Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές 30 χρόνια γιορτές Π. Πόλης:  Χωρίς …σουβλάκια και χορούς

30 χρόνια γιορτές Π. Πόλης:  Χωρίς …σουβλάκια και χορούς

0

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συναυλίες, εκθέσεις, παραστάσεις για παιδιά και ξεναγήσεις στην Π. Πόλη – Έκθεση παλαιών αυτοκινήτων και αγώνες

 

Από τις 4  – 11 Σεπτεμβρίου  – Χωρίς επίσημη έναρξη –  Ανοίγει τις Γιορτές η Ελεωνόρα Ζουγανέλη

 

Διαφορετική μορφή, νόημα και περιεχόμενο θα έχουν οι φετινές γιορτές Π. Πόλης. Όσοι τις έχουν συνδέσει με τις ψησταριές και τα γλεντοκόπια στα στέκια των συλλόγων θα πρέπει να τις ξεχάσουν τουλάχιστον για φέτος (και βλέπουμε…). Ο κορωνοϊός όπως έκανε άνω κάτω τις ζωές μας, τώρα φέρνει τα πάνω κάτω και στον τρόπο που θα γιορτάζουμε την Παλιά μας Πόλη. Ίσως βέβαια είναι και μια ευκαιρία για να πειραματιστούμε σ’ ένα διαφορετικό τρόπο εορτασμού απ’ όπου μπορεί  να προκύψουν νέες ιδέες που θα ανανεώσουν τον θεσμό που πλέον …τριαντάρισε και θα τον εμπλουτίσουν με νέα στοιχεία, γιατί το ίδιο όσο καλό και αν είναι όταν επαναλαμβάνεται πολύ καιρό κουράζει και χάνει την παλιά του λάμψη! Κι αυτό είναι εμφανές στις γιορτές της Π. Πόλης γι’ αυτό και συνεχώς τα τελευταία χρόνια γίνεται μια ατέρμονη συζήτηση για ανανέωση χωρίς τελικό αποτέλεσμα.

Χωρίς ψησταριές και χορούς φέτος οι γιορτές Π. Πόλης

Ο κύβος ερρίφθη στην προηγουμένη Οργανωτική και ήδη κάποιοι σύλλογοι,  όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλίας Ασκαρίδης, έχουν γνωστοποιήσει ότι  θα συμμετέχουν με την δέσμευση ότι  θα τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είναι οι σύλλογοι που είχαν στέκια σε κλειστό, περιορισμένο χώρο και όχι όσοι είχαν στέκια σε σοκάκια και περάσματα. Απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ψησταριές και οι χοροί. Οι θαμώνες θα είναι καθήμενοι ενώ θα επιτρέπεται η  μουσική. Οι σύλλογοι θα μπορούν να αυτοσχεδιάσουν διασκεδάζοντας το κοινό τους με κάποιες εκδηλώσεις, παραστάσεις κ.λ.π.

Εκθέσεις, παραστάσεις για παιδιά και ξεναγήσεις στην Π. Πόλη – Ανοίγει τις Γιορτές η Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα που θα οριστικοποιηθεί και θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα  ο κ. Ασκαρίδης, σημείωσε ότι οι γιορτές ξεκινούν στις 4 Σεπτεμβρίου με την συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και στις 6 Σεπτεμβρίου με την συναυλία με την Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη. Θα διαρκέσουν ως τις 11 Σεπτεμβρίου.  Δεν θα γίνει η επίσημη έναρξη των γιορτών όπως συνηθίζονταν για την αποφυγή συνωστισμού. Σ’ όλες τις εκδηλώσεις θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα. Επίσης το κοινό θα μπορεί  να επισκέπτεται την Δημοτική Πινακοθήκη όπου διάφοροι καλλιτέχνες θα εκθέσουν τα έργα τους. Παράλληλα στην κεντρική πλατεία θα φιλοξενείται έκθεση παλαιών αυτοκινήτων και θα διοργανωθεί αγώνας με αυτά από τους runners  της Ξάνθης. Στο Λιμνίο θα δοθούν παραστάσεις Καραγκιόζη για παιδιά και μεγάλους και θα πραγματοποιηθούν  διάφορες εκδηλώσεις δημιουργικού χαρακτήρα. Τέλος θα υπάρχει ξεναγός που θα ξεναγεί τους επισκέπτες στην Π. Πόλη: «Φέτος γιορτάζουμε τα 30 χρόνια των γιορτών Π. Πόλης διαφορετικά. Ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα του κόσμου που θέλει να διοργανωθούν οι γιορτές ωστόσο η συγκυρία μας επιβάλλει να τηρήσουμε τα μέτρα κατά τη διασπορά του κορωνοϊού», σημειώνει ο κ. Ασκαρίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…