Δηλώσεις του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΔΠΘ Ε. Μανωλόπουλου – Υπαρκτό φαινόμενο στον Έβρο και στην Ξάνθη – Δηλώσεις προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Α. Καραδέδου
Ακυρώθηκαν πέντε χειρουργεία στο νοσοκομείο Καβάλας λόγω ανεμβολίαστου γιατρού.
ΣτΕ: «Όχι» στις αιτιάσεις υγειονομικών για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Μεμονωμένο, ωστόσο υπαρκτό είναι το φαινόμενο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι κατά του εμβολιασμού να επιδίδονται σε προπαγάνδα δυσφήμησης του εμβολίου προς τους ασθενείς τους με αποτέλεσμα να τους θέτουν σε κίνδυνο βαριάς νόσησης και να μπλοκάρουν τον εμβολιασμό, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο και το κοινωνικό σύνολο. Την ίδια στιγμή αυτοί οι υγειονομικοί ανήκουν σε δομές του Ε.Σ.Υ. και μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο!
Αντιεμβολιαστές γιατροί στον Έβρο μπλοκάρουν τους εμβολιασμούς – Δηλώσεις του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΔΠΘ Ε. Μανωλόπουλου
Την ύπαρξη του φαινομένου στον Έβρο ανέδειξε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΔΠΘ Ευάγγελος Μανωλόπουλος και συγκεκριμένα ότι γιατρός στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου καθώς και άλλες περιπτώσεις στον Βόρειο Έβρο διασπείρουν ανησυχία στους πολίτες επιχειρηματολογώντας κατά του εμβολίου με αποτέλεσμα να μην προχωράει ο εμβολιασμός: «Πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι και αυτοί να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους. Γίνεται τόση προσπάθεια από την πολιτεία με τον εμβολιασμό προκειμένου να φτάσουμε επιτέλους σ’ ένα τείχος ανοσίας και αυτοί την μπλοκάρουν. Είναι λίγοι ωστόσο κάνουν ζημιά. Είναι σημαντικό όταν σημειώνονται τέτοιες παρεμβάσεις να καταγγέλλονται και να απομονώνονται. Είμαστε σε μια δύσκολη στιγμή. Η εικόνα της πανδημίας χειροτερεύει τόσο στην ΑΜΘ όσο και πανελλαδικά», επισημαίνει ο κ. Μανωλόπουλος στο «Ε».
Υπαρκτό το φαινόμενο και στην Ξάνθη – Δηλώσεις προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Α. Καραδέδου
Υπαρκτό το φαινόμενο και στην Ξάνθη όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Αναστάσιος Καραδέδος : «Γνωρίζουμε ότι γίνονται προφορικές παρεμβάσεις από γιατρούς αντιεμβολιαστές σε άτομα που τους επισκέπτονται. Εντοπίσαμε και στην Σταυρούπολη και στην Ξάνθη και σε Αγροτικά Ιατρεία αλλά και κάποιοι από τους ιδιώτες γιατρούς. Είναι επικίνδυνα και επιζήμια τέτοια φαινόμενα γιατί δημιουργούν ένα κλίμα φοβίας, δυσπιστίας και αμφισβήτησης του εμβολίου. Αδικούν τον κλάδο των γιατρών που έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού. Είναι γεγονός ότι φτάσαμε το 93% εμβολιασμού». Αναφορικά με το πως αντιμετωπίζει ο Ιατρικός σύλλογος το θέμα των γιατρών αντιεμβολιαστών ο κ. Καραδέδος σημείωσε: «Έχει γίνει σχετική ενημέρωση στα μέλη μας. Θεωρώ ότι το θέμα έχει κλείσει».
Είμαστε κοντά στην ανοσία της αγέλης στην Ξάνθη
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στην Ξάνθη: « Έχουμε αύξηση των κρουσμάτων μεν αλλά δεν έχουμε βαριά περιστατικά. Δεν έχουμε πολλές νοσηλείες. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε φτάσει κοντά στην ανοσία της αγέλης. Είμαστε περίπου 50% πλήρως εμβολιασμένοι και ένα 10% με φυσική ανοσία από νοσήσαντες, είμαστε στο 60%. Ζητούμενο ωστόσο στην ιατρική κοινότητα παραμένει το πόσοι αναπτύσσουν ανοσία γι’ αυτό και ένα θέμα που απασχολεί είναι η τρίτη δόση. Αυτό που θεωρούμε ότι είναι το πιο βασικό για την Ξάνθη είναι να πάει όσο γίνεται καλύτερα ο εμβολιασμός και να επιδιώξουμε να έχουμε την όσο δυνατόν καλύτερη στελέχωση σε γιατρούς, προσωπικό και εξοπλισμό για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου μας».
Ακυρώθηκαν πέντε χειρουργεία στο νοσοκομείο Καβάλας λόγω ανεμβολίαστου γιατρού
Ο ιός του αντι – εμβολιασμού «χτύπησε» και το Νοσοκομείο Καβάλας. Όπως ανέφερε στο GR TIMES ο διοικητής του νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης, αναβλήθηκαν πέντε χειρουργεία λόγω ανεμβολίαστου γιατρού: “Πρόκειται για προγραμματισμένες επεμβάσεις ρουτίνας. Υπήρξαν ανάλογες πληροφορίες για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου γιατρού, οφθαλμιάτρου στην ειδικότητα, πλην όμως κανείς από τους ασθενείς δεν ήρθε στο γραφείο μου να το καταγγείλει επίσημα. Κάλεσα στο γραφείο μου τον συγκεκριμένο οφθαλμίατρο, προκειμένου να ζητήσω εξηγήσεις για τις εν λόγω πληροφορίες. Ισχυρίστηκε πως τα συγκεκριμένα περιστατικά σημειώθηκαν μόνο την Παρασκευή και ότι δεν προχώρησε στις εγχειρήσεις λόγω στάσης εργασίας. Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των πληροφοριών. Θα έρθω άμεσα σε επαφή με τους ασθενείς και αναλόγως πρόκειται να προχωρήσω σε όλες τις νόμιμες ενέργειες”, υπογράμμισε ο διοικητής του νοσοκομείου.
ΣτΕ: «Όχι» στις αιτιάσεις υγειονομικών για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Το Γ’ Θερινό Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε αιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων, ανά την Ελλάδα, που ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία θα «πάγωνε» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.
Ειδικότερα, για το θέμα αυτό εκδόθηκαν τέσσερις προσωρινές διαταγές από το ΣτΕ, οι οποίες αφορούν σε 115 συνολικά προσφεύγοντες. Πλέον το Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να εξετάσει, εάν θα προχωρήσει σε έκδοση απόφασης αναστολής για το ίδιο ζήτημα ή όχι.
Εν τω μεταξύ, στην Ολομέλεια ΣτΕ εκκρεμεί ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση, δηλαδή, προσωρινής διαταγής και για αναστολή της απόφασης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών εργαζομένων στον χώρο της υγείας.
Μαριάννα Ξανθοπούλου