Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καρδιοχτύπια  τέλος για 779 Ξανθιώτες υποψήφιους  

Καρδιοχτύπια  τέλος για 779 Ξανθιώτες υποψήφιους  

0

Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ

 

Φέτος για πρώτη φορά βαθμολογίες με sms  στο κινητό των υποψηφίων

 

779 ….καρδιοχτύπια σήμερα από τους Ξανθιώτες μαθητές και άλλα τόσα από τους γονείς τους, περιμένοντας την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα μαθήματα που εξετάστηκαν στις πανελλαδικές της 14ης Ιουνίου 2021. Μια ακόμη δύσκολη χρονιά για την εκπαιδευτική κοινότητα λόγω της πανδημίας που κλήθηκε υπό αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες να δώσει την «μάχη» των πανελλαδικών διεκδικώντας το εισιτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σήμερα το μεσημέρι θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Ξάνθης

Με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου θα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2021.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων 2021, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου. Υπενθυμίζεται πως η ανακοίνωση των Βάσεων γίνεται πάντα μετά τις 15 Αυγούστου.

Όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης από χθες ξεκίνησε η μεταφορά των  βαθμολογημένων γραπτών των μαθητών της Ξάνθης με ταχυμεταφορική των ΕΛΤΑ από το Βαθμολογικό Κέντρο των Τρικάλων και από το βαθμολογικό κέντρο της Αττικής, εκεί όπου βαθμολογούνται τα γραπτά των μαθητών των ΕΠΑΛ όλης της χώρας, λόγω των ειδικών μαθημάτων. Πρώτος σταθμός θα είναι το γραφείο της Δευτεροβάθμιας και αφού γίνει ο έλεγχος και ενημερωθεί το υπουργείο, θα αποσταλούν στα ΓΕΛ και στα ΕΠΑΛ όπου και θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες μόνο με τους κωδικούς των μαθητών, στις 11.30 – 12 το μεσημέρι.

Φέτος για πρώτη φορά βαθμολογίες με sms  στο κινητό των υποψηφίων

Όσοι δεν θέλουν να περιμένουν έξω από τα σχολείο τους και να στριμώχνονται για να δουν την βαθμολογία τους σε κάθε μάθημα με βάση τον κωδικό τους έχουν τώρα δύο επιλογές: Α) θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Και Β) για πρώτη φορά φέτος τη δυνατότητα να την έχουν σε sms στο κινητό τους, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Επισημαίνεται ότι το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να  ζητήσουν να τους αποδοθεί.

Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Ξάνθης, Χ. Ιωαννίδης: «Όλα τα επαγγέλματα έχουν την αξία τους»

Ο κ. Ιωαννίδης μιλώντας στο «Ε»,  απευθυνόμενος σε μαθητές και γονείς αφού ευχήθηκε «Καλά Αποτελέσματα» συνέστησε ψυχραιμία και ηρεμία: «Τίποτε δεν τελειώνει και πάντα υπάρχουν ευκαιρίες. Υπάρχουν σχολές και  επαγγέλματα που δεν είναι από τα πιο περιζήτητα ωστόσο διασφαλίζουν ένα λαμπρό μέλλον. Όλα τα επαγγέλματα έχουν την αξία τους. Αυτό που θέλω να πω στους γονείς είναι ότι πρέπει να αποδεχτούν και να σεβαστούν την επιθυμία των παιδιών τους αναφορικά με τις σχολές που θέλουν να δηλώσουν γιατί πολλές φορές τα παρασύρουμε στις δικές μας επιθυμίες».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …