Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Προσλήψεις στα ΚΕΠ Ξάνθης

Προσλήψεις στα ΚΕΠ Ξάνθης

0
kep xanthi

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 144 μόνιμες θέσεις στα ΚΕΠ

 

 

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Ιουλίου η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την πρόσληψη 144 μονίμων υπαλλήλων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα ΚΕΠ.

Συγκεκριμένα οι θέσεις αφορούν:

Α’ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), πενήντα εννιά (59) θέσεις.

Κλάδου ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.)

Β’ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), τριάντα δύο (32) θέσεις.

Κλάδου ΤΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.)

Γ’ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), πενήντα τρεις (53) θέσεις.

Κλάδου ΔΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.)

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 και ώρα 14:00.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΑΣΕΠ Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

 

 

Το ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας

 

11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση για φέτος ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, Όλοι οι διορισμοί, «που είναι οι πρώτοι μετά από δώδεκα χρόνια, θα πραγματοποιηθούν τώρα το καλοκαίρι και είναι υπερδιπλάσιοι από τους 5.250 για τους οποίους είχαμε δεσμευθεί για φέτος», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Πέρυσι, πρόσθεσε η κ. Κεραμέως, έγιναν 4.500 μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή μέσω ΑΣΕΠ, «που δεν είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν».

ΟΑΕΔ: 17.700 θέσεις σε δύο προγράμματα

 

Ποιοι οι ωφελούμενοι και οι δικαιούχοι

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ, που αφορούν συνολικά 17.700 θέσεις.

Αυτά είναι τα εξής:

Πρόγραμμα 9.200 δικαιούχων “Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας”

Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών

Δείτε αναλυτικά τα προγράμματα:

Πρόγραμμα μετατροπής της επιδότησης ανεργίας σε επιδότηση εργασίας μέσω 9.200 επιταγών επανένταξης στην αγορά εργασίας

Σκοπός: Η επανένταξη επιδοτούμενων ανέργων στην αγορά εργασίας σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης με 830 € ελάχιστες ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές.

Δικαιούχοι είναι οι επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το 3μηνο πριν την αίτηση και δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 χρόνια (τρέχον και 2 προηγούμενα).

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι με εγκεκριμένη επιδότηση οποίους υπολείπεται 50% υπόδειξής τους από το ΚΠΑ2, καθώς και μακροχρόνια άνεργοι στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον 1 ημέρα επιδότησής τους κατά την ημερομηνία πρόσληψής τους, ανεξάρτητα της ηλικίας και της εκπαιδευτικής βαθμίδας τους.

Πρόγραμμα απασχόλησης 8.500 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών

Σκοπός: Η δημιουργία 8.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.

Δικαιούχοι είναι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών, επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, καθώς και οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55 έως 67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.oaed.gr

 

ΟΑΕΔ: 25.900 επιδοτούμενες θέσεις μέσα από 6 προγράμματα

 

Η ανακοίνωση του Οργανισμού

 

Αύξηση σημειώθηκε στις θέσεις εργασίας των ενισχυμένων και βελτιωμένων προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Συνολικά δημιουργήθηκαν 13.189 νέες θέσεις εργασίας, σημειώνοντας αύξηση κατά 117% και 71% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και του 2019.

Παρά το lockdown και τις πρωτόγνωρες επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στην αγορά εργασίας, η απορροφητικότητα των προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας του ΟΑΕΔ συνεχίζει να καταγράφει σταθερή αύξηση συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού, υλοποιούνται 6 ανοικτά προγράμματα με συνολικά 25.900 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας, ποσοστά επιχορήγησης έως το 100% του μισθού και των εισφορών, απλουστευμένους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής, ενώ δεν υπάρχουν δεσμεύσεις μετά το τέλος της επιχορήγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

Δεν αφορά την περιφέρειά μας το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 5.000 άνεργους με μισθό 933 ευρώ

 

Ποιους αφορά

Τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 και ώρα 13:00, ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες» και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης με μισθό ως 933 ευρώ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάσχεση των συνεπειών της ανεργίας, ιδιαίτερα για τις άνεργες γυναίκες, τους μακροχρόνια άνεργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών μέσω της δημιουργίας 5.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…