Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρώτο κουδούνι με 80% εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς στην Ξάνθη

Πρώτο κουδούνι με 80% εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς στην Ξάνθη

0

«Καλή αρχή» με νέο πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό- Πήραν …αποβολή από τρία σχολεία τρεις καθαρίστριες γιατί αρνήθηκαν να δείξουν πιστοποιητικά και να κάνουν τεστ

 

Με πληρότητα σε καθηγητές ξεκινούν Γυμνάσια – Λύκεια -Δημοτικά.  Ελάχιστα κενά μόνο σε ειδικότητες

 

 

Επιστροφή στα θρανία από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου για τους μαθητές των δύο πρώτων βαθμίδων εκπαίδευσης. Με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης του τελευταίου εξαμήνου ανά χείρας θα εισέλθουν οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές τάξεις και όσοι δεν τα διαθέτουν θα υποχρεωθούν να κάνουν δυο rapid test σε εργαστήριο την εβδομάδα και να το πληρώνουν οι ίδιοι. Στοίχημα παραμένει ο εμβολιασμός των μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων καθώς είναι σε χαμηλά επίπεδα.

20% ανεμβολίαστοι οι εκπαιδευτικοί στην Ξάνθη

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης το ποσοστό των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών στην Ξάνθη ανέρχεται σε 20%. Διαβεβαίωσε δε ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και όποιος δεν συμμορφωθεί με όσα προβλέπονται για τους ανεμβολίαστους θα τεθεί σε αναστολή. Επίσης ανέφερε πως έχουν ήδη έλθει στα σχολεία από το υπουργείο 4.000 self test για να καλύπτουν τα 2 εβδομαδιαία που χρειάζονται τα παιδιά αλλά και επιπλέον τεστ που θα χρειαστεί να γίνουν σε καθημερινή βάση αν βρεθεί κρούσμα. Όπως διευκρίνισε το τμήμα δεν θα κλείνει παρά μόνο αν είναι οι μισοί μαθητές θετικοί αλλά θα γίνονται καθημερινά η ανά δύο μέρες self test σε όσους μαθητές ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα. Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε πως έχουν ενημερωθεί όλοι οι καθηγητές και οι μαθητές για το νέο πρωτόκολλο.

Τρεις σχολικές καθαρίστριες αρνήθηκαν να δείξουν πιστοποιητικά και να κάνουν τεστ  -Πήραν …αποβολή από τους διευθυντές των Σχολείων

Πριν χτυπήσει το κουδούνι οι Διευθυντές τριών διαφορετικών σχολικών μονάδων έβαλαν…αποβολή σε τρία άτομα που προσλήφθηκαν πρόσφατα για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Η αιτία ήταν ότι τα εν λόγω άτομα αρνήθηκαν να επιδείξουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης καθώς και πρόσφατο τεστ. Οι διευθυντές τηρώντας το νόμο αρνήθηκαν να τις επιτρέψουν να εισέλθουν και να καθαρίσουν τον χώρο και  κατήγγειλαν το γεγονός στην Δευτεροβάθμια Διεύθυνση. Να σημειώσουμε ότι η καθαριότητα των σχολικών μονάδων είναι αρμοδιότητα του δήμου όπως και οι προσλήψεις. Ο δήμος έχει προσλάβει 83 άτομα και όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μπεκήρογλου Σουά έχουν ειδοποιηθεί και ενημερωθεί για όλα όσα ισχύουν όλοι όσοι έχουν προσληφθεί  και ότι ο καθαρισμός των σχολείων άρχισε από την 1/9 και μετά. Ο κ. Σουά ανέφερε ότι αγνοούσε το εν λόγω περιστατικό.

Με πληρότητα σε καθηγητές ξεκινούν Γυμνάσια – Λύκεια.  Ελάχιστα κενά μόνο σε ειδικότητες

«Σε σχέση με πέρυσι είμαστε σχεδόν πλήρεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Έχουμε ελάχιστα κενά, κάποιες ώρες σε μαθήματα ειδικότητας όπως, μουσικής. Όλα είναι έτοιμα για  να ξεκινήσουμε. Από πλευράς πληρότητας των τμημάτων το 2ο και το 3ο Λύκειο έχει 27άρια τμήματα γιατί δέχεται πιέσεις από τα περιφερειακά λύκεια και το 1ο είναι στο όριό του. Τα γυμνάσια είναι καλύτερα και μόνο από το μειονοτικό δέχονται ροή μαθητών καθώς λόγω του υπεράριθμου της α’ τάξης η διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε και απογευματινά μαθήματα», σημειώνει ο κ. Ιωαννίδης και εύχεται «Καλή αρχή» σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Να σημειώσουμε ότι κατά τον Αγιασμό θα ισχύσει το περσινό πρωτόκολλο ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός ενώ ο επίσημος αγιασμός για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση παρουσία του Μητροπολίτη Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης (Τζαβέλα 10), τη Δευτέρα 13-09-2021 και ώρα 10:45 π.μ.

Πληρότητα και σε δασκάλους – Ελάχιστα κενά σε ειδικότητες και  στα Δημοτικά

 

 

Το ίδιο πρωτόκολλο ισχύει και για  την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σ΄ ότι αφορά την προετοιμασία η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας κα Εύη Στυλιανίδου ανέφερε: «Η προετοιμασία ξεκίνησε από την ώρα που κλείσαμε. Όλο το καλοκαίρι είμασταν σε εγρήγορση. Δεν έχουμε κανένα κενό σε δασκάλους και ελάχιστα κενά σε ειδικότητες. Ξεκινάμε απρόσκοπτα και με τήρηση όλων των μέτρων που ορίζει  το νέο πρωτόκολλο».

Αναφορικά με το ποσοστό των ανεμβολίαστων και στους δασκάλους ανέρχεται στο  20%: «Ελπίζουμε οι συνάδελφοι που δεν έχουνε εμβολιαστεί να σκεφθούν πρώτα από όλα την υγεία τους και του περιβάλλοντός τους και να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Εύχομαι «Καλή αρχή και καλή χρονιά χωρίς προβλήματα», σημείωσε η κα Στυλιανίδου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…