Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προς άρσιν… δημοτικών παρεξηγήσεων

Προς άρσιν… δημοτικών παρεξηγήσεων

0

Επιστολή του Χάρη Διαφωνίδη στο «Ε» σε συνέχεια των εξελίξεων στο συνδυασμό «Αγάπη για την Ξάνθη μας»

 Με επιστολή του στο «Ε» που διαφωτίζει ένα βήμα παραπάνω σχετικά με τις εξελίξεις στην παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας» και σε συνέχεια της δημόσιας ανακοίνωσης των «5» αναφορικά με την κοινή εκλογική συνεργασία των «4» της αντιπολίτευσης, ο Χάρης Διαφωνίδης, εξηγεί από που προέκυψε ο αιφνιδιασμός, αλλά και η ένσταση που εκδηλώθηκε και δηλώνει την προσωπική του στάση αναφορικά με την συμμετοχή του στα αυτοδιοικητικά. Στην επιστολή του αναλυτικά αναφέρει: «αγαπητή κυρία διευθύντρια, Κατόπιν φιλοξενίας των δηλώσεών μου στο φύλλο της Πέμπτης 8 Ιουλίου, θα ήθελα να διασαφηνίσω κάποια ζητήματα για αποφυγή εντυπώσεων και παρεξηγήσεων. Κατ’ αρχάς πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η πρόσφατη ‘’κίνηση των 4’’ συνδυασμών της αντιπολίτευσης στον δήμο Ξάνθης αφορά κυρίως τις εκλογές του 2023 και όχι την παρούσα περίοδο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Στον συνδυασμό «Αγάπη για την Ξάνθη μας» έχουμε μάθει να λειτουργούμε δημοκρατικά, με επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων τα δύο αυτά χρόνια παρουσίας μας στο δημοτικό συμβούλιο. Με ‘’προσυνεδριάσεις’’ πριν από κάθε συνεδρίαση και πολύωρη συζήτηση των θεμάτων ακόμη και των Επιτροπών, Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής. Εξάλλου θα ήταν φύσει ανέφικτη η συνεργασία κατά την τρέχουσα περίοδο του δημοτικού συμβουλίου, έτσι όπως την έχουμε μάθει και την ορίζουμε στην «Αγάπη», τόσων δημοτικών συμβούλων από τέσσερεις συνδυασμούς. Επί δύο χρόνια ψηφίζουμε κατά συνείδηση και όχι με μία ενιαία ψήφο για όλα τα μέλη του συνδυασμού, όπως συνηθίζεται σε άλλες παρατάξεις.

Γι’ αυτό και μας εξέπληξε η εσπευσμένη και αιφνιδιαστική δήλωση συνεργασίας και σύμπραξης. Παρότι ο επικεφαλής του συνδυασμού μας, Γιάννης Παπαχρόνης, ήταν αυτός που από τους πρώτους μήνες του νέου δημοτικού συμβουλίου προσέγγισε τους κ. Μελισσόπουλο και Χατζηθεοδώρου -προς έκπληξή τους αρχικά- ώστε να υπάρξει μια άτυπη συνεργασία. Ο κ. Παπαχρόνης, μεταφέροντας τις ενστάσεις όλων των συμβούλων του συνδυασμού, επέμεινε η συνεργασία αυτή να παραμείνει μόνο μεταξύ των τριών προαναφερθέντων και όχι και άλλων μελών της αντιπολίτευσης. Η συνέχεια ήταν κάπως διαφορετική, αλλά τα δεδομένα που ο νέος εκλογικός νόμος φέρνει, με υποχρεωτική κατάρτιση τεράστιων ψηφοδελτίων, ανάγκασαν προφανώς τους πιο ρεαλιστές να αναζητήσουν συμπράξεις.

Δεν με απασχολεί αν θεωρηθώ ρομαντικός. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά όντως αποφάσισα να μετέχω στα κοινά για να βοηθήσω με κάθε δυνατό τρόπο την πόλη μου. Μπορεί να εκστομίζεται από όλους σχεδόν τους υποψήφιους, αλλά τρία χρόνια τοπικής δημοσιογραφίας και η τελευταία τριετία -προεκλογική και μετεκλογική- με έχουν πείσει ότι δεν ισχύει για όλους. Εφόσον δεν σκόπευα και δεν σκοπεύω να κάνω καριέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση, ούτε να βγάλω χρήματα από αυτήν, προτιμώ να αποχωρήσω σε δύο χρόνια γνωρίζοντας ότι δεν πρόδωσα τις αξίες με τις οποίες ξεκίνησα. Για το μέλλον του συνδυασμού μας και την πορεία του στις επόμενες εκλογές θα υπάρξει το επόμενο διάστημα παραταξιακή συγκέντρωση, κατά την οποία θα συζητηθούν όλα τα νέα δεδομένα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ένσταση για την ‘’κίνηση των 4’’ και τον τρόπο που αυτή έγινε δεν μεταφράζεται επ’ ουδενί σε συνεργασία με την δημοτική αρχή, ούτε τώρα, ούτε στις επόμενες εκλογές».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…