Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

0

Καθημερινή παρουσία
Πάθος και στόχος να τελειώσει με το Κολυμβητήριο έχει ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης. Καθημερινά σχεδόν βρίσκεται εκεί, παρακολουθώντας τις εργασίες και την πορεία τους.
Ήδη η γενική εικόνα έχει αλλάξει και όσοι γνώριζαν την παλιά και δουν τη σημερινή θα εκπλαγούν.
Τίποτε δεν θυμίζει την προηγούμενη εικόνα της εγκατάλειψης της περιόδου Δημαρχόπουλου.
Ας αφήσουμε την παρελθοντολογία κι ας δούμε το σήμερα που γίνεται διαφορετικό. Όταν μάλιστα βαφούν και φύγουν όλα τα γράφιτι, ο χώρος θα αναδειχθεί και τα κτίρια θα φιλοξενήσουν εκ νέου αθλητές διαφόρων αθλημάτων.
Το σύνολο του χώρου του Κολυμβητηρίου αλλάζει, αυτό είναι γεγονός.
Γ.Δ.


Ένας όμορφος δροσερός χώρος
Βρέθηκα προχθές με φιλική παρέα στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου «Αγριάνη»  ιδιοκτησίας Απόστολου Αγκόρτζα.
Κατ’ αρχάς εντυπωσιάστηκα από την δροσιά, το πράσινο και την ηρεμία.
Παραδίπλα στην πισίνα κολυμπούσαν μικροί και μεγάλοι και οι παρέες έπιναν τον καφέ και το ποτό τους στον υπαίθριο χώρο με την άφθονη σκιά και δροσιά.
Πιο πέρα, στην παιδική χαρά, οι παιδικές φωνές, χαρούμενες, αποτελούσαν μια όμορφη και αισιόδοξη εικόνα.
Στον ίδιο χώρο έξω, με ευχάριστη έκπληξη είδα τη διοργάνωση εκδηλώσεων γενεθλίων δύο μικρών. Παππούδες, γιαγιάδες, γονείς, παρέες- παρέες.
Μια συνολική ευχάριστη και αρμονική εικόνα μέσα σ’ έναν καταπράσινο χώρο, ήσυχο, ασφαλή και άνετο για παιγνίδι και βόλτες δίπλα στον Κόσυνθο, με το λιγοστό λόγω καλοκαιριού νερό.
Αξίζει να επισκεφθείτε το χώρο. Θα σας ενθουσιάσει.
Γ.Δ.


Έρχονται δημαιρεσίες
Το Νοέμβριο θα γίνουν τελικά οι εκλογές για την ανάδειξη νέων θεσμικών συλλογικών οργάνων σε δήμους και περιφέρειες, δηλαδή για νέα προεδρεία δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.
Παράλληλα θα εκλεγούν τα μέλη των Οικονομικών Επιτροπών και Επιτροπών Ποιότητας Ζωής.
Οι εκλογές αυτές λοιπόν αντί για τον Σεπτέμβριο που έπρεπε να γίνουν, μετατέθηκαν και θα διεξαχθούν στις 7 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για την περίοδο της δεύτερης θητείας 2021-2023.
Θυμίζουμε πως η δημοτική περίοδος λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023, ενώ οι νέες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2023.
Γ.Δ.


Έσπασε κάθε ρεκόρ
Όσοι ξανθιώτες έχουν σπίτι στη Θάσο, όσοι πήγαν για διακοπές φέτος, είναι βέβαιο πως θα έκαναν μία διαπίστωση:  Πως η Θάσος είχε μεγάλη κίνηση, επισκεψιμότητα. Και προς ενίσχυση της παραπάνω διαπίστωσης παραθέτω τη δήλωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκου Δέμπα ο οποίος είπε «… είχε χρόνια να δει τέτοιες εικόνες το νησί…»!
Δεν είναι υπερβολή, η Θάσος «βούλιαξε»  από επισκέπτες. Όχι το 2019 ξεπέρασε σε κίνηση, αλλά κατέγραψε ένα νέο δικό της ρεκόρ.
Το όμορφο καταπράσινο νησί επισκέφθηκαν όχι μόνον Έλληνες από όλα τα μήκη και πλάτη, αλλά και από Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Πολωνία, Σερβία.
-Μιλάμε για κόσμο, όχι αστεία…
Γ.Δ.


Πονηρέ Έλληνα που αυτοκαταστρέφεσαι
Η φέτα πουλάει εντός – εκτός χώρας, νοθεύστε την!
Δεν έχει τέλος η ανοησία αλλά και η απληστία κάποιων επιχειρηματιών που παράγουν τυροκομικά και κυρίως τυρί φέτα.
Αντί να φροντίσουν το τυρί τους να γίνεται πιο σωστό, πιο φροντισμένο, με σωστή συσκευασία και με αιγοπρόβειο γάλα, αυτοί κάνουν τα αντίθετα.
Τελευταία λοιπόν εντοπίστηκαν δύο γαλακτοκομικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλία, να παρασκευάζουν τυρί φέτα από αγελαδινό γάλα που δεν επιτρέπεται.
Μάλιστα εντοπίστηκαν στο εξωτερικό και όπως γίνεται αντιληπτό, η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη για το τυρί φέτα που έχει ζήτηση ιδιαίτερα υψηλή.
Κι όμως, ο πονηρός Έλληνας, ο κακός επιχειρηματίας, για να κερδοσκοπήσει, δεν λογαριάζει το κακό που κάνει στο προϊόν, στους άλλους σωστούς συναδέλφους του, αλλά και στον εαυτό του, διότι με την κομπίνα του θ’ αποκλειστεί από την αγορά για πάντα.
Αντιεπαγγελματισμός και γρήγορο κέρδος, αγνοώντας κάθε δέσμευση και υποχρέωση. Λίγοι μεν, αλλά υπάρχουν και κάνουν μεγάλη ζημιά.
Γ.Δ.


Μία πρόταση
Η πρόταση έγινε από κάτοικο της υπαίθρου, δημοκράτη, ώριμο σε ηλικία, διαβασμένο και με εμπειρία της ζωής.
Ομολογώ πως στην αρχή που άκουσα την πρόταση, πως ξαφνιάστηκα. Μετά, όταν έμεινα μόνος, την «δούλεψα» και την βρήκα ρεαλιστική και υλοποιήσιμη.
Λοιπόν, για να μη σας κρατώ σε αγωνία, ιδού η πρόταση του συμπολίτη.
Προτείνει, σαν άμεση λύση της πληθυσμιακής ερήμωσης των περισσότερων χωριών της υπαίθρου μας πανελλαδικά, να έρθουν πρόσφυγες και μετανάστες να κατοικήσουν σ’ αυτά μόνιμα, χωρίς δικαίωμα μετακίνησης σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αστικά κέντρα.
Παράλληλα, για να βοηθηθούν στα πρώτα τους βήματα, να τους παραχωρηθούν εκτάσεις γης που ενώ υπάρχουν δεν καλλιεργούνται, ερημώνουν και σταδιακά γίνονται τσαλιά, δάση.
Αυτή η πρόταση του συμπολίτη μας, ανεπεξέργαστη. Εάν θέλει η πολιτεία να λύσει το πληθυσμιακό μακροπρόθεσμα, μπορεί, έχει τα μέσα και τους μηχανισμούς με επιλογή βέβαια των μεταναστών, να κάνει το μεγάλο αυτό βήμα.
Κι ας μη ξεχνάμε πως το έκανε ήδη κατά το πρόσφατο παρελθόν με τους Αλβανούς, τους Ελληνοπόντιους, Γεωργιανούς κλπ.
Γ.Δ.


Ξεσπάθωσε το ΕΒΕΞ
Ναι, ξεσπάθωσε και με το δίκιο του το Επιμελητήριο Ξάνθης.
Από δύο πλευρές έχουν να εισπράξουν χρήματα οι επιχειρήσεις της Ξάνθης κι ακόμη στον ορίζοντα δεν φαίνεται κάποιο φως.
Πρόκειται για το γνωστό 12% της επιδότησης εργασίας που βέβαια απλά θα συμψηφιστεί με πιθανές παλιές οικονομικές υποχρεώσεις αλλά και νέες όπως ΦΠΑ κλπ. των επιχειρήσεων και τη δεύτερη πλευρά η υπόσχεση για τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση που ενώ την ακούσαμε δεν την έχουμε δει ακόμη και ο καιρός περνάει και για τις δύο περιπτώσεις.
Φίλος επιχειρηματίας έλεγε πως η περίπτωση του 12% θα τακτοποιηθεί με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών και η μη επιστρεπτέα με τις εκλογές για την Περιφέρεια.
Πάντως, εάν το σκέφτονται αυτό σε κυβέρνηση και Περιφέρεια, κάνουν μεγάλο λάθος και θα το πληρώσουν ακριβά.
Γ.Δ.


Παλιό κόλπο σε νέα συσκευασία
Το κόλπο παλιό μεν αλλά η εφαρμογή συνεχής και σε βάθος δεκαετιών. Μεσολαβούν βεβαίως και ανάλογες προσαρμογές που οι καιροί απαιτούν ούτως ώστε το κόλπο να έχει διαφορετική εικόνα.
Λοιπόν: Τελευταία μέσω κάποιων περιστατικών με αστυνομικό που ενεργούσε παράξενα και με παράλογη συμπεριφορά προς ιδιώτες, πληροφορήθηκα αρμοδίως το εξής.
Ο «αστυνομικός»  πριν ήταν συνοριοφύλακας. Μ’ αυτή την ιδιότητα προσλήφθηκε.
Στη συνέχεια, χωρίς εκπαίδευση τουλάχιστον στα βασικά, χαρακτηρίστηκε « αστυνομικός». Γιατί αυτό;  Για να εμφανιστούν μεγάλες οι ανάγκες σε συνοριοφύλακες και να προσληφθούν νέοι.
Κι έτσι, με το πολιτικό αυτό κόλπο γίνονται συνεχείς προσλήψεις.
-Αθάνατη ελληνική πολιτική σκηνή. Πρώτη στις πονηριές…
Γ.Δ.


Ο ανασχηματισμός
Σε ορισμένα υπουργεία περιορίστηκε ο ανασχηματισμός και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δομικός αφού δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στο  ΥΠΕΞ, Παιδείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τον ανασχηματισμό χαρακτηρίζουν η αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα του μέχρι πρότινος υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και η αντικατάστασή του από τον Τάκη Θεοδωρικάκο, η μετακίνηση του μέχρι πρότινος υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο τουρισμού και η αντικατάστασή του από τον Αθανάσιο Πλεύρη καθώς και η μετακίνηση του Νίκου Χαρδαλιά στη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Αυτό όμως που αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη που τελικά κατέληξε σε πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν  η δημιουργία υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με επικεφαλής υπουργό τον ναύαρχο εν αποστρατεία Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά όμως ο κ. Αποστολάκης υπαναχώρησε, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και αφού πρώτα τον χαρακτήρισαν «αποστάτη» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση παραμένει κενή, ώσπου να ορισθεί νέος υπουργός.
Μ.Ξ.


Δυο νέοι Ξανθιώτες έφυγαν από κορωνοϊό σε δύο μέρες – Ήταν ανεμβολίαστοι
Κι άλλος ένας θάνατος από κορωνοϊό στην Ξάνθη. Πρόκειται για ένα 45χρονο που κατέληξε στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Είναι ο δεύτερος θάνατος μέσα σε δύο ημέρες. Να θυμίσουμε ότι χθες έγινε η  κηδεία του 42χρονου ο οποίος προσήλθε στο νοσοκομείο Ξάνθης στις 9 Αυγούστου και αμέσως διακομίστηκε στην Αλεξανδρούπολη και κατέληξε μετά από νοσηλεία 10 ημερών στην ΜΕΘ. Αυτό που μάθαμε ότι τόσο ο 42χρονος όσο και ο 45χρονος ήταν ανεμβολίαστοι και δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα. Δυο νέοι άνθρωποι έφυγαν από κορωνοϊό ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν έκαναν εμβόλιο!
Είναι γεγονός ότι οι εμβολιασμένοι κολλάνε και αρρωσταίνουν αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο να διασωληνωθούν και τελικά να χάσουν της ζωή τους. Κι αυτό το λένε τα στοιχεία. Ένας θάνατος εμβολιασμένου καταγράφηκε αλλά πόσες χιλιάδες ανεμβολίαστων!
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…