Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

0

Μηνύσεις
Να που τα πράγματα στον δήμο Ξάνθης, μεταξύ των παρατάξεων που θα φθάσουν στην αίθουσα του Δικαστηρίου.
Το Φεβρουάριο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κατατέθηκε μήνυση από τους Τσέπελη, Ζερενίδη και Φανουράκη σε βάρος του Χατζηθεοδώρου για δηλώσεις που έκανε τον Ιανουάριο.
Δηλώσεις του που αφορούσαν για την παραλαβή έργου στο Κολυμβητήριο, το περιεχόμενο των οποίων θεωρούν ψευδές και υβριστικό.
Ο Χατζηθεοδώρου είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» και θα κληθεί να παρουσιάσει στοιχεία για την στήριξη των δηλώσεών του.
Γ.Δ.


Να τα στέλνετε!
Απαντάμε και διευκρινίζουμε για άλλη μια φορά προς κάθε ενδιαφερόμενο βουλευτή, δήμαρχο, πρόεδρο Σωματείου, Συλλόγου και γενικά εκπροσώπου, πως η εφημερίδα μας δημοσιεύει τα κείμενα που στέλνονται στο mail της.
Δεν παρακολουθεί το fb κανενός κι ούτε αυτό μπορεί να γίνεται 15 ώρες την ημέρα.
Όσοι επιθυμούν επομένως να δημοσιευθούν οι δηλώσεις τους, αποστολή στο mail και μόνον.
Ως εκ τούτου, παράπονα, γκρίνιες και άλλα, ότι δήθεν δεν τους προβάλλουμε, όχι σε μας.
Ο κανόνας είναι αυτός και ισχύει για όλους. Ό,τι έχετε, να στέλνεται στο mail και μονον.
Καθαρή εξήγηση.
Γ.Δ.


Αφωνία Παπαχρόνη
Είναι αλήθεια πως με σχετική αγωνία περίμενα την όποια απάντηση του Γιάννη Παπαχρόνη σε όσα του καταμαρτυρούν μέλη του συνδυασμού του.
Μέχρι στιγμής όμως δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση από αυτόν.
Απάντησε δια της σιωπής.
Είναι κι αυτή μια μέθοδος, δε λέω.  Όμως ως μέθοδος δεν λύνει προβλήματα, απεναντίας τα μπερδεύει τα πράγματα.
Τέλος πάντων, δικαίωμα του Παπαχρόνη είναι ν’απαντήσει ή όχι.  Εκείνο όμως που μένει ως στοιχείο είναι η μη ενημέρωση των συμβούλων για την σημαντική αυτή απόφαση της συνεργασίας.
Σ’αυτό το σημείο κρίνεται ο Παπαχρόνης, ενδεχομένως και οι υπόλοιποι εάν και κατά πόσο ενημερώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι και συναίνεσαν στην πρωτοβουλία αυτή.
Γ.Δ.


Παρέμβαση στην Παλιά Πόλη
Τα νέα είναι διπλά.
Τα πρώτα αφορούν την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρκαρίσματος στην πόλη και τα δεύτερα αφορούν αποκλειστικά τον Παραδοσιακό Οικισμό.
Εκεί λοιπόν στην Παλιά Πόλη όπως λόγω συντομίας αναφέρεται, θα εφαρμοστεί ένα νέο πρόγραμμα ελεγχόμενης εισόδου των Ι.Χ. αυτοκινήτων, όπως και των αυτοκινήτων που προμηθεύουν με διάφορα προϊόντα τα εκεί ευρισκόμενα καταστήματα.
Οι μόνιμοι κάτοικοι θα χρησιμοποιούν ηλεκτρονική κάρτα εισόδου-εξόδου με αναγνώριση του αριθμού των αυτοκινήτων των μονίμων. Ακόμη, οι ίδιοι οι κάτοικοι θα έχουν μόνιμες θέσεις πάρκινγκ για το Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Γ.Δ.


Μεγάλα ζόρια και πάλι στην εστίαση…
Σε μεγάλους μπελάδες μπαίνει και πάλι η εστίαση, ένας κλάδος που πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει τα μέγιστα στην πανδημία. Οι εστιάτορες και οι επιχειρηματίες των κέντρων διασκέδασης  είναι υποχρεωμένοι να κάνουν έλεγχο για το αν είναι ή όχι εμβολιασμένοι ή έχουν κάνει τεστ οι πελάτες και αν είναι γνήσια ή όχι τα πιστοποιητικά τους. Εύκολο να το λες δύσκολο να το κάνεις,. Μπορεί να υπάρξουν καβγάδες, προστριβές, αν κάποιοι επιμένουν χωρίς να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.  Σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολη η θέση των εστιατόρων που θα αναγκάζονται να διώξουν πελάτες τους.
Προφανώς όμως δεν γίνεται διαφορετικά γιατί αν κάποιος είναι φορέας θα έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις αφού θα χρειαστεί να κλείσει το μαγαζί.
Ειλικρινά δεν ξέρουμε που θα βγει όλο αυτό και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί προ πολλού!
Μ.Ξ.


Υπέρ των πεζών
Πόλη των πεζών δηλαδή θα γίνει σύντομα η Παλιά Πόλη.
Πεζών επισκεπτών και πελατών των εκεί καταστημάτων.
Προφανώς στην αρχή το μέτρο θα ξαφνιάσει, ίσως προκαλέσει και ψιλοαντιδράσεις. Όμως είναι βέβαιο πως αυτή είναι η λύση. Τόσο για τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες.
Σίγουρα κάποιες συνήθειες θ’αλλάξουν, κάποιοι θα ξεβολευτούν, όμως το σημερινό μπάχαλο θα πάψει οριστικά.
Θυμίζουμε πως πανευρωπαϊκά όπου υπάρχουν παραδοσιακοί οικισμοί, για λόγους προστασίας αυτών, καθορίζονται και λαμβάνονται μέτρα.
Άρα, η Ξάνθη μας δεν θα κάνει παρά τα ίδια, έστω κι αργά.
Γ.Δ.


Άρχισαν να κτίζουν
Ένας τομέας της οικονομίας πανελλαδικά άρχισε να κινείται ιδιαίτερα δυναμικά.
Για την οικοδομή ο λόγος, για την ανέγερση νέων οικοδομών τόσο για διαμερίσματα όσο και άλλους επαγγελματικούς χώρους όπως και βιοτεχνικούς.
Ξεκίνησε δηλαδή ο τομέας αυτός που απασχολεί δεκάδες επαγγέλματα και μάλιστα έχοντας αύξηση κατά 124% τον μήνα Απρίλιο του 2021 έναντι του 2020.
Μάλιστα η ζήτηση σε τεχνικά χέρια έχει αυξηθεί και ήδη έχουν επιστρέψει τεχνίτες από τη Γερμανία και αλλού για να καλύψουν το κενό.
Σύντομα, μας έλεγε φίλος μηχανικός, η αλλαγή αυτή θα γίνει εμφανής και στην περιοχή μας.
Γ.Δ.


Δικαιώματα στους εμβολιασμένους
Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής και ανυποχώρητος στο θέμα το απόγευμα της Δευτέρας.
Τόνισε πως η χώρα και οι συνεπείς πολίτες ως προς την ευθύνη τους για τον εμβολιασμό που ήδη έχουν τηρήσει, θα έχουν δικαιώματα. Και πως σε καμία περίπτωση δεν θα γυρίσει η χώρα πίσω εξαιτίας των ανεμβολίαστων που αποτελούν και τη μειοψηφία.
Παράλληλα κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των ανθρώπων που εργάζονται σε δομές ηλικιωμένων και στη συνέχεια των εργαζόμενων δημοσίων υπαλλήλων στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κλπ.
Είναι αδιανόητο άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με ασθενείς κάθε μορφής να μην έχουν εμβολιαστεί επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες.
Ήδη και σε άλλες χώρες το μέτρο αυτό καθίσταται υποχρεωτικό. Οι διαφωνούντες στέλνονται στο σπίτι τους χωρίς αποζημίωση.
Ανάμεσα δε στα δικαιώματα προς τους εμβολιασμένους υπάρχει και αυτό της ελεύθερης συμμετοχής σε θέατρα, κινηματογράφους, συναυλίες, μπαρ, εστιατόρια κλπ χώρους μαζικής λειτουργίας.
Γ.Δ.


Ηλίας Μόσιαλος: Κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους και τα παιδιά
Ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία γιατί η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πιο εύκολα στους πληθυσμούς και στις κοινότητες των μη εμβολιασμένων. Αλλά και γιατί τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca ενώ ήταν 100% αποτελεσματικά απέναντι στη βρετανική μετάλλαξη, τώρα είναι λίγο λιγότερο αποτελεσματικά: 96% και 92% αντίστοιχα.
Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες σε όλο τον πλανήτη. Επομένως χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στη χώρα μας. Ιδιαίτερα στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων συμπατριωτών μας, στα παιδιά και σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και δεν απέκτησαν ανοσία μετά τον εμβολιασμό.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε πρόσφατα να επεκτείνει τους εμβολιασμούς στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, ενώ η κυβέρνηση της Κούβας διεξάγει κλινικές δοκιμές με τα κουβανικά εμβόλια σε παιδιά ηλικίας 3-16 ετών. Επομένως να μην εκπλαγούμε αν δούμε αύξηση των κρουσμάτων στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία μας. Τα νοσοκομεία θα επιβαρυνθούν αδικαιολόγητα και αυτό θα έχει ως αποτελέσματα τη μείωση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για τους ασθενείς που δεν πάσχουν από τη νόσο Covid-19. Κατά τα άλλα τα εμβόλια μας αλλάζουν το DNA και θα μας αφανίσουν ως έθνος. Αλλά φαντάζομαι ότι αν συμβεί αυτό θα μας σώσουν τα συνέδρια για τις εξωσωματικές.


Σ. Ράμφος και Θ. Τάσιος τα λένε όλα για τους αρνητές των εμβολίων
Δυο διακεκριμένοι άνθρωποι του πνεύματος και της επιστήμης, ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος και ο Ακαδημαϊκός Θεοδόσης Τάσιος ερμηνεύουν τι είναι αυτό που αποτρέπει κάποιον από το να εμβολιαστεί, περιγράφοντας έτσι το κοινωνικό του προφίλ. Είναι πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και τις παραθέτουμε:
Αναφορικά με το εάν πρέπει να γίνει προσπάθεια προσέγγισης αυτών των ανθρώπων (αρνητών) μέσω διαλόγου, ο κ. Ράμφος ήταν κατηγορηματικός. “Όταν μιλάς με έναν που δεν είναι λογικός δεν αποδίδει ο διάλογος, νικάει πάντα ο παράλογος. Για να μη σε διαλύσει ο παράλογος, του λες ότι ‘δεν μπορείς να μπεις σε ένα γήπεδο που βρίσκονται 50.000 άνθρωποι και να δημιουργήσεις ένα Βατερλό’ εκεί μέσα”.
Και ο κ. Τάσιος: «Εάν οι συνέπειες του μη εμβολιασμού αφορούσαν αποκλειστικά εσένα, τότε να το συζητούσα το προσωπικό σου δικαίωμα, αλλά αφορούν κυρίως εμένα που να πάρει ο διάολος. Μην αγαπάς τον πλησίον σου. Αλλά να συμβάλλεις στο θάνατό του; Έλεος.
Πρώτον με τη σίγουρη αρρώστια σου εγώ θα πληρώσω για να μην πεθάνεις και να γίνεις καλά. Και δεύτερον και κυριότερο, υπάρχει ένα λάθος μεγάλο λογικής. Δεν πρόκειται για το σώμα σου. Προσφέρεις ξενοδοχειακές υπηρεσίες στον ιό: “έλα να σε φιλοξενήσω, έλα πουλάκι μου να κάνεις μεταλλάξεις, να δυναμώσεις, να διαιωνιστείς, έλα να απειλήσεις αυτούς τους ηλίθιους τους υπόλοιπους. Γίνονται “ξενοδόχοι του  θανάτου”. Αυτό δεν το δέχομαι».
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…