Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Απολλώνιο Φως» η έκθεση γλυπτική του Δημοσθένη Σωτηρούδη

«Απολλώνιο Φως» η έκθεση γλυπτική του Δημοσθένη Σωτηρούδη

0

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας την Παρασκευή 9 Ιουλίου

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας απευθύνει πρόσκληση για τα εγκαίνια της έκθεσης «Απολλώνιο Φως» του γλύπτη και ζωγράφου, Δημοσθένη Σωτηρούδη την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 στις 21:00.H έκθεση θα διαρκέσει τρεις μήνες,9 Ιουλίου έως 26 Σεπτεμβρίου 2021 και θα διεξάγεται 8:30 έως 15:30.

Σημειώνεται πως πρόκειται να αναδειχθούν έργα σύγχρονης γλυπτικής και ζωγραφικής.

Μερικές αναφορές στην παρουσίαση του καλλιτέχνη και της έκθεσης

Τον καλλιτέχνη θα παρουσιάσει η κα Χάιδω Κουκούλη Χρυσανθάκη ,επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων, ενώ την παρουσίαση της έκθεσης θα επιμεληθεί ο ιστορικός τέχνης, κ. Βασίλειος Μακέδος.

Ρίχνοντας μία ματιά στην ζωή και δράση του Δημοσθένη Σωτηρούδη…

Ο Δημοσθένης Σωτηρούδης, γεννημένος στα Πετρωτά Έβρου, ζει και δημιουργεί στην Καβάλα. Σπούδασε στην Ελευθέρα Σχολή Καλών Τεχνών και στην Κρατική Ακαδημία Εικαστικών Τεχνών στη Στουτγκάρδη και, μετά από ένα ταξίδι αναζήτησης στις ΗΠΑ, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Καβάλα το 1975. Έχει εργασθεί ως μουσειακός γλύπτης για την Αρχαιολογική Υπηρεσία και έβαλε τη σφραγίδα του για το στήσιμο πολλών εκθέσεων μουσείων τις τελευταίες δεκαετίες με πιο πρόσφατο το αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου. Στη γλυπτική έχει δημιουργήσει ένα προσωπικό, αναγνωρίσιμο ύφος έκφρασης με επίκεντρο το ανθρώπινο σώμα. Υλικά του η χυτή πέτρα και το μέταλλο που μετουσιώνονται σε ρευστές αλλά στιβαρές μορφές με υπαρξιακή ένταση. Οι δημιουργίες του έχουν εκτεθεί σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τις 33 ατομικές εκθέσεις του ενδεικτικά αναφέρουμε: Παιδαγωγική Ακαδημία του Ρόιτλινγκεν, Πανεπιστήμιο Γέιλ, Γκαλερί Ζυγός, Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Κατσίγρα Λάρισας, Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…