-2 φλ. βρώμη
-1/2 κτσ μαγειρική σόδα
-1/4 φλ. ζάχαρη της επιλογής σας (κρυσταλλική, καστανή, στέβια κτλ)
-1/4 φλ. γάλα (ζωικό ή φυτικό)
-1 φλ. κολοκύθι περασμένο από τον τρίφτη
-1/4 φλ. φυστικοβούτυρο (ή γενικά βούτυρο από καρπούς π.χ. ταχίνι, αμυγδαλοβούτυρο κτλ)
-1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας (80γρ.)
-2 βανίλιες
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C και απλώστε μία λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί την βρώμη, την μαγειρική σόδα, και την ζάχαρη. Προσθέστε το τριμμένο κολοκύθι, το φυστικοβούτυρο, το γάλα, τις βανίλιες και την σοκολάτα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να βραχούν καλά όλα τα στεγνά υλικά. Βάλτε την ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να σχηματιστούν καλύτερα μετά τα μπισκότα.
Σχηματίστε τα μπισκότα και μεταφέρετέ τα στην λαδόκολλα. Αφήστε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν. Ψήστε για 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήστε τα να κρυώσουν πριν σερβίρετε.