Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Από σήμερα χωρίς το 15% του προσωπικού το νοσοκομείο Ξάνθης

Από σήμερα χωρίς το 15% του προσωπικού το νοσοκομείο Ξάνθης

0

Λιγότεροι από 10 οι γιατροί – Δεν θα κλείσουν τμήματα αλλά θα αντιμετωπιστεί με συγχώνευση Ουρολογικής και Χειρουργικής- Άνοιξε η πλατφόρμα για το επικουρικό προσωπικό

 

 

«Θα επωμιστούμε εμείς οι υπόλοιποι  το βάρος» , λέει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών  – Δεν γίνονται χειρουργεία παρά μόνο επείγοντα –  Δυο θάνατοι 40ρηδων Ξανθιωτών σε δύο μέρες – Ανεμβολίαστοι, χωρίς υποκείμενα νοσήματα

 

 

Σε μονοψήφιο αριθμό μετριούνται οι γιατροί του νοσοκομείου  Ξάνθης(5 – 6) που επιμένουν να αρνούνται τον εμβολιασμό και σύμφωνα με τον νόμο θα τεθούν από σήμερα 1/9 σε αναστολή εργασίας! Αντίθετα σε διψήφιο αριθμό μετριέται το υπόλοιπο προσωπικό (νοσηλευτικό, τεχνικό, διοικητικό, βοηθητικό) που θα τεθεί σε αναστολή. Δηλαδή σε σύνολο 550 εργαζομένων συνολικά στο νοσοκομείο οι απώλειες ανέρχονται στο 15% .

Με το 15%  σε αναστολή θα λειτουργεί το νοσοκομείο Ξάνθης

 

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Γεωργίου επεσήμανε πως έχει μειωθεί ο αρχικός αριθμός των γιατρών καθώς αρκετοί είναι αυτοί που έσπευσαν να κάνουν την πρώτη δόση. Παραμένει όμως σε κάτω από 10 που επιμένουν να αρνούνται να εμβολιαστούν. Το ζήτημα είναι κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει την λειτουργία του νοσοκομείου με δεδομένη την χρόνια υποστελέχωση: «Είναι βέβαιο ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις παρότι έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των γιατρών από την αρχή. Θα κληθούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι να καλύψουμε το κενό κάνοντας περισσότερες εφημερίες και θα επωμιστούμε όλο αυτό το βάρος. Ας ελπίσουμε να έχει μεριμνήσει το υπουργείο να καλύψει τα κενά των αναστολών είτε σε γιατρούς είτε στο υπόλοιπο προσωπικό» επισημαίνει ο κ. Γεωργίου.

Δεν θα κλείσουν τμήματα αλλά θα συγχωνευτούν οι κλινικές Ουρολογική και Χειρουργική

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απώλειες δεν θα οδηγήσουν σε κλείσιμο τμημάτων αλλά θα αντιμετωπιστούν με συγχώνευση της Ουρολογικής με την Χειρουργική κλινική καθώς ιδιαίτερα η Ουρολογική είχε μικρή πληρότητα και είναι συναφείς. Επίσης σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για  το επικουρικό προσωπικό με τρίμηνες συμβάσεις.

Έρχονται προλήψεις εξπρές επικουρικού προσωπικού στην Υγεία λόγω ανεμβολίαστων

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε προχθές ο αναπληρωτής υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης

έρχονται προσλήψεις εξπρές επικουρικού προσωπικού στην Υγεία λόγω ανεμβολίαστων. Ειδικότερα ανέφερε πως την Τετάρτη και μόνο για λίγες ημέρες πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στην υγεία, σε αντικατάσταση όσων ανεμβολίαστων τεθούν σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου. Είπε επίσης ότι οι προσλήψεις αυτές θα είναι εξπρές, καθώς με νομοθετική ρύθμιση οι προσλήψεις θα γίνονται με υπογραφή όχι από τους αρμόδιους υπουργούς, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αλλά με υπογραφή του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Παράλληλα ο κ. Κοντοζαμάνης, επανέλαβε ότι  «αν χρειαστεί θα συμβληθούμε με ιδιώτες», προσθέτοντας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Αναφορικά με τα στοιχεία των εμβολιασμών, είπε ότι μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 85% των υγειονομικών.

Δεν γίνονται χειρουργεία παρά μόνο επείγοντα στο νοσοκομείο Ξάνθης

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργίου στο νοσοκομείο Ξάνθης δεν γίνονται χειρουργεία παρά μόνο σε επείγονται περιστατικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι πολίτες να στρέφονται στην ιδιωτική υγεία ενώ όσοι δεν έχουν τα χρήματα να μπαίνουν στην λίστα αναμονής θέτοντας σε κινδύνους την υγεία τους. Αυτό δεν είναι ένα φαινόμενο που αφορά μόνο το νοσοκομείο Ξάνθης αλλά και άλλα περιφερειακά νοσοκομεία και οφείλεται στο γεγονός ότι το ΕΣΥ έχει επωμιστεί όλο το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας.  Το ζήτημα είναι ότι στο νοσοκομείο Ξάνθης δεν λειτουργεί κλινική covid και παρόλα αυτά δεν γίνονται προγραμματισμένα χειρουργεία. Όπως επισήμανε ο κ. Γεωργίου το τέταρτο κύμα δεν έχει επηρεάσει την Ξάνθη που έχει μεν αύξηση κρουσμάτων αλλά όχι πολλών νοσηλειών.

Δυο θάνατοι 40ρηδων Ξανθιωτών σε δύο μέρες – Ανεμβολίαστοι, χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί ο  θάνατος των δύο νέων Ξανθιωτών μέσα σε δύο μέρες, οι οποίοι  νοσηλεύονταν στην ΜΕΘ της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για έναν 42χρονο και έναν 45χρονο. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργίου ήταν και οι δύο ανεμβολίαστοι χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Στο Νοσοκομείο Αναφοράς για όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, νοσηλεύονται αυτή την στιγμή πάνω από 50 άτομα. Τα 31 είναι από το νομό Έβρου, ενώ 7 εξ αυτών νοσηλεύονται στην ΜΕΘ και τα υπόλοιπα στον Μονάδα Covid-19.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…