Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Χειροκροτήματα συγκίνησης και ενθουσιασμού για τους «Γιούς και Κόρες» του θεάτρου «Ανατολικά του Νέστου»

Χειροκροτήματα συγκίνησης και ενθουσιασμού για τους «Γιούς και Κόρες» του θεάτρου «Ανατολικά του Νέστου»

0

Και τις δύο μέρες το Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης ήταν κατάμεστο από μικρούς και μεγάλους θεατές

Σε κατάμεστο Θέατρο και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο παραστάσεις του έργου του Γιάννη Καλαβριανού Γιοι και Κόρες, από το Θεατρικό Εργαστήρι, «Ανατολικά του Νέστου» το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουλίου. Η συνήθεια που τόσο είχε λείψει σε όλους μετά από δύο χρόνια, έλαβε σάρκα και οστά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μεγάλη εντύπωση και θαυμασμό προκάλεσε σε όλους όσοι παρακολούθησαν την παράσταση, ο επαγγελματισμός αλλά και το σπουδαίο ταλέντο όλων των μαθητών του Θεατρικού εργαστηρίου, οι οποίοι ενσάρκωσαν και ερμήνευσαν τους ρόλους τους με δουλεμένο και προσεγμένο τρόπο.

Οι θεατές μέσα από την παράσταση, ταξίδεψαν σε μία άλλη εποχή, όπου το χιούμορ ερχόταν να κατευνάσει το δράμα, και τα γέλια να απαλύνουν τον πόνο των βιωμάτων των ανθρώπων που ζούσαν εκείνη την εποχή. Ο χορός, το τραγούδι, η ζωντάνια και η άψογη ερμηνεία των ρόλων κατάφερε να κρατήσει αμετακίνητο το ενδιαφέρον του θεατή καθ΄ όλη τη διάρκεια του έργου.

Ωστόσο πέραν από τους σπουδαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες , το μεγαλύτερο χειροκρότημα αποδόθηκε στον αείμνηστο Κώστα Λειβαδίτη, τον ακούραστο άνθρωπο της τέχνης, που μέσα από την ίδρυση του Θεατρικού εργαστηρίου έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να βρουν την καλύτερη πτυχή του εαυτού τους, μέσα από την τέχνη και το θέατρο.

Οι ίδιοι οι διοργανωτές σε ανάρτηση τους ανέφεραν τα εξής: Πόσο ζεστή και όμορφη βραδιά ζήσαμε… Τί υπέροχος κόσμος… πόσο χαρήκαμε αυτήν την θεατρική συνάντηση.. πόσο μας έλειψε! Ευχαριστούμε μέσα από την ψυχή μας!

Θεοδώρα Βαϊντερλή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…