Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων ανεμβολίαστη νοσοκόμα στο δήμο Ξάνθης

Σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων ανεμβολίαστη νοσοκόμα στο δήμο Ξάνθης

0

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης σε πρωινή εκπομπή. Η εργαζόμενη στο «Βοήθεια στο Σπίτι» πίστευε πως δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ξάνθης σημειώθηκε η πρώτη αναστολή καθηκόντων για υγειονομικό που δεν έχει εμβολιαστεί, στην περιοχή.

Σύμφωνα με την απόφαση του Προέδρου του Κέντρου, μια βοηθός Νοσοκόμα κατηγορίας ΔΕ, που εργάζεται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» τέθηκε σε αναστολή σύμφωνα με το Νόμο 4820/2021 για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

O Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Φανουράκης επιβεβαίωσε την απόφαση σε συνέντευξή που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι μαζί». Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Η συγκεκριμένη νοσοκόμα δεν επιθυμούσε να εμβολιαστεί. Ασφαλώς, έχει τεθεί σε εφαρμογή η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά συνείδηση. Η γυναίκα πίστευε πως δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Συνεπώς, τέθηκε σε αναστολή εργασίας, ωσότου αποφασίσει να εμβολιαστεί».

Καταληκτικά, στην πρωινή εκπομπή έγινε αναφορά στην απόπειρα δεκαεννιά ανεμβολίαστων στον Βόλο, οι οποίοι προσέφυγαν σε δημοτική δομή κοινωνικής αλληλεγγύης στρεφόμενοι κατά της απόφασης αναστολής εργασίας. Παρόλα αυτά η πρώτη δικαστική απόφαση στον Βόλο δεν είχε αίσια έκβαση για τους ανεμβολίαστους διεκδικητές.

 

Τι προβλέπεται

Όπως προβλέπεται, εφόσον ένας υγειονομικός ή εργαζόμενος σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων δεν έχει προσκομίσει μέχρι τις 16 Αυγούστου τα σχετικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή ψηφιακό πιστοποιητικό, τίθεται σε αναστολή καθηκόντων.

Τέλος, επισημαίνεται πως ο χρόνος αναστολής  δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και δεν καταβάλλονται αποδοχές. Για να επανέλθει στην εργασία, θα πρέπει να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και να έχουν παρέλθει 14 ημέρες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …