσωπικής στάσης επιστημονικά, άλλοτε για λόγους κάποιας φοβίας ή αμφιβολίας, αυτός ο ελάχιστος αριθμός συναδέλφων είναι ικανότατοι επιστήμονες, εργατικότατοι και στην πόλη μας δεν υπήρξε γιατρός που να μην εργαστεί μέσα στην περίοδο του κορωνοϊού. Διαφωνώ πλήρως μαζί τους, πιστεύω ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, παρόλα αυτά η αντίληψή μας δεν πρέπει να είναι αντίληψη ταλιμπάν, η δημοκρατία βρίσκει τρόπους συνδιαλλαγής και με τους ανθρώπους που έχουν μία διαφορετική αντίληψη, δεν είναι θέμα νόμου, είναι θέμα στάσης, και της δυνατότητας του νόμου να χωρέσει και τις ιδιαιτερότητες που εμφανίζονται. Γιατί οι νόμοι φτιάχνονται από ανθρώπους δε μπορεί να χωρέσει ποτέ το άτομο. Με αυτή την έννοια πρέπει να βρεθεί μία λύση γι’ αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν και που δεν είναι άνθρωποι που δυσφημούν το επάγγελμα, ούτε δημιουργούν πρόβλημα στην ιατρική κοινότητα ή τους ασφαλισμένους, λέγοντάς τους αστήρικτες θεωρίες. Έτσι, δε θα πρέπει έστω και αυτοί οι πέντε γιατροί που τέθηκαν σε αναστολή στο νοσοκομείο μας λόγω μη εμβολιασμού να απομακρυνθούν γιατί αυτό αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του νοσοκομείου. Και το πρόβατο που φεύγει από το μαντρί μπορεί να μην το φάει ο λύκος, αλλά δεν θα το έχουμε στο κοπάδι μας, που είναι απαραίτητο αυτή την περίοδο, κυρίως σε περίπτωση υποτροπής του κορωνοϊού στη χώρα μας, που θα μας βρει πιο αδύναμους από πέρυσι».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ερώτηση για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στον αραβόσιτο κατέθεσε ο Φερχάτ Οζγκιούρ

Ο βουλευτής Ροδόπης ζητά άμεση επανεξέταση των κριτηρίων που αποκλείουν την περιοχή Ο βουλ…