Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Σε ρυθμούς Covid Free «χορεύει» η εστίαση

Σε ρυθμούς Covid Free «χορεύει» η εστίαση

0

Μπήκαν τα αυτοκόλλητα στις τζαμαρίες των καταστημάτων της Ξάνθης

Τρεις σημάνσεις λειτουργούν για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος από 16/07 έως 31/08

Τέθηκαν σε εφαρμογή από τις 16 Ιουλίου τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, για τις επιχειρήσεις εστίασης, που θα ισχύουν έως και τις 31 Αυγούστου. Σύμφωνα με αυτά, υπάρχουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις: «Χώρος Covid Free», «Μεικτός Χώρος» και «Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό». Ειδικότερα, στην Ξάνθη πολλοί καταστηματάρχες έχουν τοποθετήσει ήδη την σήμανση «Covid Free» στις τζαμαρίες των καταστημάτων τους στην προσπάθειά τους να παρέχουν πλήρη ενημέρωση στους πελάτες. Το ζήτημα όμως, της προσαρμογής των καταστημάτων, αλλά και του τρόπου διαχείρισης του συνόλου των θεμάτων επιλογής και ελέγχου ταλανίζει τους επαγγελματίες, που δεν ξέρουν τι άλλο θα κληθούν να εφαρμόσουν στις επιχειρήσεις τους. Ο κόσμος πάντως, φαίνεται να στηρίζει σταθερά την εστίαση, αφού παρά τα περιοριστικά μέτρα που εντείνονται με ταχείς ρυθμούς, οι Ξανθιώτες δείχνουν να επέστρεψαν στις αγαπημένες τους συνήθειες για καφέ, ποτό ή φαγητό στα καταστήματα της πόλης.

Μία τριπλή διάκριση…

1.Χώρος Covid Free

Τα καταστήματα που φέρουν τη σήμανση «Χώρος Covid Free» μπορούν να λειτουργούν με το 85% της χωρητικότητάς τους. Οι πελάτες πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι και να τηρούνται οι κανόνες αποστάσεων.

2.Μεικτός Χώρος

Σε αυτές τις επιχειρήσεις επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες, ενώ στη διαμόρφωση του χώρου, η σήμανση προβλέπει ξεχωριστά τμήματα της επιχείρησης που μπορούν να κάθονται οι πελάτες, που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει ή έχουν κάνει τα προβλεπόμενα τεστ.

3.Πλήρως Εμβολιασμένο προσωπικό

Αυτή η σήμανση σημαίνει πως όλο το προσωπικό που εργάζεται στην επιχείρηση έχει εμβολιαστεί.

Τι σημαίνει στην πράξη Covid Free…

Με την εφαρμογή Covid Free GR ελέγχονται τα πιστοποιητικά των πελατών. Ειδικότερα, η εφαρμογή δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων. Για τον έλεγχο και την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID δεν απαιτείται σύνδεση στο internet, ενώ για των ελληνικών βεβαιώσεων απαιτείται.

Tέλος, υπενθυμίζεται πως από τις 16 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα θα λειτουργούν ως χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους και θα μπορούν να συμπληρώνουν το 85% της χωρητικότητάς τους. Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν για την εστίαση.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…