Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αποστάσεις από τη συνεργασία των «4» παίρνουν οι πέντε σύμβουλοι Παπαχρόνη

Αποστάσεις από τη συνεργασία των «4» παίρνουν οι πέντε σύμβουλοι Παπαχρόνη

0

Δηλώνουν ότι δε συμμετέχουν στο συνεργατικό σχήμα και την κοινή εκλογική κάθοδο έως ότου διασφαλιστούν προϋποθέσεις διαλόγου, κοινής προσέγγισης και συνεργασίας

Τάσσονται υπέρ της διαμόρφωσης ενός ανεξάρτητου, υπερκομματικού και διευρυμένου φορέα για την αλλαγή της σημερινής κατάστασης στο δήμο

 

Τις επιφυλάξεις τους για το εγχείρημα της κοινής καθόδου των «4» στις εκλογές εκφράζουν οι πέντε σύμβουλοι της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας», επισημαίνοντας ότι ναι μεν απαιτείται υπερκομματική προσέγγιση, αλλά επιμένουν στη διασφάλιση συγκεκριμένων όρων γι’ αυτή τη συνεργασία. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητος ο διάλογος όχι μόνο μεταξύ των επικεφαλής, αλλά και όλων των συμβούλων και δηλώνουν ότι έως ότου (και αν) διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις που θέτουν, δεν συμμετέχουν στο συνεργατικό σχήμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Όσο ποτέ άλλοτε αναδεικνύεται η ανάγκη παρουσίας στα τοπικά πολιτικά δρώμενα ενός ανεξάρτητου, υπερκομματικού και διευρυμένου φορέα που θ’ αποτελέσει ένα όχημα ελπίδας για την αλλαγή της σημερινής κατάστασης στον Δήμο Ξάνθης. Αυτό άλλωστε πρεσβεύει από την αρχή της δημιουργίας της η παράταξή μας με την συμμετοχή των προσώπων μας στα κοινά του Δήμου μας. Θεωρούμε επίσης επιβεβλημένη την αλλαγή σελίδας στα πρόσωπα, που εκπροσωπούν την δημοτική αρχή και διοικούν σήμερα τον Δήμο Ξάνθης, θέση η οποία ήταν και θα είναι βασική αρχή της παράταξής μας. Η ανεπάρκεια οράματος της σημερινής διοίκησης για μια πορεία προς ένα ευοίωνο μέλλον για την πόλη μας πρέπει ν’ αποτελέσει παρελθόν.

Με την κίνηση των 4 επικεφαλής κ. Σάββα Μελισσόπουλου, κ. Ιωάννη Παπαχρόνη, κ. Γεωργίου Χατζηθεοδώρου και κ. Πασχάλη Λύρατζη για την σύμπραξη των αντίστοιχων δημοτικών παρατάξεων με συντονιστή τον κ. Σάββα Μελισσόπουλο φαίνεται ν’ αναδεικνύεται η προσπάθεια διάθεσης υπέρβασης του «εγώ» και του ατομικού συμφέροντος για το συνολικό όφελος της τοπικής κοινωνίας. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα μετασχηματισμού προς το καλύτερο της υφιστάμενης παγιωμένης πολιτικής σκέψης που την έχει ανάγκη ο τόπος μας, δίνοντας ένα όραμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο.

Για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος, όμως, είναι απαραίτητο να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Ο προγραμματισμός, οι στόχοι, η οργάνωση αυτής της προσπάθειας καθώς και η σύγκλιση-ταύτιση όλων των απόψεων οφείλουν να είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής απόφασης και αποδοχής της μέσα από συμμετοχή σε ευρύτερες δημοκρατικές διαδικασίες όλων των δημοτικών συμβούλων και των 4 παρατάξεων, της βάσης αυτών των παρατάξεων αλλά και άλλων προσωπικοτήτων μέσω ενός πολυεπίπεδου ανοίγματος διαλόγου στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης. Πρωτοβουλίες που μοναδικό σκοπό έχουν το καλύτερο μέλλον όλων των Ξανθιωτών θεωρούμε ότι είναι αναγκαίες και πρέπει να στηρίζονται. Διατηρούμε, όμως, τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις  μας για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, όσον αφορά την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει εκτενής διάλογος για την αποσαφήνιση όλων των θεμάτων που αφορούν στην λειτουργικότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος και τον ρόλο των συμμετεχόντων. Μέχρι και αν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και οι συνθήκες αυτές, δεν συμμετέχουμε σε κανέναν

υπερ-συνδυασμό. Ο μόνος συνδυασμός που ανήκουμε και συνεχίζουμε να συμμετέχουμε είναι η ΑΓΑΠΗ για την ΞΑΝΘΗ μας, σεβόμενοι απόλυτα την εκλογική ετυμηγορία των πολιτών στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γεωργιάδης Δημοσθένης

Σπανίδης Μιχάλης

Διαφωνίδης Χάρης

Τσακιρίδης Αφεντούλης

Σταματιάδης Σταμάτης».

Θυμίζουμε ότι ένθερμα υπέρ της συνεργασίας τάχθηκε με δημόσια επιστολή του ο πρώην σύμβουλος της παράταξης Βασίλης Παπαδόπουλος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διοργάνωση διήμερου διακρατικού συνεδρίου για τον οικοτουρισμό από τον Δήμο Ξάνθης

Παρούσα η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη Ο Δήμος Ξάνθης διοργανώνει διήμερο διακρατικ…