Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

0

Πήραν μπρος
Επιτέλους! Άρχισαν να κινούνται και οι δήμοι στο θέμα των εμβολιασμών.
Σίγουρα κάποιοι τους υπενθύμισαν πως δεν έχουν δικαιώματα μόνον αλλά και υποχρεώσεις.
Βασική δε υποχρέωσή τους είναι να προστατεύσουν τους δημότες τους, να τους ενημερώσουν πως το εμβόλιο θα πρέπει να το κάνουν για την προστασία τη δική τους και των αγαπημένων τους προσώπων.
Ήδη κινητές μονάδες θα πάνε στα χωριά, στο βουνό και τον κάμπο. Έτσι, θα σταματήσουν οι δικαιολογίες πως είναι μακριά τα εμβολιαστικά κέντρα.
Παράλληλα, εκτός από τους δημάρχους θα πρέπει, το είπαμε, να βγουν μπροστά οι τρεις βουλευτές του νομού. Να περιοδεύσουν στα χωριά, να μιλήσουν στα καφενεία, να πιέσουν, να ενημερώσουν, να τους κινητοποιήσουν για να εμβολιαστούν οι κάτοικοι των χωριών μας.
Γ.Δ.


Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε την σημαντική προσπάθεια εκ μέρους των δήμων μας να εντάξουν μεγάλα έργα στο γνωστό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»  του υπουργείου Εσωτερικών.
Ήδη όλοι οι δήμοι έχουν εκπονήσει τις μελέτες τους, τις έχουν καταθέσει εγκαίρως και αναμένουν πλέον τις εγκρίσεις αυτών.
Ομολογουμένως κάποια έργα που έχουν υποβληθεί προς έγκριση είναι σημαντικά και απαραίτητα και αδύνατον να υλοποιηθούν από πόρους των δήμων.
Γι’αυτό ακριβώς είναι σπουδαίο το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που φέρει το όνομα ενός μεγάλου οραματιστή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώην υπουργού και δημάρχου Αθηναίων.
Γ.Δ.


Πρέπει να συνεχίσει
Δεν το υποστηρίζουμε μόνον εμείς αλλά και η πλειοψηφία των Ξανθιωτών. Δηλαδή, ότι το θεατρικό εργαστήρι «Ανατολικά του Νέστου» θα πρέπει να συνεχίσει την δράση του και την προσφορά του στον Πολιτισμό της περιοχής.
Για να μπορέσει όμως να συνεχίσει και να παράγει έργο, θα πρέπει  να έχει εκτός της ηθικής αναγνώρισης και της οικονομικής εκ μέρους της πολιτείας, κυρίως δε του δήμου.
Καλά είναι τα επαινετικά λόγια όμως αυτά τα σχήματα έχουν και λειτουργικά έξοδο που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία τους.
Εξάλλου, το Εργαστήρι «Ανατολικά του Νέστου»  είναι το μόνο σοβαρό θεατρικό εγχείρημα και η στήριξή του αυτονόητη και απαραίτητη.
Γ.Δ.


«Καλά αποτελέσματα»
Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα για τους μαθητές και υποψήφιους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το μεσημέρι θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες τους και θα αναρτηθούν στα Λύκεια με τους κωδικούς τους. Φέτος για πρώτη φορά θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν τις βαθμολογίες τους με sms στο κινητό τους αφού κάνουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα με τον κωδικό τους.
Ευχόμαστε «Καλά αποτελέσματα» στους νέους μας που έγραψαν στις πανελλαδικές και να γνωρίζουν ότι μια αποτυχία στις εξετάσεις  δεν σημαίνει ότι θα αποτύχουν στην ζωή. Θα έχουν πολλές ευκαιρίες να αποδείξουν την αξία τους!
Μ.Ξ.


Οφείλει να μιλήσει
Δηλαδή, για να το κάνουμε πιο κατανοητό, διαβάζοντας την επιστολή των 5 συμβούλων της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας», αυτοί λένε ωμά και καθαρά πως ο Παπαχρόνης έκανε ό,τι έκανε χωρίς να τους ενημερώσει!  Αποφάσισε μόνος του.
Προχώρησε σε μια συνεργασία με τις άλλες τρεις δημοτικές παρατάξεις, είπε ναι στη συνεργασία αυτή, αλλά προηγουμένως δεν είχε ενημερώσει σχετικά για να λάβει την έγκρισή τους.
Αυτό το λάθος, αυτήν την παράλειψη δεν θα την έκαμνε νεοφώτιστος πρόεδρος σωματείου οικοδομής, όχι δημοτικής παράταξης και κυρίως έμπειρος στα διοικητικά όπως ο Παπαχρόνης.
Το γιατί δεν έπραξε το στοιχειώδες αλλά κι αυτό που απαιτεί η συναδελφική σχέση, αυτό μόνον ο ίδιος μπορεί να μας το πει. Και οφείλει να το κάνει.
Το να μένει κρυβόμενος δεν βοηθά τον ίδιο πρωτίστως και ακολούθως την παράταξή του. Η οποία προφανώς δέχτηκε σοβαρό πλήγμα από την συμπεριφορά του αυτή.
Γ.Δ.


Ανάληψη ευθύνης
Είναι προφανές μετά τις εξελίξεις που δημιουργήθηκαν στην δημοτική παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας» πως θα υποχρεωθεί ο Γιάννης Παπαχρόνης να βγει και να εξηγήσει κάποια πράγματα.
Να ενημερώσει πρώτα τους δημοτικούς του συμβούλους και στη συνέχεια τους Ξανθιώτες για την πρωτοβουλία του. Και βέβαια, ν’αναλάβει την ευθύνη της απόφασής του όπως το αξίωμά του απαιτεί ως επικεφαλής.
Τίθεται παράλληλα κι ένα ακόμη θέμα το ίδιο ουσιώδες. Πότε είχε πρόθεση να ενημερώσει και εξηγήσει προς τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του γι’ αυτό που είχε αποφασίσει μόνος του;
Για ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που για να το αποδεχτεί κανείς θα πρέπει πρώτα να το συζητήσει αναλυτικά, σε βάσεις συλλογικές, προγραμματικές κλπ.
Γ.Δ.


Δύσκολη η συνεργασία
Η όλη συμπεριφορά Παπαχρόνη που αποφάσισε μόνος του ενεργώντας τελείως αυθαίρετα, τον εκθέτει βεβαίως και στους υπόλοιπους τρεις των παρατάξεων.
Κι αυτό, διότι αυτοί, θέλουμε να πιστεύουμε, πως ενημέρωσαν τους συμβούλους τους για τη συνεργασία και είχαν την θετική τους απόφαση.
Εκτός κι αν δεν συμβαίνει αυτό κι έχουμε αντίστοιχες αντιδράσεις συμβούλων.
Μάλιστα υπάρχει ένα θέμα εάν ο Χατζηθεοδώρου ενημέρωσε τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ και έλαβε την έγκρισή τους για να προχωρήσει την συνεργασία. Έγινε αυτό, δόθηκε έγκριση ή όχι;
Οφείλει ο Χατζηθεοδώρου να το ανακοινώσει.
Να λοιπόν που οι συνεργασίες δεν είναι εύκολο πράγμα όταν γίνονται με πρόχειρο τρόπο.
Τώρα ως προς την παράταξη Λύρατζη πιστεύω ότι δεν θα υφίσταται σε δύο χρόνια και δεν θα λάβει μέρος στις εκλογές.
Ίσως είναι αυτός μόνον υποψήφιος σύμβουλος.
Γ.Δ.


Από νωρίς τα προβλήματα
Κλείνοντας το θέμα που δημιουργήθηκε και που απασχολεί την κοινή γνώμη ως ένα πρωτοφανές γεγονός στα δημοτικά πράγματα, έχουμε να τονίσουμε πως σίγουρα θ’ακολουθήσουν κάποιες εξελίξεις. Ενδεχομένως παραιτήσεις, ανάδειξη άλλου επικεφαλής στην δημοτική παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη» ή και ανεξαρτητοποίηση κάποιων.
Είναι γνωστό πως η παράταξη Παπαχρόνη είχε συγκεντρώσει ποσοστό 14,75% στις εκλογές, ποσοστό ικανοποιητικό έναντι του 8,22% του Χατζηθεοδώρου και 5,96% του Λύρατζη.
Μάλιστα ο Μελισσόπουλος πολλά στήριζε σ’αυτό το ποσοστό κυρίως και δευτερευόντως των ποσοστών Χατζηθεοδώρου και Λύρατζη που έπιασαν το ανώτερο – ταβάνι – γι’αυτούς.
Τελικά όλη αυτή η προσπάθεια συνεργασίας των τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων ενώ ξεκίνησε νωρίς, νωρίς άρχισε να εμφανίζει προβλήματα.
Πάντως χρόνος υπάρχει αρκετός για να διορθωθούν τα πράγματα…
Γ.Δ.


«Ανάσα» δεν μας αφήνει να πάρουμε ο κορωνοϊός
Δεν είναι μία δεν είναι δύο δεν είναι τρεις πια αυτές οι μεταλλάξεις του! Αφού οι επιστήμονες άρχισαν να τις δίνουν ονόματα της αλφαβήτου για να τις ξεχωρίζουν. Μετά λοιπόν την Κινεζική Α, την Αγγλική Β, την Νοτιοαφρικάνικη Γ τώρα επικρατεί η μετάλλαξη Δ της Ινδίας και από πίσω έχει σειρά η Λ, από το Περού και την Λατινική Αμερική! Δηλαδή μέχρι την Ω που θα σημάνει το τέλος της πανδημίας έχουν πολύ δρόμο ακόμη! Το ζήτημα για μας είναι ότι άλλο ένα καλοκαίρι πάει χαμένο στον τουρισμό. Ενώ ξεκίνησε δυναμικά τώρα με την μετάλλαξη Δ που επικρατεί έχουμε πολλές ακυρώσεις. Κι όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για την οικονομία της χώρας μας. Και δεν υπάρχουν και περιθώρια να κλείσει ξανά η χώρα. Γι αυτό πλέον είναι θέμα εθνικής σημασίας και υγείας ο εμβολιασμός. Η ανθρωπότητα είναι σε διαρκή πόλεμο με τον κορωνοϊό και έχει αυτή τη στιγμή τα όπλα της που είναι τα εμβόλια. Όπως παλαιοτέρα τα εμβόλια ήταν αυτά που νίκησαν τον ιό της ευλογιάς, της διφθερίτιδας και άλλων επικίνδυνων ασθενειών που θέριζαν ζωές ιδιαίτερα στα παιδιά έτσι και τώρα τα εμβόλια θα εξαλείψουν τον κορωνοϊό. Αρκεί να δούμε κατάματα την αλήθεια και την πραγματικότητα και να πάψουμε να πιστεύουμε, όσοι το κάνουν,  σε ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…