Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 19ο Διεθνές Συνέδριο Λεξικογραφίας στις 7-9/9

19ο Διεθνές Συνέδριο Λεξικογραφίας στις 7-9/9

0

Διοργανώνεται διαδικτυακά από το Εργαστήριο Γλωσσολογίας +ΜορΦωΣη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.

Το 19ο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Λεξικογραφίας (XIX Euralex Conference) διοργανώνεται διαδικτυακά από τις 7 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2021 από το Εργαστήριο Γλωσσολογίας +ΜορΦωΣη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. Το θέμα του συνεδρίου είναι «Λεξικογραφία για την συμπερίληψη».

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος πάνω από 200 συμμετέχοντες από 34 χώρες από όλον τον κόσμο (Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Αυστραλία, Ασία).

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 19 συνεδρίες προφορικών ανακοινώσεων με 83 προφορικές παρουσιάσεις, δύο συνεδρίες με 15 πόστερ, και μία συνεδρία με επίδειξη λογισμικού στην οποία υπάρχουν 9 συμμετοχές.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μία διαδικτυακή συναυλία από τις διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδες Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, ένα master class ελληνικής γαστρονομίας από τον Ambassador of Greek gastronomy Γιώργο Μακρή, ένα master class ελληνικών χορών από τον Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ Δημήτρη Γουλιμάρη και τους συνεργάτες του και μία ψηφιακή ξενάγηση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Παράλληλα για να συνεισφέρουμε στην πολιτιστική διπλωματία και την προβολή της Περιφέρειάς μας, έχουμε προσφέρει πακέτα διακοπών σε προνομιακές τιμές για τους συνέδρους, προκειμένου να κλείσουν τις διακοπές τους στην περιοχή της Θράκης για την φετινή ή την επόμενη χρονιά», ενημερώνουν οι διοργανωτές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…