Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Τριήμερο ποδηλασίας με θέα…. το Λιβάδι της Ξάνθης

Τριήμερο ποδηλασίας με θέα…. το Λιβάδι της Ξάνθης

0

Ξεκινά αύριο το τριήμερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας ΜΤΒ 2021

«Σκαλιά» ανεβαίνει η επαγγελματική ποδηλασία της Ξάνθης και οι υποδομές της. Παρουσίαση των ευκαιριών και της διοργάνωσης σε συνέντευξη Τύπου

Αύριο ξεκινά το τριήμερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας ΜΤΒ 2021 που θα διεξαχθεί στην Ξάνθη 9-10-11 Ιουλίου. Με αυτή την αφορμή, χθες,7 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, με μέριμνα των διοργανωτών. Λόγος γίνεται για μία διοργάνωση που τοποθετείται στη Θέση Λιβάδι ,στον Βράχο της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς. Η μέριμνα αυτής της αθλητικής διοργάνωσης ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, στον Δήμο Ξάνθης, στο ΔΠΘ, στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, στην Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης και τέλος στον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης ΠΗΓΑΣΟΣ. Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου, παρευρέθηκαν : ο Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Ευφραιμίδης, ο δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωμάτων Μακεδονίας και Θράκης, Παύλος Παπαδόπουλος, Επίσης, παρευρέθηκαν ο Σάββας Τσοπούρογλου, ως εκπρόσωπος και ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ, Μιχάλης Σπανίδης και τέλος, ο Διευθυντής του αγώνα, Αφεντούλης Τσακιρίδης.

Η Ξάνθη στηρίζει και υποδέχεται τους ποδηλάτες

Στη συνέντευξη καλωσόρισε ο κ. Παπαδόπουλος σχολιάζοντας πως «το πρωτάθλημα θα αφήσει εποχή…». Στη συνέχεια, ο κ. Ευφραιμίδης έκανε μνεία στη σημασία του αθλητικού γεγονότος στην Ξάνθη υπενθυμίζοντας συνάμα τους αγώνες που είχαν διοργανωθεί στους οικισμούς Σταυρούπολης πριν δύο εβδομάδες και σηματοδοτούσαν την επιστροφή στην κανονικότητα. Επίσης, τόνισε: «Η ανάπτυξη του ορεινού όγκου του τόπου μας και της δασικής περιοχής αποτελεί πραγματικότητα που μαρτυρά το ανταγωνιστικό επίπεδο των υποδομών που έχουμε για την ανάπτυξη της ποδηλασίας».

Προς επίρρωση των παραπάνω o κ.Τσέπελης υπογράμμισε: «Ο πλούτος είναι μεγάλος, μεταφέρουμε τους αγώνες σε υψηλό επίπεδο, έχουμε ένα πρότυπο για τα παιδιά, τονώνουμε την αγορά και τον εμπορικό ιστό. Πρόκειται με λίγα λόγια για ένα πρωτόγνωρο κομμάτι διοργάνωσης με απώτερη επιδίωξη τους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες».

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ακόμη σχετικά με την προετοιμασία του δρόμου Καλαμού έως το γήπεδο Κενταύρου: «Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και τώρα προτάσσονται οι διαδικασίες δημοπράτησης σε ένα έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια».

Κρίσιμος ο αγώνας του Πρωταθλήματος για την… Ολυμπιάδα!

Στη συνέχεια, ο κ.Τσοπούρογλου γνωστοποίησε τον αριθμό των συμμετεχόντων που φτάνει τους 190: «Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα. Η τοποθεσία είναι φανταστική, όπως και τα τοπία της Ξάνθης», σημείωσε ο ίδιος, μεταφέροντας την είδηση ότι αυτός ο αγώνας είναι ένα μεγάλο “event”, αφού η αναμέτρηση του Σαββάτου θα αποτελέσει κριτήριο μεταξύ δύο αθλητών, αφού η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μέσω αυτού του αγώνα θα επιλέξει τους δύο από τους τρεις που θα βρεθούν στην Ολυμπιάδα.

Ευκαιρία και «στοίχημα» για ακόμη μεγαλύτερες ποδηλατικές διοργανώσεις

Ο κ. Σπανίδης, από την πλευρά του, αποκάλεσε τον αγώνα ως «πανελλήνιο πρόκριμα»,αφού, όπως υποστήριξε, μέσω αυτού «θα αποδειχθεί αν μπορεί η Περιφερειακή Ελλάδα να σηκώσει το βάρος να φιλοξενήσει την εξωστρέφεια της ελληνικής ποδηλασίας».

Καταληκτικά ,ο κ. Αφεντούλης έδωσε κάποιες πληροφορίες όσον αφορά το πρόγραμμα του αγώνα : «Η πίστα είναι τεσσάρων χιλιομέτρων ,παντελώς κλειστή, με κορδέλα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός τοποθετούνται στην Θέση Λιβάδι. Η περιοχή διαθέτει χώρο στάθμευσης και ο θεατής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τον αγώνα και να βρίσκεται ταυτόχρονα στο κέντρο των εξελίξεων και της δράσης».

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

1.Παρασκευή 9/7: Έναρξη του αγώνα 18:00 στη Θηλιά

2.Σάββατο 10/7 θα πραγματοποιηθούν τέσσερις εκκινήσεις το πρωί και το απόγευμα/ 10:00,11:30,16:00 και 18:00 στον τελευταίο αγώνα θα πραγματοποιηθεί αναμέτρηση αντρών και θα προκύψουν οι δύο αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ολυμπιάδα

3.Κυριακή 11/7:Πρωινές ώρες: 10:00-Εκκίνηση και 11:45-Απονομές στο Λιβάδι.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η απονομή της Παρασκευής μετατίθεται το Σάββατο στις 21:30 το βράδυ στον χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, όπου θα τιμηθούν όλοι όσοι βοήθησαν.

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…