Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα κόντρα Μελισσόπουλου-δημοτικής αρχής για το τεχνικό πρόγραμμα

Νέα κόντρα Μελισσόπουλου-δημοτικής αρχής για το τεχνικό πρόγραμμα

0

Για απουσία έργων κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» – Ασχολείται με «απόνερα» που προσπαθεί να γιγαντώσει, απαντά η δημοτική αρχή

Νέα πυρά εξαπολύει ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» Σάββας Μελισσόπουλος κατά του δημάρχου Μανώλη Τσέπελη, με αφορμή (αυτή τη φορά) την παρουσία και συνδρομή του στις εργασίες για το κολυμβητήριο.
Ο κ. Μελισσόπουλος, επισημαίνοντας δηκτικά για άλλη μία φορά ότι η σύνταξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ξάνθης δόθηκε σε ανάδοχη εταιρεία με απευθείας ανάθεση, σχολιάζει πως δεν έχουν ολοκληρωθεί τεχνικά έργα στο δήμο Ξάνθης.
Ειδικότερα, παρουσιάζει στοιχεία της έκθεσης της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου, όπου στον προϋπολογισμό του 2021 στον κωδ. 7 (επενδύσεις-έργα, μελέτες, πειραματικές εργασίες κλπ), καταγράφονται 19,4 εκ. ευρώ, ενώ μετά την ολοκλήρωση του α’ τριμήνου έχουν πληρωθεί περίπου 632.000 ευρώ. Όπως σημειώνει πρόκειται για ποσοστό 3% και προσθέτει: «όπως αναφέρει η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας – για το Α΄ Εξάμηνο του 2021 – το ποσοστό ολοκλήρωσης των ΕΡΓΩΝ που ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης είχε προϋπολογίσει ότι θα κατασκεύαζε το 2021, είναι μόνο3 % ! Για τέτοια «απογείωση» της πόλης μας μιλάμε! Θέλουμε μία Δημοτική Αρχή και έναν Δήμαρχο με ΟΡΑΜΑ, με στρατηγικό σχεδιασμό για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας και του Δήμου μας ή έναν Δήμαρχο που το μόνο που κάνει είναι να επενδύει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, σε γιορτές και στο βόλεμα των ημετέρων, προκειμένου να καλύψει την αδυναμία παραγωγής έργου; Ποια είναι τελικά η πόλη που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας;».

Απάντηση από τη δημοτική αρχή: Τ’ απόνερα της… μάνικας
Δεν κρύβει την ενόχλησή της η δημοτική αρχή για το ειρωνικό σχόλιο του Σ. Μελισσόπουλου σχετικά με την εκτέλεση εργασιών στο κολυμβητήριο από την πλευρά του δημάρχου και απαντώντας, χωρίς καθυστέρηση, σχολιάζει σε ειρωνικό τόνο: «δεν προκαλεί έκπληξη η αγωνιώδης προσπάθεια του «θέλω να γίνω δήμαρχος» να «αποψιλώσει» ό,τι μπορεί από μια εικόνα που πιστεύει (και ορθώς) ότι αποτελεί μέρος του… εμποδίου, για την επίτευξη του συγκεκριμένου αυτού στόχου».
Μάλιστα επισημαίνει ότι «με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, απλώς κατάφερε να προσδιορίσει με σαφήνεια, τη χαώδη διαφορά που υπάρχει στη σκέψη, τη νοοτροπία, την αντίληψη και εντέλει, τη φιλοσοφία, όχι μόνο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για την ίδια τη Ζωή… Αυτή είναι που τον ενοχλεί (καθώς αδυνατεί να την καταλάβει) και που αποτελεί, μοιραία, το ισχυρό εμπόδιο, για… την ευόδωση της φιλοδοξίας του. Δε θα αναφέρουμε ότι έχει αρχίσει να χάνει συστηματικά τα… «χάι λάιτς» από το γνωστό του ρεπερτόριο, το οποίο… εκτελεί αδιαλείπτως εντός των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου -και όχι μόνο- με τις υψηλές κορώνες που χαρακτηρίζουν τον δημόσιο λόγο του ούτε ότι το… «Α’ Τρίμηνο», αλλά και η χρονιά που διανύουμε είναι μια πρωτόγνωρα δύσκολη χρονιά, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε, αλλά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη για Όλους» βολεύεται να αγνοεί… Δε θα είχε και νόημα, άλλωστε. Είπαμε: άλλη σκέψη, άλλη νοοτροπία, άλλη αντίληψη, άλλη φιλοσοφία. Αυτό που όμως δεν περίμενε κανείς είναι το οικειοθελές (και με χαρακτηριστική καθυστέρηση)… πλατσούρισμά του μέσα στα λιγοστά νερά της μάνικας. Ένα «πλατσούρισμα» άτεχνο, μονοδιάστατο, «στεγνό» -πρόδηλο, δυστυχώς, των έργων και… των στρατηγικών σχεδιασμών, που… δια της μαιευτικής, υπόσχεται. Τον αφήνουμε, λοιπόν, στο Όραμά του και τα… ρητορικά του ερωτήματα, με την ελπίδα ότι τα απόνερα, με τα οποία επέλεξε να ασχοληθεί δε θα καταφέρει να τα… γιγαντώσει. Κρίμα να «πνίγεται» κανείς σε μια κουταλιά νερό…».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…