Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντίστροφη μέτρηση για την λειτουργία του Κολυμβητηρίου

Αντίστροφη μέτρηση για την λειτουργία του Κολυμβητηρίου

0

Επιταχύνονται οι εργασίες εντός και εκτός για να είναι όλα έτοιμα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου που αναμένεται  θα δοθεί για χρήση στο κοινό

 

Προσωπικό στοίχημα της δημοτικής αρχής η λειτουργία του. Ο Μ. Τσέπελης επιβλέπει τις εργασίες καθαρισμού στον περιβάλλοντα χώρο. Προχωρά η διαδικασία για την κατασκευή και του μικρού Κολυμβητηρίου στην περιοχή Πετρελαιοαποθηκών

 

 

Εργασίες μέσα – έξω εκτελεί ο δήμος Ξάνθης στο Κολυμβητήριο προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα παραδοθεί ([επιτέλους!) προς χρήση από τους Ξανθιώτες. Στο εσωτερικό του «τρέχουν» τέσσερις εργολαβίες που εξυπηρετούν τον εξοπλισμό, ενώ για τον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο ανασκουμπώθηκαν συνεργεία από τις Τεχνικές υπηρεσίες σε συνεργασία με το τμήμα Πρασίνου και από το πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου εκτελούν εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού. Μαζί τους από τις 7 το πρωί και ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης που ανέλαβε την επιστασία και τον συντονισμό των εργασιών αλλά και χειρωνακτική δράση.

Προσωπικό στοίχημα της δημοτικής αρχής η λειτουργία του Κολυμβητηρίου από το τέλος Σεπτεμβρίου

Η πρόθεση μάλιστα του δημάρχου είναι να επιβλέπει καθημερινά τις εργασίες, καθώς έχει αναγάγει σε προσωπικό του στοίχημα την ολοκλήρωση όλων των εργασιών μέσα στον Σεπτέμβριο και την παράδοσή του προς χρήση στο τέλος του Σεπτέμβρη. Η επίτευξη αυτού  του στόχου αποτελεί δέσμευση του δημάρχου προς την τοπική κοινωνία που τα τελευταία 10 χρόνια από τότε που έκλεισε για συντήρηση,  επιζητεί διακαώς την λειτουργία του χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί εφικτό.

Με ταχείς ρυθμούς οι εργολαβίες εντός και οι εργασίες εκτός

Να σημειώσουμε πως εντός του Κολυμβητηρίου εκτελούνται εργασίες των τεσσάρων ομάδων που αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού και δημιουργία διαδρομών εντός της κολυμβητικής δεξαμενής, την τοποθέτηση κουφωμάτων περιμετρικά, την αναβάθμιση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και της θέρμανσης και τον καθαρισμό από τα γράφιτυ. Το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει έως τις 3/9 να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Έπεται μια περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας δύο εβδομάδων και στη συνέχεια η παράδοσή του στο κοινό.  Ο καθαρισμός και ο εξωραϊσμός του περιβάλλοντα χώρου καθώς και των γραφείων κρίθηκε απαραίτητος από την δημοτική αρχή προκειμένου όταν δοθεί προς χρήση να είναι λειτουργικές στο σύνολό τους οι αθλητικές υποδομές. Επί τω έργω εκτός από τον δήμαρχο και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Μπεκήρογλου Σουά καθώς επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Γουναρίδης και η γραμματέας του δήμου κα Σοφία Ψωμά.

Προχωρά η διαδικασία για την κατασκευή και του μικρού Κολυμβητηρίου στην περιοχή Πετρελαιοαποθηκών

Παράλληλα ολοκληρώνεται η μελέτη για το μικρό ανοιχτό κολυμβητήριο. Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση οικοδομικής άδειας και εν συνεχεία η δημοπράτησή του. Να σημειώσουμε ότι το έργο αυτό χρηματοδοτείται από τις υπολειπόμενες πιστώσεις του προγράμματος «Φιλόδημος» από το οποίο ο δήμο Ξάνθης στην κατανομή έχει εξασφαλίσει 900.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το έργο αρχικά είχε σχεδιαστεί να κατασκευαστεί στο γήπεδο της ΑΣΠΙΔΑΣ όμως προέκυψε ένα πρόβλημα ιδιοκτησιακό που απαιτεί μια χρονοβόρα διαδικασία. Η δεύτερη επιλογή ήταν εντός του χώρου του κολυμβητηρίου όμως κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι στο Γενικό Πολεοδομικό συγκεκριμένος χώρος δεν ήταν χαρακτηρισμένος ως αθλητικός. Τελικά επιλέχθηκε να γίνει σε οικόπεδο του δήμου στην περιοχή Πετρελαιοαποθηκών απέναντι από το φυτώριο που είναι χαρακτηρισμένος για αθλητική χρήση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Ο δήμαρχος παρέα με την γραμματέα κα Ψωμά, τον κ. Σουά και τον κ. Γουναρίδη

 

Ανασκουμπώθηκε και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Μπεκήρογλου Σουά

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …