Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

0

Χωρίς αλλαγές προσώπων στο δήμο Ξάνθης
Όλες οι ενδείξεις μέχρι στιγμής στον δήμο Ξάνθης πείθουν πως χωρίς αλλαγές θα πορευτεί ο Μανώλης Τσέπελης στους συνεργάτες του.
Εξάλλου και να το επιθυμούσε δεν έχει τη δυνατότητα αυτή διότι τα εκλεγμένα άτομα είναι συγκεκριμένα και ολιγάριθμα.
Άρα, εκ των πραγμάτων, οι αλλαγές θα είναι επιθυμία μεν, μη ικανοποιήσιμη δε για πρακτικούς λόγους. Κι αυτό ως γνωστόν οφείλεται στον εκλογικό νόμο.
Γ.Δ.


Οι άλλοι δήμοι
Παρότι οι πληροφορίες και οι διαρροές από τους άλλους τρεις δήμους είναι ελάχιστες ως προς τις αλλαγές σε πρόσωπα αντιδημάρχων, αυτές θα υπάρξουν.
Θα είναι λίγες κι αυτό για να δοθεί ο χρόνος να δοκιμαστούν νέα άτομα και να δείξουν τις ικανότητές τους αλλά και για να ικανοποιηθούν και κάποιες δεσμεύσεις και υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά.
Στην περίπτωση αυτή που βέβαια είναι γνωστή και γενικευμένη, δεν ισχύει η αξιολόγηση των ικανοτήτων του επιλεγόμενου αλλά οι υποσχέσεις και οι συμφωνίες που έγιναν.
Και μην ισχυριστούν κάποιοι πως δεν υφίσταται αυτό, διότι λίγο-πολύ όλοι τα γνωρίζουν αυτά.
Γ.Δ.


Αντίδραση Τσεγγελίδη
Και μια και βρισκόμαστε στον χώρο της αυτοδιοίκησης, ιδού μια πρόσφατη απόδειξη σχετικής αντίδρασης.
Λοιπόν, πολλές απορίες δημιουργήθηκαν από το ξαφνικό «ξέσπασμα»  του αψίκορου Γιάννη Τσεγγελίδη και την παραίτηση του γιου από την προεδρία της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου.
Τον αναζητήσαμε για να έχουμε την άποψή του ως προς το περιεχόμενο των δηλώσεών του που δεν διευκρίνιζε την αιτία τόσο των δηλώσεων όσο και της παραιτήσεως του γιου του από το αξίωμα στον δήμο Ξάνθης.
Δεν έγινε κατορθωτό αλλά είμαστε σίγουροι πως κάποια αιτία υπάρχει. Θα επανέλθουμε όταν πληροφορηθούμε τον λόγο της αντίδρασή του η οποία δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με δήλωσή του ασαφή βέβαια.
Γ.Δ.


«Απλά»  και δροσερά
Πραγματική απόλαυση δροσιάς υπήρξε και συνεχίζει, ο καταπράσινος χώρος στην οδό Βασ.Σοφίας, λίγο μετά τη γέφυρα του Κόσυνθου, δεξιά κατεβαίνοντας.
Αναφέρομαι στο καφέ «Απλά»  το οποίο από νωρίς προσφέρει τον πρωινό καφέ κάτω από τη σκιά των πλατάνων, συνεχίζει το μεσημέρι με κρύα μπύρα και μεζεδάκια και το βράδυ ολοκληρώνει με τσιπουρομεζέδες, ουζομεζέδες και φυσικά με νόστιμα σουβλάκια και λουκάνικα.
Λύση δροσιάς και γεύσεων, ήσυχου και καταπράσινου περιβάλλοντος που το προτιμούν οι Ξανθιώτες για να δροσιστούν και να ηρεμήσουν.
Σημειώστε πως το σημείο αυτό ίσως είναι από τα πλέον δροσερά της πόλης το καλοκαίρι.
Γ.Δ.


Κατέληξε 42χρονος συμπολίτης μας από κορωνοϊό
Ένας ακόμη νέος άνθρωπος, συμπολίτης μας έφυγε στα 42 του χρόνια από κορωνοϊό αφήνοντας ορφανά τα δύο παιδιά του. Άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ της Αλεξανδρούπολης μετά από νοσηλεία 10 ημερών. Ήταν γνωστός και αγαπητός αφού δραστηριοποιούνταν ως μικροπωλητής στην λαϊκή αγορά της πόλης.
Τι άλλο θέλουν για να πειστούν όσοι θεωρούν ότι ο κορωνοϊός είναι μια απλή γριπούλα και δεν εμβολιάζονται;
Μ.Ξ.


Εν αναμονή εξαγγελιών
Παρότι έχουν διαρρεύσει κάποια θέματα, γενικά, οι πολίτες βρίσκονται σε αναμονή των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στην έναρξη της ΔΕΘ.
Ότι θα γίνουν εξαγγελίες αυτό είναι δεδομένο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
Απλά αναμένεται να γίνει γνωστό το περιεχόμενο των εξαγγελιών, διότι το ζουμί, το ψαχνό, εκεί βρίσκεται.
Βέβαια, όπως είπαμε, αρκετά ήδη έγιναν γνωστά και κρίνονται ως προς τη σωστή κατεύθυνση.
Όμως, τη σφραγίδα θα τη βάλει ο πρωθυπουργός γι’ αυτό όλοι οι ενδιαφερόμενοι που είναι εκατομμύρια, βρίσκονται σε αναμονή.
Γ.Δ.


Χαιρετίσματα στις εκλογές
Ίσως κάποιοι χαρούν, κάποιοι αντιθέτως στεναχωρηθούν, όμως η πολιτική πραγματικότητα είναι ωμή, δεν σηκώνει συναισθηματισμούς.
Τις βουλευτικές εκλογές όσοι τις περίμεναν πρόωρα θα πρέπει να τις ξεχάσουν ως σενάριο.
Έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα γεγονότα, ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές ούτε μία στο εκατομμύριο.
Αυτό  σημαίνει αυτομάτως πως θα εξαντλήσει, όπως από την αρχή δήλωνε, την τετραετία.
Αποχαιρετούμε σίγουρα τις εκλογές ως εκ τούτου και με το καλό υπομονή το 2023.
Γ.Δ.


Οι επόμενοι κρίσιμοι μήνες
Κι αν για την κεντρική διοίκηση (κυβέρνηση) τα πράγματα είναι δύσκολα στα τρία γνωστά μέτωπα όπως προσφυγικό, υγειονομικό, πυρκαγιές, προβληματισμός υπάρχει σε τοπικό επίπεδο σε Περιφέρεια και Δήμους.
Οι εναπομείναντες μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι διότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ιδιαίτερα.
Έτσι όλοι, μικροί – μεγάλοι, τοπικοί και περιφερειακοί θα κριθούν από το έργο που παρήγαγαν όπως κι αυτό που έχουν προγραμματίσει να παραγάγουν σε επίπεδο βέβαια διαφόρων έργων.
Ενδεχομένως κάποιοι επικεφαλής να θεωρούν πως έχουν αρκετό χρόνο. Κάνουν μεγάλο λάθος.
Τώρα, σήμερα, οφείλουν να κινηθούν δυναμικά και οργανωμένα για να ολοκληρώσουν μελέτες και να κλείσουν ένα- ένα τα έργα τους. Εάν δεν το κάνουν τώρα και χάσουν χρόνο άσκοπα, θα τιμωρηθούν, ακριβώς διότι δεν αξιοποίησαν σωστά και δημιουργικά το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους.
Γ.Δ.


Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κατά των αντιεμβολιαστών
Άλλη μία αντιεμβολιαστική συγκέντρωση είχαμε την Κυριακή σε αρκετές πόλεις της χώρας, όπου είδαμε και πάλι τους «σταυροφόρους» με τις σημαίες και τις εικόνες να διαδηλώνουν κατά των εμβολίων, με φανατισμό και συνθήματα που ανταγωνίζονται σε χυδαιότητα αυτά των πιο ακραίων χούλιγκαν των γηπέδων. Για το θέμα μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη παρατηρώντας ότι «έχουμε την δαιμονοποίηση ενός θέματος που δεν σχετίζεται με την πίστη και την Εκκλησία».
Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον Όσιο Παΐσιο που επικαλούνται συχνά οι  αντιεμβολιαστές υπογραμμίζοντας ότι «Δυστυχώς, κάποιοι εκμεταλλεύονται δήθεν προφητικούς λόγους του Αγίου και πρέπει να σκεφθούν ειλικρινά αν, πλέον, ανήκουν στην Εκκλησία ή όχι. Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης τοποθετείται τόσο καθαρά, όταν η Σύνοδός μας αποφαίνεται, όταν ο Επίσκοπος δίνει το παράδειγμα, τότε κάποιοι άνθρωποι θα πρέπει να αναλογιστούν τί σημαίνει ανήκω στην Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι μια οικογένεια. Είμαστε όλοι μαζί. Δεν μπορείς να έχεις πνευματική αυτάρκεια που προκαλεί την αίσθηση ότι μόνον εσύ ξέρεις, είσαι πιο άγιος από τους άλλους. Εφόσον ανήκουμε στην Εκκλησία, οφείλουμε να την εμπιστευθούμε. Εκεί βρίσκεται η αλήθεια. Τα υπόλοιπα δεν αφορούν στο εκκλησιαστικό φρόνημα και σ’ αυτό που είναι η Εκκλησία. Η εκμετάλλευση των Αγίων είναι μεγάλο αμάρτημα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ως συγκροτημένη κοινωνία για χάρη όλων των συνανθρώπων μας. Να μη στερούμεθα, πλέον, συνανθρώπους μας πολυτιμότατους, ως μη όφειλε, εξ’ αιτίας της πανδημίας».


Ούτε συμψηφισμός με το 12% ούτε μη επιστρεπτέα
Ένας χρόνος πέρασε από τότε που έγιναν οι σχετικές τροπολογίες για τους συμψηφισμούς του 12% κι ακόμη ούτε ένας συμψηφισμός έγινε! Αυτό αναφέρει σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης ζητώντας του να επιληφθεί προσωπικά του θέματος και αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι κωλυσιεργούν και εκθέτουν τον ίδιο και την κυβέρνησή του στο επιχειρηματικό κόσμο της Θράκης. Επίσης κάνει αναφορά στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας της Περιφέρειας που επίσης δεν προχωράει. Και τα δύο ζητήματα είναι μια πραγματικότητα που επηρεάζουν αρνητικά τις επιχειρήσεις ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη εποχή υγειονομικής κρίσης.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …