Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα ερωτήματα για τη λειτουργία του 212 ΚΙΧΝΕ από το ΚΚΕ

Νέα ερωτήματα για τη λειτουργία του 212 ΚΙΧΝΕ από το ΚΚΕ

0

Μετά τις απαντήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τρεις βουλευτές επανέρχονται για αναπάντητα ερωτήματα και ουσιώδη προβλήματα

Ερώτηση για τα προβλήματα στο 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης κατέθεσαν προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Παπαναστάσης Νίκος, Παφίλης Θανάσης και Στολτίδης Λεωνίδας. Οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι στο θέμα επανέρχονται για τρίτη φορά, καθώς δεν ικανοποιήθηκαν από τις σχετικές απαντήσεις. Όπως σημειώνουν «η κυβέρνηση στις απαντήσεις της ισχυρίζεται ότι ο Πίνακας Οργάνωσης Υλικού (ΠΟΥ) του 212 ΚΙΧΝΕ, δεν προβλέπει τόσο τη λειτουργία αξονικού και μαγνητικού τομογράφου, όσο και την τοποθέτηση ιατρών ειδικότητας Δερματολογίας, Ενδοκρινολογίας, Γυναικολογίας, Νευρολογίας και Αιματολογίας. Ακόμη σε ό,τι αφορά στο προσωπικό ειδικοτήτων Νοσηλευτή και Βοηθού Νοσηλευτή μετά την ολοκλήρωση και των τακτικών μεταθέσεων έτους 2021, που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες της Μονάδας.

Επίσης η κυβέρνηση στις απαντήσεις της ισχυρίζεται ότι το 212 ΚΙΧΝΕ είναι πλήρως εξοπλισμένο, με όλα τα απαιτούμενα ιατρικά μέσα, παρά τις ελλείψεις που έχει επισημάνει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), σε ιατρικές ειδικότητες, σε νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε ιατρικό εξοπλισμό. Ωστόσο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αναγκάζονται πολύ συχνά να μετακινούνται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (424 ΓΣΝΘ) για ιατρικές εξετάσεις λόγω των ελλείψεων του 212 ΚΙΧΝΕ.

Η κυβέρνηση ακόμη επικαλείται τις εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης του κτηρίου, για τη μη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων, χωρίς ωστόσο να καθορίζει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών.

Τέλος η κυβέρνηση στις απαντήσεις των ερωτήσεων, με έμμεσο τρόπο αναγνωρίζει τα προβλήματα και τις ελλείψεις στη λειτουργία του 212 ΚΙΧΝΕ, υποδεικνύοντας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τη δυνατότητα νοσηλείας τους σε ιδιωτικές κλινικές. Η κυβέρνηση αντί να εφαρμόσει αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για το λαό και τις ανάγκες του, προωθεί με σταθερά προσανατολισμό την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της υποβάθμισής του, προς τέρψιν των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων που βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το 212 ΚΙΧΝΕ, αλλά και τα υπόλοιπα στρατιωτικά νοσοκομεία, είναι τα ίδια βασικά προβλήματα που έχει όλη η δημόσια Υγεία, δηλαδή: Μεγάλη έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κλειστές κλίνες, υπολειτουργία εργαστηρίων».

Οι βουλευτές ρωτούν:

1. Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πλήρη στελέχωση του 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης, με τις αναγκαίες ειδικότητες ιατρών, ώστε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να μην μετακινούνται στο (424 ΓΣΝΘ) και για την ύπαρξη στο 212 ΚΙΧΝΕ αξονικού και μαγνητικού τομογράφου;

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των ειδικοτήτων Νοσηλευτή και Βοηθού Νοσηλευτή;

3. Πότε θα ολοκληρωθούν οι επισκευαστικές εργασίες στο 212 ΚΙΧΝΕ;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε …ράγες απαξίωσης η σιδηροδρομική γραμμή Δράμας- Ξάνθης

Κοινή προσπάθεια από τους δημάρχους Δράμας – Παρανεστίου – Ξάνθης για την λειτουργία…