Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ολυμπιακοί αγώνες: Ξεκίνησε η μεγάλη παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού

Ολυμπιακοί αγώνες: Ξεκίνησε η μεγάλη παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού

0

Η ελληνική ομάδα μπήκε πρώτη στο γήπεδο με σημαιοφόρους τους Πετρούνια- Κορακάκη

Με ένα χρόνο καθυστέρηση, χωρίς θεατές και χειροκρότημα αλλά και δίχως τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας των Ιαπώνων ξεκίνησαν εχθές το μεσημέρι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκυο. Είναι η δεύτερη φορά, η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου που διοργανώνει Ολυμπιακούς Αγώνες, μόνο που, φέτος, το κορυφαίο αθλητικός γεγονός θα είναι τελείως διαφορετικό.

Ελάχιστοι ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων ήταν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.

Η ελληνική ομάδα, όπως είναι το τελετουργικό, μπήκε πρώτη στο άδειο γήπεδο, την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια, να είναι σημαιοφόροι και επικεφαλής της αποστολής που φέτος αριθμεί 83 αθλητές και αθλήτριες, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε 18 διαφορετικά αγωνίσματα.

Το νέο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο σχεδιάστηκε από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα Κένγκο Κούμα που δέχτηκε σφoδρή κριτική για το υψηλό κόστος του που άγγιξε τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά 5 χρόνια αναμονής ο πλανήτης είναι έτοιμος να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και οι διοργανωτές παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εφαρμόζονται λόγω της πανδημίας είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν ασφαλείς και θεαματικούς αγώνες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Αγωνίζεται σήμερα με τον ΓΑΣ στην Κομοτηνή

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής Συνεχίζεται με την 24η αγωνιστική το πρ…